eiwitsplitsende enzymen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by janjaap2 View Post
    De ananas bevat ook het eiwit-verterende enzym bromelaïne, een stof die vaak gebruikt wordt voor het malser maken van vlees. Dit enzym is aanwezig in alle delen van de plant, maar voornamelijk in de steel. Omdat verse ananas bromelaïne bevat, kan het niet gebruikt worden in gerechten met gelatine omdat het enzym de eiwitten (en dus de gelatine) afbreekt.

    gecopyd van wikipedia maar het lijkt mij niet echt bevordelijk want er stond ook dat mensen met bepaalde ziektes die eiwit tekorten veroorzaken moesten oppassen met het gebruik van annanas.

    gr Janjaap
    Bromelaine is ook gewoon apart te supplementeren. Dus is ook nog goedkoper dan elke dag ananas.

    Originally posted by Tepper View Post
    Nu het hier toch over gaat,
    is het wel mogelijk zonder supplementen aan die 200 gram eiwiten te komen?
    kzou echt niet weten hoeveel ik dan wel niet moet eten..
    Ik ben nog redelijk jong en heb er niet genoeg geld voor, ja wel voor dextrose enz, maar niet van die whey etc.
    Natuurlijk kan dat wel. 200 gram valt best mee.
    Owner of the Iron Playground.

    Comment


    • #17
      Originally posted by Patricia86 View Post
      Daar zou geen bromelaïne meer inzitten
      Heeft iemand daar overigens bewijs voor? Ik hoor dit namelijk vaak maar heb het nog nooit officieel bevestigd gezien....
      Geniet, en drink met maten!

      Comment


      • #18
        Originally posted by jordy View Post
        Bromelaine is ook gewoon apart te supplementeren. Dus is ook nog goedkoper dan elke dag ananas.



        Natuurlijk kan dat wel. 200 gram valt best mee.
        Naja, vind ik niet hoor, zeker niet als je graanproducten en noten enz niet mag meetellen!
        Of eten jullie echt massa's vlees ?
        En ja, ik heb de sticky's gelezen.

        Comment


        • #19
          Originally posted by Tepper View Post
          Naja, vind ik niet hoor, zeker niet als je graanproducten en noten enz niet mag meetellen!
          Of eten jullie echt massa's vlees ?
          Dat is dus te supplementeren kerel. En noten mag je best meetellen. Granen niet.
          Iemand nog een antwoord op de vraag? Zit er nog Bromelaine in ananas in blik?
          Geniet, en drink met maten!

          Comment


          • #20
            Bromelaïne/Bromelin is een enzym dat van nature veel voorkomt in de ananas. Het enzym heeft eiwitsplitsende eigenschappen en is daarnaast een ontstekingremmer (NSAID).
            Het enzym zit vooral in het sap van de ananas (de vrucht dus) en in de steel van de ananasplant. De hele vrucht bevat veel goede voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. De ananas is rijk aan calcium, kalium, voedingsvezels en vitamine C. De vrucht heeft een zeer laag vetgehalte en bevat nauwelijks cholesterol.
            In ananas zit het stofje mangaan, dat is een mineraal dat je lichaam nodig heeft om beender- en bindweefsel te maken. Eén kopje ananassap levert wel driekwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid mangaan.
            Als je verkouden bent zou je juist ananassap moeten drinken: Het enzym bromelaïne onderdrukt het hoesten en maakt eventueel opgehoopt slijm losser. In plaats van ananassap kun je ook verse ananas eten of ananas uit blik. Vaak wordt ananas op blik verrijkt met suikersiroop, wat ongezond is. Beter is het om verse ananas of ongezoet ananassap te nuttigen.
            Daarnaast werkt het enzym bromelaïne als een goede ontstekingsremmer en kan het een goed alternatief vormen voor NSAID’s zoals Diclofenac. Om goede werking te krijgen zul je ongeveer 300mg drie maal daags, tussen de maaltijden, moeten binnenkrijgen. Bromelaïne is in pilvorm te koop bij goed gesorteerde gezondheidswinkels

