Maizena hype

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Maizena hype

    Sommige mensen zijn niet overtuigd van het nemen van carb loaders na de trainingen, hoewel er tal van studies zijn en mensen hun ervaringen die het tegendeel bewijzen. Ik ga er niet van uit dat er een juist aantal gram suikers nodig is om je carbs te loaden. Omdat het afhangt van het energieverlies dat het lichaam heeft geleden en de gevoeligheid aan suikers…


    Laatste tijd lijkt er echt wel een maizena hype, zonder dat er veel mensen weten wat het juist is.Zelf heb ik wat opgezocht en dit is zowat wat ik uitkom. Het gebruik van maizena (corn starch) is gebaseerd op het supplement waxy maize (waxy corn).

    Deze twee zijn vrij hetzelfde, ze bestaan beide uit twee componenten, amylopectin en amylose, enkel verschillen ze in samenstelling en dit zorgt ook voor het verschil in de snelheid van de opname en ook het verschil in prijs.

    Waxy Corn bestaat tot 99% uit amylopectin en dus vrij weinig amylose. Bij Corn starch is dit eerder 70-80%. Dus niet echt de moeite waard om waxy maize te betalen als recreant.

    Amylopectin (70-80%) is een aaneenkoppeling van 2 000-200 000 glucose eenheden.
    Dit lijkt niet voordelig maar de korrelgroote is klein waardoor het snel de maag passeert.
    Hoe het amylopectin wordt afgebroken ben ik nergens tegen gekomen maar de snelheid dat het de spieren bereikt is wel vrij hoog.

    Amylose (20-30%) is een aaneenkoppeling van duizenden glucose eenheden. Om deze keten af te breken is het enzyme amylase nodig.

    Wat ik zelf ondervind is dat ik er droger lijk bij te staan, geen idee hoe dit komt maar marnop heeft dit ook al eens aangegeven. Dit lijkt te verklaren aan de bindingseigenschap van maizena die onderhuids vocht in de bloedbaan zou trekken.

    Amylose, Amylopectin (starch) - GMO Compass - Glossary
    Bodybuilding.com - The Myth Of Waxy Maize Starch... And The Truth Behind It All!
    Glycemic Index and Glycemic Load
    Carbohydrates - Chemical Structure (Page 2 of 3)

    Meer info/waarneming hoor ik graag.
    Every athlete, coach and trainer should have his own philosophy of training based on where he’s going. - Dave Tate

  • #2
    Houd het ook geen vocht vast dan, aangezien ''suikers'' dit wel doen.

    Comment


    • #3
      Word steeds interessanter, ook maar eens pakje proberen

      Comment


      • #4
        oeiiiiiii ik ga aandelen kopen

        Comment


        • #5
          vandaag voor het eerst getest 50 gr met whey en water... ik merkte geen verschil maar ik ben ook een apparte jonge heheh maizena blijft er voorlopig wel in
          sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

          you know they can't handle us like debbies does dallas

          Comment


          • #6
            Originally posted by Yves View Post
            oeiiiiiii ik ga aandelen kopen
            Ik heb ze ook al

            Comment


            • #7
              Originally posted by nibor76nl View Post
              Ik heb ze ook al
              Jij vreet je winst toch op/
              Wat ik zelf ondervind is dat ik er droger lijk bij te staan, geen idee hoe dit komt maar marnop heeft dit ook al eens aangegeven. Dit lijkt te verklaren aan de bindingseigenschap van maizena die onderhuids vocht in de bloedbaan zou trekken.
              Dit lijkt me knap. Eer het in de bloedbaan is, is het gewoon glucose, net zoals bijna alle andere vormen van complexe koolhydraten. Nu weet ik er ook het fijne niet vanaf, maar wat je beweert gaat voor mijn gevoel in tegen wat logisch lijkt.
              Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

              Comment


              • #8
                Volgens de site bodybuilding.com zou Waxy Maize Starch zelfs nog trager zijn dan dextrose, maltodextrine, waardoor het juist helemaal niet geschikt zou zijn als koolhydraatbron voor na de training..
                "Straight outta gym"

                Comment


                • #9
                  Ik vroeg me ook al af wat dat nou was met die maizena.....dus thanks voor het posten.
                  Wat zou dat nou bij mij doen eigenlijk? Ik gebruik het alleen als bindmiddel voor sausjes enzo.
                  "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                  Comment


                  • #10
                    Ik neem altijd vitargo na het trainen.

