Gisteren ben ik begonnen met IF-en, om het laatste plateau te doorbreken en van nog wat overtollig vet af te raken. Wilde op mijn eerste dag gewoon eens kijken hoe lang ik het vol zou houden om niet te eten.
Opstaan was al een probleem, want normaal zit ik binnen 10 minuten al aan het ontbijt om zo door de dag heen een maaltijd of 6-7 weg te werken. Ben de laatste maanden vooral bezig geweest om na een tijd onder mijn behoefte te eten (met junkdagen ertussen ) icm met sporten 25 kg kwijt te raken mijn metabolisme weer goed op gang te krijgen.
Even afzien en het redelijk gemakkelijk volgehouden tot 11.00. Tussen 11.00 en 13.00 werd ik steeds misselijker en kreeg ik wat concentratieproblemen. Toch maar gaan eten toen. Omdat ik redelijk misselijk was kreeg ik niet echt veel naar binnen, maar heb uiteindelijk 3 boterhammen met boter en een lading kipfilet en zuivel gegeten.
Ik verwacht dat dat misselijk worden wel weggaat (heb er nu geen last van) en dat ik straks mijn window steeds verder kan verplaatsen naar later in de middag, misschien wel tot het avondeten.
Probleem is echter dat ik niet goed weet wat ik mag voelen. Ik had gisteren na die paar boterhammen een behoorlijke hyper. (verhoogde suikerspiegel) Werd behoorlijk sloom en had nog steeds last met concentreren en dat hield ruim twee uur aan. IF gaat voor een groot gedeelte om de insulinegevoeligheid en vraag me of of dit er dan bijhoort.
Overigens ben ik van plan om wel veel meer te eten bij mijn eerste maaltijd, vanwege de misselijkheid lukte dat niet. Neem vandaag minstens 4 boterhammen met kip en pindakaas, twee eieren en een halve liter zuivel, anders kom ik in het totaal ook niet aan mijn macro's.
's Avonds dan goed avondeten (vis, volkorenpasta, kip) en eventueel aan het einde van mijn window nog een kwarkje, beetje afhankelijk van trainingsdagen.
Oftewel: Zijn die suikerdippen normaal en hoort het erbij of moeten ze weggaan?
Opstaan was al een probleem, want normaal zit ik binnen 10 minuten al aan het ontbijt om zo door de dag heen een maaltijd of 6-7 weg te werken. Ben de laatste maanden vooral bezig geweest om na een tijd onder mijn behoefte te eten (met junkdagen ertussen ) icm met sporten 25 kg kwijt te raken mijn metabolisme weer goed op gang te krijgen.
Even afzien en het redelijk gemakkelijk volgehouden tot 11.00. Tussen 11.00 en 13.00 werd ik steeds misselijker en kreeg ik wat concentratieproblemen. Toch maar gaan eten toen. Omdat ik redelijk misselijk was kreeg ik niet echt veel naar binnen, maar heb uiteindelijk 3 boterhammen met boter en een lading kipfilet en zuivel gegeten.
Ik verwacht dat dat misselijk worden wel weggaat (heb er nu geen last van) en dat ik straks mijn window steeds verder kan verplaatsen naar later in de middag, misschien wel tot het avondeten.
Probleem is echter dat ik niet goed weet wat ik mag voelen. Ik had gisteren na die paar boterhammen een behoorlijke hyper. (verhoogde suikerspiegel) Werd behoorlijk sloom en had nog steeds last met concentreren en dat hield ruim twee uur aan. IF gaat voor een groot gedeelte om de insulinegevoeligheid en vraag me of of dit er dan bijhoort.
Overigens ben ik van plan om wel veel meer te eten bij mijn eerste maaltijd, vanwege de misselijkheid lukte dat niet. Neem vandaag minstens 4 boterhammen met kip en pindakaas, twee eieren en een halve liter zuivel, anders kom ik in het totaal ook niet aan mijn macro's.
's Avonds dan goed avondeten (vis, volkorenpasta, kip) en eventueel aan het einde van mijn window nog een kwarkje, beetje afhankelijk van trainingsdagen.
Oftewel: Zijn die suikerdippen normaal en hoort het erbij of moeten ze weggaan?
Comment