eiwitsplitsende enzymen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • eiwitsplitsende enzymen

    Ik lees vaak dat Amerikaanse bodybuilders ananas en mango eten icm vlees, vis of andere eiwitrijke producten. Dit omdat het eiwitsplitsende enzymen bevat waardoor je lichaam beter en makkelijker aminozuren op kan nemen. Iemand ervaringen of aanvullende info? Zou het je herstelvermogen kunnen bevorderen bijvoorbeeld?
    Geniet, en drink met maten!

  • #2
    Ik heb hier een tijd terug ook eens over gehad met iemand in de sportschool. Beest van een vent overigens. Ik heb nl wat last van acne op mn rug en hij kwam met het verhaal dat ananas een stofje bevat wat de eiwitopname verbeterd. Hij had eerst ook last van acne maar sind hij ananas at is het vrijwel weg. Ik weet niet in hoeverre en of het herstelvermogen bevordert maar wilde dit toch even vertellen.
    " Failure is not an option "

    Comment


    • #3
      De ananas bevat ook het eiwit-verterende enzym bromelaĂŻne, een stof die vaak gebruikt wordt voor het malser maken van vlees. Dit enzym is aanwezig in alle delen van de plant, maar voornamelijk in de steel. Omdat verse ananas bromelaĂŻne bevat, kan het niet gebruikt worden in gerechten met gelatine omdat het enzym de eiwitten (en dus de gelatine) afbreekt.

      gecopyd van wikipedia maar het lijkt mij niet echt bevordelijk want er stond ook dat mensen met bepaalde ziektes die eiwit tekorten veroorzaken moesten oppassen met het gebruik van annanas.

      gr Janjaap

      Comment


      • #4
        Ik denk dat je beter meer eiwitten kunt eten voor het geld, dan het uitgeven aan verse ananas elke dag.
        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

        sigpic

        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

        Comment


        • #5
          Nu het hier toch over gaat,
          is het wel mogelijk zonder supplementen aan die 200 gram eiwiten te komen?
          kzou echt niet weten hoeveel ik dan wel niet moet eten..
          Ik ben nog redelijk jong en heb er niet genoeg geld voor, ja wel voor dextrose enz, maar niet van die whey etc.
          En ja, ik heb de sticky's gelezen.

          Comment


          • #6
            Originally posted by GeneralIx View Post
            Ik denk dat je beter meer eiwitten kunt eten voor het geld, dan het uitgeven aan verse ananas elke dag.
            In de zomer kost verse annanas vaak maar een euro. Meestal is het in de bouwvak nog goedkoper, 2 of zelfs 3 voor een euro. Voor de prijs hoef je het niet te laten, zeker niet als je even langs de markt gaat.

            Comment


            • #7
              Originally posted by Patricia86 View Post
              In de zomer kost verse annanas vaak maar een euro. Meestal is het in de bouwvak nog goedkoper, 2 of zelfs 3 voor een euro. Voor de prijs hoef je het niet te laten, zeker niet als je even langs de markt gaat.
              Mee eens. En Albert Hein, Sligro en andere spupers stunten tegenwoordig erg vaak met fruit dus ik denk dat je het voor de prijs idd niet hoeft te laten.
              Maar ik heb overigens nog geen echt antwoord gekregen. Versnelt en/of verbeteren eiwitsplistende enzymen je herstelproces na een training???
              Geniet, en drink met maten!

              Comment


              • #8
                Verse ananas ging toch ook winderigheid tegen, doordat het enzym bromelaĂŻne eiwitten beter opneemt?
                Waarschijnlijk rare logica, maar verschil in winderigheid hoor je ook met goede/slechte eiwtten toch? Dus zou het iets over de opname moeten zeggen?
                Bij dieren (carnivoor) merk je duidelijk verschil (stinken uit vacht en via gassen) tussen eiwitten in een product van een slechte bron (bv kippenvleugels of plantaardig) of goede (vlees). Ondanks dat wij een onmivoor zijn, moet dat toch ook iets zeggen? Maargoed, die rare zweefteefvoorbeelden van mij zijn niet helemaal relevant denk ik.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Patricia86 View Post
                  In de zomer kost verse annanas vaak maar een euro. Meestal is het in de bouwvak nog goedkoper, 2 of zelfs 3 voor een euro. Voor de prijs hoef je het niet te laten, zeker niet als je even langs de markt gaat.
                  Tijd voor een vergelijking. De kosten van eiwitten:
                  2269 (gewicht pot) *0,8 (eiwitpercentage)=1815,2 (feitelijke aantal gram eiwitten)
                  Dit kost: 40€ (Cytosport).
                  Elke gram eiwit kost dus: 4000/1815,2=2,2ct.

                  Voor die ananas van €1, kun je dus ook (100/2,2=) 45,5 gram wei nemen.

                  Ik moet zeggen dat ik durf te betwijfelen of die bromelaĂŻne dezelfde toegevoegde waarde geeft als 45,5 gram extra eiwitten.
                  "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                  sigpic

                  "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                  Comment


                  • #10
                    He gadver, zo had ik het helemaal nog niet bekeken. En aangezien dextrose al helemaal weinig kost, is het nutteloos om de suikers er tegenin te brengen.

                    Comment


                    • #11
                      Hoe zit het dan met ananas uit blik (niet op siroop vanwege de suikers, maar op eigen sap)?
                      ook goed of alleen verse ananas?
                      alvast bedankt

                      Comment


                      • #12
                        Daar zou geen bromelaĂŻne meer inzitten

                        Comment


                        • #13
                          Precies, dus tenzij voor de lekkere trek, nutteloos.

                          @ Patricia
                          Soms is een rekenvoorbeeldje erg goed voor wat perspectief.
                          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                          sigpic

                          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                          Comment


                          • #14
                            Volgens mijn is het zo dat verse ananas de gehele vertering van voedsel beter maakt, dus niet alleen eiwitten. Persoonlijk denk ik dat het wel werkt mits je het dagelijks neemt. Dus 2 keer in de week een stukje ananas zal niets uithalen. Je kunt ook een testje doen. Spuit maar eens slagroom op een stukje ananas je ziet dat de enzymen uit de ananas de slagroom 'verteerd' tot een bepaald niveau natuurlijk.
                            Shut Up And Squat!!! Status: Cutten

                            Comment


                            • #15
                              Slagroom is ruim 2% eiwitten gabber.
                              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                              sigpic

                              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X