Welke gewichten zijn aan te raden bij herstel?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Welke gewichten zijn aan te raden bij herstel?

    De training die ik wil gaan doen is gericht op het werken aan herstel van de spieren na revalidatie. Het is het idee dat ik zonder te overbelasten weer terug ga naar een normale spiermassa. Het trainingsschema dat ik wil gaan gebruiken is toegespitst op thuis trainen, dit is voor mij erg handig omdat ik na het fietsen naar de sportschool alweer last heb van mijn polsen.

    Het schema dat ik wil gaan gebruiken stelt oefeningen voor met een swiss ball en dumbbells, er worden alleen geen gewichten vermeld. Welke gewichten zouden jullie aanraden voor een absolute kruk? Ik wil namelijk wel genoeg weerstand hebben, maar niet zo veel dat ik mezelf weer de blessures in werk. Dit zijn de oefeningen die voor beginners worden aangeraden in het boek van Robbert Wolters:

    Dumbbell lunge, dumbbell stiff legged deadlift, swiss ball dumbbell bench press, one arm dumbbell row, swiss ball crunch en swiss ball reverse hyperextension.
    Status: pakt het weer rustig aan op.

  • #2
    Gewoon bij het laagste gewicht beginnen en wekelijks een stapje vooruit nemen. Dan weet je zeker dat je niet te veel van je lichaam vraagt.
    http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/50671-log-2012-steefdk.html

    Comment


    • #3
      Ik zou zo licht mogelijk beginnen. Je voelt dan vanzelf of je het aankan en of je het niet te zwaar belast.
      Verhogen kan dan als je voelt dat dit goed gaat. Maar neem je gelijk te zwaar, zit je met een probleem.
      "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

      Comment


      • #4
        Vaak wordt beginners aangeraden om het gewicht zo licht te nemen dat je tussen de 10 en 15 repetities per set kunt doen. Kan je meer dan 15 repetities achter elkaar, dan is het te licht. Kan je de 10 repetities niet halen, dan is het gewicht te zwaar.
        Jij vermeldt dat het in jouw geval ook ter revalidatie is. Dan moet je natuurlijk extra goed opletten bij de signalen die je lichaam geeft en meteen ophouden als je pijn voelt of als het niet goed voelt.
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X