woon in het midden oosten, hulp nodig

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • woon in het midden oosten, hulp nodig

  hallo, mijn naam is pieter en ik woon tegenwoordig in het midden oosten, ben 36 jaar, weeg 65 kilo en ben 188 cm. dus een echte ectomorph. ik heb 10 jaar geleden fitness gedaan, maar ben nu volledig uit vorm. Probleem hier is, ze spreken geen engels! Ik heb een fitness centrum gevonden met alles erop en eraan. Maar welke machines moet ik nu doen, ik wil graag breed worden en mijn hobby, 10K lopen elke 2 maanden, niet opgeven. Moet ik 3 of 4 keer per week trainen? Alleen met machines of met gewichten. Wat zou een goed schema zijn? Ik dacht aan 3 keer per week en dan voor elke spiergroep 1 oefening met 3 sets en 8 herhalingen. En dan elke maand andere oefeningen kiezen, of is 3 keer per week te weinig. Help me please, dank je

 • #2
  Welkom op het forum. Je vindt hier meerdere schema's voor beginners. Omdat je schrijft dat je uit vorm bent, is dat ook op jou van toepassing.
  Begin op dit forum om de zogenaamde "stickies" te lezen. Dat zijn die topics die in rode tekst staan aangegeven. Je vindt ze hier, klik -> Trainingsschema's
  Kijk bijvoorbeeld naar het full body 5x5 programma (vaak ook "starting strength" genaamd).
  Hoe vaak je traint hangt een beetje af van hoeveel tijd je beschikbaar hebt. 3 a 4 maal per week is goed, als je zoveel tijd vrij kunt maken. Als driemaal niet kan, dan doe je tweemaal per week. Zogenaamde "compound oefeningen", met losse gewichten, zijn het beste. Maar die zijn ook wat lastiger om aan te leren.

  Het is inderdaad lastig als je in een omgeving woont waar je de taal niet spreekt (ik spreek uit ervaring). Gelukkig kan je veel geschreven tekst hier vinden, en geschikte filmpjes op YouTube. En mocht je dan alsnog vragen hebben kan je die hier altijd stellen.
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment

  Sidebar top desktop

  Collapse

  Actieve discussies

  Collapse

  Working...
  X