                    Wel betwijfel ik of het wel goed is om meteen die grote pieken glucose in je bloed te hebben ivm de resistentie op langer termijn(diabetes type 2)
                    Face your demons...........

                    Comment


                    • #11
                      ff brainstormen:

                      Maizena heeft een GI van rond de 70. Houd in dat je dus een verhoging van je bloedsuiker krijgt. dat heeft weer als gevolg dat insuline aangemaakt word. Insuline zou de vetverbranding remmen.

                      Ik vraag mij dus af in hoeverre moeten je voorraden glycogeen leeg zijn wil je optimaal gebruik kunnen maken van de maizena. als je redelijk hoog in KH zit zie ik het niet zo snel gebeuren dat je met een traing helemaal depleted raakt.

                      Dus waar gaat die maizena/suikers dan naar toe? vetopslag?

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by The Phoenix View Post
                        ff brainstormen:

                        Maizena heeft een GI van rond de 70. Houd in dat je dus een verhoging van je bloedsuiker krijgt. dat heeft weer als gevolg dat insuline aangemaakt word. Insuline zou de vetverbranding remmen.

                        De GI staat voor de tijd (verhoudingsgewijs) die nodig is voor de afgifte van glucose in de bloedbaan na inname.
                        Het doel van de koolhydraten na de training is het herstellen van de energievoorraden in de cel waardoor het herstel eerder word ingezet, de katabole toestand word gestopt. Insuline heeft inderdaad een remmende werking op het vetmetabolisme.

                        Maar je kunt je afvragen hoeveel insuline er word aangemaakt bij een geoefende sporter waarbij de insulinegevoeligheid toch al vrij groot is.
                        Zelf denk ik dat het een voordeel is om tijdens elk stadium in de trainingsperiode te kiezen voor koolhydraten na de training. Zeker wanneer dit gaat in combinatie met eiwitten.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by erik1982 View Post
                          De GI staat voor de tijd (verhoudingsgewijs) die nodig is voor de afgifte van glucose in de bloedbaan na inname.
                          .
                          Ok maar nou zullen complexe kh langzamer worden opgenomen dan enkelvoudige suikers. dus complexe kh geeft geleidelijke glucose afgifte terwijl snelle suikers juist heel snel worden opgenomen en dus een snelle stijging van het bloedsuiker.

                          zou je dan bijvoorbeeld niet beter iets van een banaan kunnen pakken na het trainen omdat deze niet echt veel fructose bevat en dus zorgt voor een stabielere bloedwaarden terwijl de glucose depots toch worden aangevuld?

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by seanl94 View Post
                            Dit lijkt me knap. Eer het in de bloedbaan is, is het gewoon glucose, net zoals bijna alle andere vormen van complexe koolhydraten. Nu weet ik er ook het fijne niet vanaf, maar wat je beweert gaat voor mijn gevoel in tegen wat logisch lijkt.
                            Wat ik beweer over het droger staan is enkel wat ik ondervind. Mijn vetpercentage is zo'n 2% gestegen tegenover een tijdje terug maar toch vind ik dat mijn abs nog beter zichtbaar zijn dan toen. Er zijn 2 dingen die ik heb aangepast.

                            In mij training, hanging leg raises na mijn rugdag als extra gezet.
                            In mijn voeding, maize als pwo carbs.

