Ik snap dit echt niet. Overal links en rechts.. mager dit, mager dat.
Ik ben daarin misschien 'ouderwets' of misschien juist weer heel hip. De menigen blijven veranderen hierover.
Ik ben bijvoorbeeld altijd heel sceptisch geweest over margarine. En een groot fan van roomboter gebleven. Dus leuk dat ze nu boter weer okay vinden
Mijn algemene benadering naar eten is... hoe natuurlijker hoe beter. Dus.. hoe minder bewerkt, bespoten, trucjes mee uitgehaald etc.
Ik ben daarom bijvoorbeeld helemaal geen fan van magere zuivel. Dat is zo uit balans gehaald dan. Verder heb ik een keer een wetenschappelijk artikel gelezen over de processen die ze loslaten op melk om het 'mager' te maken. En daar werd ik ook niet vrolijk van. Scheen weer slecht te zijn voor de eiwitten in de melk.
Kijk... halfvolle melk snap ik nog. Is puur afgeroomd. Maar voor magere melk moeten ze flink wat trucjes uithalen om de rest van het vet er uit te krijgen.
Je wil ook niet weten wat ze allemaal voor capriolen ze moeten uithalen om margarine te maken. Is echt niet een normaal/ logisch gezond proces.
En dat allemaal omdat we door de media hypes bang zijn gemaakt voor vet.
En laat me niet eens beginnen over alle overige light meuk. Kunstmatige zoetstoffen etc.
Ik ben daarin misschien 'ouderwets' of misschien juist weer heel hip. De menigen blijven veranderen hierover.
Ik ben bijvoorbeeld altijd heel sceptisch geweest over margarine. En een groot fan van roomboter gebleven. Dus leuk dat ze nu boter weer okay vinden
Mijn algemene benadering naar eten is... hoe natuurlijker hoe beter. Dus.. hoe minder bewerkt, bespoten, trucjes mee uitgehaald etc.
Ik ben daarom bijvoorbeeld helemaal geen fan van magere zuivel. Dat is zo uit balans gehaald dan. Verder heb ik een keer een wetenschappelijk artikel gelezen over de processen die ze loslaten op melk om het 'mager' te maken. En daar werd ik ook niet vrolijk van. Scheen weer slecht te zijn voor de eiwitten in de melk.
Kijk... halfvolle melk snap ik nog. Is puur afgeroomd. Maar voor magere melk moeten ze flink wat trucjes uithalen om de rest van het vet er uit te krijgen.
Je wil ook niet weten wat ze allemaal voor capriolen ze moeten uithalen om margarine te maken. Is echt niet een normaal/ logisch gezond proces.
En dat allemaal omdat we door de media hypes bang zijn gemaakt voor vet.
En laat me niet eens beginnen over alle overige light meuk. Kunstmatige zoetstoffen etc.
Comment