carb-load, en low-carb

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • carb-load, en low-carb

    hey allemaal,
    vraagje, waarom eten veel mensen bij een carb-load veel witte rijst, brood en pasta? en waarom geen volkoren?

    en op een low-carb dag veel volle zuivel en kaas enz. (veel verzadigd vet) en geen noten vette vis en olijfolie?

    groeten en alvast bedankt.
    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

  • #2
    low-carb staat voor low-carbohydrate. Wat dus in normaal Nederlands betekent: weinig koolhydraten. Dat heeft dus niks met vette vis en olijfolie te maken.
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • #3
      Originally posted by maar7en8 View Post
      hey allemaal,
      vraagje, waarom eten veel mensen bij een carb-load veel witte rijst, brood en pasta? en waarom geen volkoren?

      en op een low-carb dag veel volle zuivel en kaas enz. (veel verzadigd vet) en geen noten vette vis en olijfolie?

      groeten en alvast bedankt.

      omdat ze het niet goed doen. Jouw gedachte is correct. Je kan beter vaker complexe KH nemen en goede vetten e.d.
      1e Masters Superbody YBF 2011!
      Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

      Comment


      • #4
        Originally posted by maar7en8 View Post
        hey allemaal,
        vraagje, waarom eten veel mensen bij een carb-load veel witte rijst, brood en pasta? en waarom geen volkoren?
        je neemt volkoren brood en volkoren pasta en zilvervlies rijst. dus snap die zin van jouw niet.

        Met carb cycle zet je gewoon je eiwit en vet behoefte vast. De ene dag neem je veel koolhydraten zodat je genoeg energie voor het sporten hebt. andere dag schrap je zoveel mogelijk koolhydraten. Precies zoals het hoort.

        Comment


        • #5
          Originally posted by maar7en8 View Post
          hey allemaal,
          vraagje, waarom eten veel mensen bij een carb-load veel witte rijst, brood en pasta? en waarom geen volkoren?

          en op een low-carb dag veel volle zuivel en kaas enz. (veel verzadigd vet) en geen noten vette vis en olijfolie?

          groeten en alvast bedankt.
          bij een flinke carb load (800-1200g) in 36 uur. dus zoals deze oa gedaan worden bij KETO dieten en bijvoorbeeld ud2, of een ander cyclisch dieet waarbij je meerdere dagen low carb bent geweest.

          Begin je vaak de carb load met sneller verteerbare koolhydraatbronnen, met weinig vezels. zodat koolhydraten sneller worden opgenomen, en glycogeen voorraden sneller weer aangevuld worden. tevens heeft het minder vezels nemen als voordeel, dat je niet ontiegelijk loopt te ruften.

          een normaal BB dieet bevat misschien 40-50g vezels per dag. (en dan zet ik vrij hoog in). stel je zou carb loaden op brinta. en dus 2 kilo brinta naar binnen werken om aan 1200g carbs te komen, dan zit je aan 200G vezels. dat gaat je buik niet leuk vinden.

          dus je start bijvoorbeeld direct na je training net voordat je gaat carbloaden met een 100g dextrose (icm 50-60g whey). volgende 2-3 maaltijden neem je nog witte rijst en witbrood (icm proteinen en eventueel wat groenten, zodat de opname toch wel enigsinds vertraagd is). en hoe verder je zit bij je carb load, hoe meer je overstapt naar complexere bronnen.
          ------------------------------------

          Verder heeft vetinname (verzadigd of onverzadigd) weinig met koolhydraten te maken. maar je hebt wel enigzins een punt. het meerendeel van de vetzuren, zou op deze dagen het beste uit onverzadigde vetzuren kunnen komen. maar verzadigde vetten heb je ook nodig, en je hoeft ook zeker niet bang te zijn om hier wat van binnen te krijgen.

          ikzelf eet voor de vetten op low dagen voornamelijk veel eieren (12-18 stuks). deze bestaan voor 66% uit onverzadigde vetzuren, en de rest uit verzadigde vetzuren. daarnaast 40-50ml olijfolie (85-90% onverzadigd vet).
          maar ook wel wat volle zuivel (33-40% onverzadigd vet), of volle kwark (30% onverzadigd vet).

          van de 175g vetten die ik dan bijvoorbeeld eet op een dag. zijn wellicht 30-35% verzadigd, en 65-70% onverzadigd.

          Mensen die alleen spek, worst, kaas, frikandellen, etc eten, die zijn misschien niet helemaal goed bezig. maar verzadigde vetten hoef je ook niet helemaal te vermijden, en heb je zelfs in bepaalde maten nodig (ofwel zijn essentieel).
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #6
            is dat waar?
            heb je verzadigde vetten ook nodig? en waarom?
            “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

            Comment


            • #7
              Originally posted by maar7en8 View Post
              is dat waar?
              heb je verzadigde vetten ook nodig? en waarom?
              Voor je testosteron aanmaak op peil te houden. Wat weer nodig is voor je immuun systeem, herstel, algemene gezondheid en meer. Om maar iets basaal te noemen.

              Comment

              Sidebar top desktop

              Collapse

              Actieve discussies

              Collapse

              Working...
              X