Vlees voorbereiding

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vlees voorbereiding

    Beste lezers,

    Ik hoor van veel mensen dat zij bijvoorbeeld 2 x per week al het vlees bakken/grillen/koken voor een hele week.

    Mijn vraag is of dit wel te doen is kwa houdbaarheid/hygiene?

    Ik neem aan dat jullie het eerst grillen/koken en dan in de koelkast bewaren.
    Vervolgens opwarmen in de micro en voila een stuk kip/vis of wat dan ook.

    Ik doe het namelijk elke ochtend en begin er een hekel aan te krijgen.

    Daarnaast, Klopt het dat, het opwarmen van groenten in de magnetron ervoor zorgt dat de structuur veranderd en vitaminen vergaan????

  • #2
    Originally posted by Darthsoula View Post
    Beste lezers,

    Ik hoor van veel mensen dat zij bijvoorbeeld 2 x per week al het vlees bakken/grillen/koken voor een hele week.

    Mijn vraag is of dit wel te doen is kwa houdbaarheid/hygiene?

    Ik neem aan dat jullie het eerst grillen/koken en dan in de koelkast bewaren.
    Vervolgens opwarmen in de micro en voila een stuk kip/vis of wat dan ook.

    Ik doe het namelijk elke ochtend en begin er een hekel aan te krijgen.

    Daarnaast, Klopt het dat, het opwarmen van groenten in de magnetron ervoor zorgt dat de structuur veranderd en vitaminen vergaan????
    als je vlees koopt en de houdbaarheids datum is 1 week, dan maakt het volgens mij niet veel uit of je het nou bakt of niet. Tot de houdbaarheidsdatum is het zeker houdbaar, sterker nog, ik denk dat het zelfs nog langer houdbaar is, omdat je door het bakken ook de bacteries doodt.

    Dat over die vitamines weet ik zo niet

    Comment


    • #3
      ben ik niet met je eens zodra het uit de verpakking is kun je het namelijk minderr lang bewaren , kip gaat misschien gebakken wel maar rood vlees lijkt me erg tricky

      Comment


      • #4
        vlees een week lang in de koelkast? hmm, ik prefereer de vriezer. silvervliesrijst ook, die twee deel ik dan in afgemeten porties en gewoon lekker nuken ;]

        groenten wok ik en houd ik overigens wel in de koelkast (in een sealed tupperware bakkie) en die eet ik gewoon koel. als je ze nuked dan verliezen ze idd inhoud ;x
        Last edited by qbane; 03-07-2008, 22:12.
        Stats: 25jr, 2m06, 92kg, 11.5%bf. Training since: 03/03/08. Bulking since: 03/05/08. Startingstats: 105kg, 24%bf.

        Comment


        • #5
          houdbaarheids datum op een verpakking is een INDICATIE.. het kan soms een week of inder soms wel langer mee.

          als je het uit de verpakking haalt je bakt of grilt het of whatever en je zet het in de koeling kan het enkle dagen mee.. als je het in de vriezer zet. Het moment dat je het gaat ontdooien kun je het niet meer invriezen. Dus je moet het danzelfde dag opeten..

          Comment


          • #6
            houdbaarheidsdatum is inderdaad niet het vervaldatum.

            De houdbaarheidsdatum staat voor de datum waarin de fabrikant kan garanderen dat het produkt nog 100% vers is.

            Dus melk dat 2 dagen over de datum is kan best nog goed zijn.
            ze neem dan bijvoorbeeld 100 pakken melk, alle 100 zijn op de houdbaarheidsdatum nog goed. 1 a 2 dagen erna zijn er 30 zuur, de rest is nog goed.

            en meestal nemen ze dus nog een soort van buffer. dus iets dat houdbaar is tot 10 juli, is waarschijnlijk op 12 juli ook nog te eten, alleen voor de zekerheid gaan ze een stapje terug.

            hoe ver je erover kunt, ligt natuurlijk ook aan het produkt, vlees vervalt eerder en zou ik niet na de houdbaarheidsdatum eten.

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            Working...
            X