Al lange tijd kom ik de term Simpele en Complexe koolhydraten tegen. Nu ben ik wel benieuwd wat hier mee bedoeld wordt. Dit omdat, vanuit mijn studie, die dingen gewoon weg niet bestaan.
Of zijn dit verbasterde kreten welk eigenlijk staan voor wanneer iets snel of traag wordt opgenomen door het lichaam? Iets wat in mijn ogen het geval lijkt te zijn wanneer de context wordt gelezen waarin die kreten worden gehanteerd.
Simpele, beter gezegd snel opneembare, koolhydraten zijn dan minder vaste stoffen. Omdat het vloeibaar is wordt het sneller opgenomen door het lichaam. Dus simpeler om te verteren voor je lichaam
Complex, of te wel traag opneembare, koolhydraten zijn dan de meer solide produkten. Het lichaam heeft dan meer tijd nodig om het te verteren waardoor het minder snel opgenomen wordt door je lichaam.
Een duidelijker voorbeeld kan met eieren gemaakt worden. Als je ze rauw eet zijn dit snelopneembare eiwitten, als je ze gekookt eet zijn het trager opneembare eiwitten.
Of zijn dit verbasterde kreten welk eigenlijk staan voor wanneer iets snel of traag wordt opgenomen door het lichaam? Iets wat in mijn ogen het geval lijkt te zijn wanneer de context wordt gelezen waarin die kreten worden gehanteerd.
Simpele, beter gezegd snel opneembare, koolhydraten zijn dan minder vaste stoffen. Omdat het vloeibaar is wordt het sneller opgenomen door het lichaam. Dus simpeler om te verteren voor je lichaam
Complex, of te wel traag opneembare, koolhydraten zijn dan de meer solide produkten. Het lichaam heeft dan meer tijd nodig om het te verteren waardoor het minder snel opgenomen wordt door je lichaam.
Een duidelijker voorbeeld kan met eieren gemaakt worden. Als je ze rauw eet zijn dit snelopneembare eiwitten, als je ze gekookt eet zijn het trager opneembare eiwitten.
Comment