Sommige mensen zijn niet overtuigd van het nemen van carb loaders na de trainingen, hoewel er tal van studies zijn en mensen hun ervaringen die het tegendeel bewijzen. Ik ga er niet van uit dat er een juist aantal gram suikers nodig is om je carbs te loaden. Omdat het afhangt van het energieverlies dat het lichaam heeft geleden en de gevoeligheid aan suikers…
Laatste tijd lijkt er echt wel een maizena hype, zonder dat er veel mensen weten wat het juist is.Zelf heb ik wat opgezocht en dit is zowat wat ik uitkom. Het gebruik van maizena (corn starch) is gebaseerd op het supplement waxy maize (waxy corn).
Deze twee zijn vrij hetzelfde, ze bestaan beide uit twee componenten, amylopectin en amylose, enkel verschillen ze in samenstelling en dit zorgt ook voor het verschil in de snelheid van de opname en ook het verschil in prijs.
Waxy Corn bestaat tot 99% uit amylopectin en dus vrij weinig amylose. Bij Corn starch is dit eerder 70-80%. Dus niet echt de moeite waard om waxy maize te betalen als recreant.
Amylopectin (70-80%) is een aaneenkoppeling van 2 000-200 000 glucose eenheden.
Dit lijkt niet voordelig maar de korrelgroote is klein waardoor het snel de maag passeert.
Hoe het amylopectin wordt afgebroken ben ik nergens tegen gekomen maar de snelheid dat het de spieren bereikt is wel vrij hoog.
Amylose (20-30%) is een aaneenkoppeling van duizenden glucose eenheden. Om deze keten af te breken is het enzyme amylase nodig.
Wat ik zelf ondervind is dat ik er droger lijk bij te staan, geen idee hoe dit komt maar marnop heeft dit ook al eens aangegeven. Dit lijkt te verklaren aan de bindingseigenschap van maizena die onderhuids vocht in de bloedbaan zou trekken.
Amylose, Amylopectin (starch) - GMO Compass - Glossary
Bodybuilding.com - The Myth Of Waxy Maize Starch... And The Truth Behind It All!
Glycemic Index and Glycemic Load
Carbohydrates - Chemical Structure (Page 2 of 3)
Meer info/waarneming hoor ik graag.
Laatste tijd lijkt er echt wel een maizena hype, zonder dat er veel mensen weten wat het juist is.Zelf heb ik wat opgezocht en dit is zowat wat ik uitkom. Het gebruik van maizena (corn starch) is gebaseerd op het supplement waxy maize (waxy corn).
Deze twee zijn vrij hetzelfde, ze bestaan beide uit twee componenten, amylopectin en amylose, enkel verschillen ze in samenstelling en dit zorgt ook voor het verschil in de snelheid van de opname en ook het verschil in prijs.
Waxy Corn bestaat tot 99% uit amylopectin en dus vrij weinig amylose. Bij Corn starch is dit eerder 70-80%. Dus niet echt de moeite waard om waxy maize te betalen als recreant.
Amylopectin (70-80%) is een aaneenkoppeling van 2 000-200 000 glucose eenheden.
Dit lijkt niet voordelig maar de korrelgroote is klein waardoor het snel de maag passeert.
Hoe het amylopectin wordt afgebroken ben ik nergens tegen gekomen maar de snelheid dat het de spieren bereikt is wel vrij hoog.
Amylose (20-30%) is een aaneenkoppeling van duizenden glucose eenheden. Om deze keten af te breken is het enzyme amylase nodig.
Wat ik zelf ondervind is dat ik er droger lijk bij te staan, geen idee hoe dit komt maar marnop heeft dit ook al eens aangegeven. Dit lijkt te verklaren aan de bindingseigenschap van maizena die onderhuids vocht in de bloedbaan zou trekken.
Amylose, Amylopectin (starch) - GMO Compass - Glossary
Bodybuilding.com - The Myth Of Waxy Maize Starch... And The Truth Behind It All!
Glycemic Index and Glycemic Load
Carbohydrates - Chemical Structure (Page 2 of 3)
Meer info/waarneming hoor ik graag.
Comment