Cutten, hoeveel van alles? :)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cutten, hoeveel van alles? :)

    Hee!

    Mijn vet% is te hoog, wil het lager voor strakkere buik. Heb nu een vet% van 18 en wil dit graag naar 12 of 11 % hebben. Ik weeg 78 en ben zon 1.85m

    Nu heb ik mijn behoeftes uitgerekent om voedingsbehoefte.nl en daar is hetvolgende uit komen rollen.

    behoefte cals ; 2449
    Behoefte eiwitten; 141
    Behoefte koolh. ; 349
    Behoefte vetten; 54

    Nu wil ik dus een periode cutten tot ik ongeveer die 12% bereikt heb. Maar nu vraag ik mij af, veranderen mijn totalen aan eiwitten, koolh. en vetten ook? Aangezien ik zon 300/400 kcals onder mijn behoefte moet gaan zitten. Moet ik in verhouding meer eiwitten en minder koolhydraten gaan eten om tot een goed cutresultaat te komen?

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen hoeveel cals ik moet verorberen, en hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten ik nu moet nemen voor een cutschema. Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk genoeg is! Zo niet, roep maar!

    Tibbs

  • #2
    Een uitgebreide uitleg kun je vinden in het topic over voeding en schema's dat staat onder het kopje 'Lees dit eerst!' helemaal bovenaan het forum. Een gedeelte van die tekst staat trouwens ook op voedingsbehoefte.nl.

    In het kort komt het hierop neer.
    1 gram eiwit en 1 gram koolhydraten leveren beiden 4 kcal.
    1 gram vet levert 9 kcal.

    Als je gaat cutten kun je het beste de hoeveelheid eiwit ongeveer gelijk jouden aan je behoefte, de vetten kunnen evt een klein beetje naar beneden maar het grootste deel van de kcal die je wilt minderen haal je uit koolhydraten.
    Als je dus 400 kcal minder wilt eten komt dat neer op 100 gram koolhydraten, of 5 gram vet en 88 gram koolhydraten. Reken maar na.

    Zou overigens mede afhankelijk van je leeftijd en ervaring nooit zomaar al te drastisch gaan cutten. Als je jong bent heb je al je voedingsstoffen meer dan hard zat nodig, als je nog weinig ervaring hebt weet je vaak nog niet zo goed wat je werkelijke behoefte is. Een berekening blijft immers altijd een benadering, alleen door ervaring kun je je exacte behoefte te weten komen.
    Begin eerst eens met 200 kcal onder je behoefte en kijk wat er gebeurt, lager kan altijd nog.
    Sowieso altijd op- en afbouwen met je voeding, nooit al te grote sprongen maken zelfs als je precies weet wat je nodig hebt om wat voor doel dan ook te bereiken! Denk bv aan stappen van 150 kcal en hou dat steeds een aantal dagen vast voordat je verder op- of afbouwt.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Shannasse View Post
      Een uitgebreide uitleg kun je vinden in het topic over voeding en schema's dat staat onder het kopje 'Lees dit eerst!' helemaal bovenaan het forum. Een gedeelte van die tekst staat trouwens ook op voedingsbehoefte.nl.

      In het kort komt het hierop neer.
      1 gram eiwit en 1 gram koolhydraten leveren beiden 4 kcal.
      1 gram vet levert 9 kcal.

      Als je gaat cutten kun je het beste de hoeveelheid eiwit ongeveer gelijk jouden aan je behoefte, de vetten kunnen evt een klein beetje naar beneden maar het grootste deel van de kcal die je wilt minderen haal je uit koolhydraten.
      Als je dus 400 kcal minder wilt eten komt dat neer op 100 gram koolhydraten, of 5 gram vet en 88 gram koolhydraten. Reken maar na.

      Zou overigens mede afhankelijk van je leeftijd en ervaring nooit zomaar al te drastisch gaan cutten. Als je jong bent heb je al je voedingsstoffen meer dan hard zat nodig, als je nog weinig ervaring hebt weet je vaak nog niet zo goed wat je werkelijke behoefte is. Een berekening blijft immers altijd een benadering, alleen door ervaring kun je je exacte behoefte te weten komen.
      Begin eerst eens met 200 kcal onder je behoefte en kijk wat er gebeurt, lager kan altijd nog.
      Sowieso altijd op- en afbouwen met je voeding, nooit al te grote sprongen maken zelfs als je precies weet wat je nodig hebt om wat voor doel dan ook te bereiken! Denk bv aan stappen van 150 kcal en hou dat steeds een aantal dagen vast voordat je verder op- of afbouwt.

      Hartstikke bedankt voor je tijd/aandacht/hulp! Ik ga er morgen aan sleutelen en mijn schema zullen jullie aankomende dagen ook nog wel te zien zijn voor een kritische blik

      Comment


      • #4
        Graag gedaan en succes.

        Comment


        • #5
          er staan al een aantal cut schema's bij voeding
          lees deze en maak er zelf wat van
          Who's the Chef

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X