Dag iedereen,
Ik zit met 2 vraagjes, namelijk:
#1: Zoals iedereen weet zit er in vlees wat vet. Maar vanavond at ik kalkoenfilet en daar zaten heel wat zemelen/pezen in. Die zemelen/pezen, heeft dat qua calorische waarde hetzelfde als vet (= 9kcal/gram)? of niet? Is iets wat ik me nu toch wel afvroeg. Ik eet altijd mager vlees, maar ik heb er al op gelet dat er bij kip en kalkoen altijd veel zemelen/pezen zitten (wat ik niet zo graag lust hehe). Ik eet altijd borst.
#2: Er wordt wereldwijd verteld dat de Japanse keuken heel gezond is enzo, door de (vette) vis die ze eten enzo. Maar in veel Japanse gerechten gebruiken ze alcohol zoals sake (rijstwijn) en andere. Ik ben namelijk verzot op de Japanse keuken, maar als er alcohol in je eten zit is dat toch helemaal niet gezond? Iemand zei me dat als de alcohol eenmaal verhit dat ze verdampt. Maar ik had eens ergens gelezen dat niet helemaal klopt dat?
In elk geval bedankt.
grtz
Ik zit met 2 vraagjes, namelijk:
#1: Zoals iedereen weet zit er in vlees wat vet. Maar vanavond at ik kalkoenfilet en daar zaten heel wat zemelen/pezen in. Die zemelen/pezen, heeft dat qua calorische waarde hetzelfde als vet (= 9kcal/gram)? of niet? Is iets wat ik me nu toch wel afvroeg. Ik eet altijd mager vlees, maar ik heb er al op gelet dat er bij kip en kalkoen altijd veel zemelen/pezen zitten (wat ik niet zo graag lust hehe). Ik eet altijd borst.
#2: Er wordt wereldwijd verteld dat de Japanse keuken heel gezond is enzo, door de (vette) vis die ze eten enzo. Maar in veel Japanse gerechten gebruiken ze alcohol zoals sake (rijstwijn) en andere. Ik ben namelijk verzot op de Japanse keuken, maar als er alcohol in je eten zit is dat toch helemaal niet gezond? Iemand zei me dat als de alcohol eenmaal verhit dat ze verdampt. Maar ik had eens ergens gelezen dat niet helemaal klopt dat?
In elk geval bedankt.
grtz
Comment