                            Daarom dat ik ook zei, het lijkt mij dat, en als het werkelijk van de maize is zou het te verklaren zijn aan wat ik poste. Want ik weet zeker dat maizena geen wonder middel is want dan zou dit al veel eerder bekend zijn en het gebruik ervan veel verspreider.

                            Liefst heb ik dat jij of andere het zelf uittest en hun bevindingen plaatsen...
                            Every athlete, coach and trainer should have his own philosophy of training based on where he’s going. - Dave Tate

                            Comment


                            • #15
                              Even een quote uit het bananan topic gehaald voor de liefhebbers.

                              Op een aantal websites wordt er vanuit gegaan dat het idd een complexe carb bron is die dus moeilijk afbreekbaar is, echter gaat het om een zetmeel die is opgebouwd uit glucose polymeren en dat is iets heel anders dan puur een complexe koolhydraat. De glucose polymeren gebruik je direct. Net zoals je dextro direct zou gebruiken. Er zit alleen wel een groot verschil in effect tussen de 2, een heel erg groot verschil zelfs.
                              Beste product is Vitargo, dat is zelfs klinisch bewezen, maar het oorspronkelijke vitargo, de waxy maize variant/bewerking heeft ook zijn diensten al breed bewezen.

                              Originally posted by marnop View Post
                              Carbohydrate Average molecular weight
                              Vitargo® 500 000-700 000
                              Starch > 250 000 000
                              Maltodextrine 1000-10 000

                              Dextrose 180

                              Hier nog een stukje product info van XXL nutrition(zelfde verhaaltje gaat ook op voor maizena die is ietsie trager, enkele seconden):


                              Waxy Maize is de nieuwste ontdekking op het gebied van koolhydraatproducten. Het is de ultieme voedingsstof voor na de training!
                              • Superieure glycogeen aanvulling
                              • Supersnelle opname
                              • Licht verteerbaar
                              • Massieve spieropbouw
                              • Heerlijke smaak
                              Traditionele koolhydraatproducten, bestaande uit complexe glucosepolymeren zoals bv. maltodextrine, blijven eerst een tijdje in de maag voordat ze gesplitst worden in kleinere ketens en hierna opgenomen kunnen worden in het bloed. Het duurt dus vrij lang voordat de koolhydraten op de plaats belanden waar ze het meeste nodig zijn, namelijk in de spieren om uitgeputte glycogeenreserves aan te vullen na een intensieve training of wedstrijd.



                              De glucosepolymeren uit Waxy Maize bestaan voor 99% uit amylopectine. Amylopectine heeft een zeer hoog molecuulgewicht, maar toch een zeer kleine korrelgrootte. Hierdoor bezit Waxy Maize de eigenschap om vliegensvlug de maag te passeren (2 keer zo snel als maltodextrine) en rechtstreeks in het darmstelsel te belanden, waar het snel, compleet en ongesplitst opgenomen kan worden in het bloed en vervolgens getransporteerd word naar de spieren.

                              Bijkomende eigenschap van Waxy Maize is de lage osmolariteit. Deze zorgt er mede voor dat de koolhydraten uit Waxy Maize probleemloos en nog veel sneller in het bloed opgenomen worden met als resultaat dat de glycogeenvoorraden veel sneller aangevuld worden.

                              Door deze lage osmolaliteit zorgt Waxy Maize er tevens voor dat eventueel “gevangen” onderhuidsvocht de bloedbaan ingetrokken word voor een nog droger resultaat en nog meer definitie van de spieren.

                              Waxy Maize helpt tevens de opname van een aantal andere voedingsstoffen te verhogen zoals bv. creatine monohydraat of creatine ethyl ester, stikstofboosters zoals L-arginine en verhoogt de opnamemogelijkheid van eiwitten .

                              Gebruik: neem direct na elke training ca. 65 gram Waxy Maize (2 scoops). Waxy Maize kan ook ‘s ochtends of voor het trainen gebruikt worden. Bij voorkeur innemen met water.
                              1e Masters Superbody YBF 2011!
                              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X