            Ananas medisch

            Dit proteolytisch (lees; eiwitafbrekende) enzym "Bromelaïne" wat de vrucht zo typeert is in staat het zeer dichte netwerk van collageen en proteïnen te doorbreken waardoor men mogelijk maakt dat de huid beter doorbloed raakt. Het stofje verspreidt zich over het hele lichaam en zorgt dat de proteinen die werden opgestapeld in het weefsel waar vrouwen makkelijk vet opslaan, op de heupen buik en bovenbenen, worden opgesplitst in aminozuren die vervolgens makkelijker worden afgescheiden, dan wanneer dit stofje niet of nauwelijks aanwezig is. Opgestapelde vetten worden effectiever afgevoerd. Een kuur geeft optimaal resultaat als je 6 maanden aan houdt. Info over ananaskuren is verkrijgbaar bij moleculaire therapeuten.


            Bromelaïne
            • Ananas bevat tal van enzymen: pectasen, invertasen, peroxydasen, desmolasen en vooral bromelaïne, het meest kenmerkende en bekendste enzym in ananas.
            • De bromelaïne is aanwezig in de vrucht en in de verschillende delen van de plant (stengel, blad enz., waar ze meer overvloedig zou voorkomen). Het gaat hier om een proteolitische molecule, d.w.z. dat ze in staat is om de eiwitten te splitsen in eenvoudigere moleculen (wat in zekere zin neerkomt op ze voorverteren). Deze stof doet ook melk stremmen.
            • Hoewel dit enzym behoorlijk snel gedeactiveerd wordt in de maag, kan ananas eten de vertering bevorderen van vlees dat tijdens dezelfde maaltijd gegeten werd. Die werking werd 'in vitro' aangetoond tijdens experimenten, maar nog nooit 'in vivo'. Men kan echter wel veronderstellen dat hetzelfde gebeurt in de maag van de mens.
            • De werking van dit enzym kan de huid irriteren (de arbeiders die in de fabrieken ananas inblikken, moeten handschoenen dragen). Uiteindelijk wordt de bromelaïne geneutraliseerd door de warmte (ananas in blik of gepasteuriseerd ananassap hebben geen proteolitische werking meer).
            • Dit enzym wordt uit de plant gewonnen en voor technologische en farmacologische doeleinden gebruikt.
            Trek zelf maar je conclusie.
            Owner of the Iron Playground.

            Comment


            • #21
              Mooi stukje.
              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

              sigpic

              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

              Comment


              • #22
                Niet zelf geschreven hoor.
                Owner of the Iron Playground.

                Comment


                • #23
                  Prachtig stukje info. Dank je kerel!
                  Geniet, en drink met maten!

                  Comment


                  • #24
                    No problemo
                    Owner of the Iron Playground.

                    Comment


                    • #25
                      A previously unknown cysteine proteinase, named ananain, has been isolated from crude commercial pineapple stem bromelain. The purification procedure involved affinity chromatography on Sepharose-Gly-Phe-glycinaldehyde semicarbazone, and cation-exchange chromatography. The relative molecular mass of ananain was very similar to that of bromelain (25,000 and 26,000, respectively), but ananain differed greatly in specificity for hydrolysis of peptide and protein substrates. The new enzyme behaved as a typical cysteine proteinase in showing strong inhibition by chicken cystatin, whereas bromelain was scarcely affected. Ananain was also shown to be immunologically distinct from bromelain. The significance of the discovery of ananain for the interpretation of previous work on "bromelain" is pointed out.

                      edit : Wetenschappelijk artikel @ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...df/9355753.pdf
                      How you like them apples?

                      Comment

                      Sidebar top desktop

                      Collapse

                      Actieve discussies

                      Collapse

                      Working...
                      X