Hoe zit het met de zoutinname bij het carbcyclen wanneer men last heeft van hypertensie (verhoogde bloeddruk). Ik kook, eet, e.d. zonder toegevoegd zout en let op zoutarme producten. Omdat ik nu dus ook bijna alleen maar mijn carbs uit groenten haal, mis ik ook het zout van de componenten als brood, crackers e.d..
Is het dan geoorloofd om toch zout binnen te krijgen via bijvoorbeeld een gevulde kippensoep met bouillonblokje, of wat zout bij de eieren.
Je verliest een hoop zout bij het trainen en door het verhoogde litrage water wat je dan nodig hebt is het gevolg dat je zoutgehalte zakt.
Nu is dat met een verhoogde bloeddruk lastig om direct zout in te nemen met het gevaar dat je weer veel te veel zout binnenkrijgt.
Ik zit officieel aan ~2.8 gr natrium per dag, nu ik nog niet train en rond de 3 / 3,5 liter water per dag drink. Wanneer ik ga trainen zal ik dit dan moeten aanvullen? En wat is dan het handigst om in te passen in een carbcycle op weekbasis, gebaseerd op UD2.0?
Is het dan geoorloofd om toch zout binnen te krijgen via bijvoorbeeld een gevulde kippensoep met bouillonblokje, of wat zout bij de eieren.
Je verliest een hoop zout bij het trainen en door het verhoogde litrage water wat je dan nodig hebt is het gevolg dat je zoutgehalte zakt.
Nu is dat met een verhoogde bloeddruk lastig om direct zout in te nemen met het gevaar dat je weer veel te veel zout binnenkrijgt.
Ik zit officieel aan ~2.8 gr natrium per dag, nu ik nog niet train en rond de 3 / 3,5 liter water per dag drink. Wanneer ik ga trainen zal ik dit dan moeten aanvullen? En wat is dan het handigst om in te passen in een carbcycle op weekbasis, gebaseerd op UD2.0?
Comment