Sorry weer Maizena?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sorry weer Maizena?

    Beste BNers,

    Ik had de discussie van Wasofski over 'Maizena hype' gelezen en bleek een zeer actieve duscussie te zijn. De meningen verschillen enorm en sinds er niet op de laatste bericht werd gereageerd sinds mei 2011 dacht ik dat het beter was om mijn vragen in een nieuwe discussie te stellen. Ik had een discussie opgezet dat ik na een lange periode weer serrieus wil sporten met fitness erbij waarbij ik als doel droger wordt en wat meer spiermassa wil aanmaken. Mijn vragen hierbij zijn:

    - Wat is jullie ervaring met Maizena en/of WMS?
    - Gewoon de Maizena uit een supermarkt om de hoek?
    - Voor en/of na de KT?

    Alvast bedankt!

  • #2
    ik heb het wel paar keer geprobeerd. maar moet eerlijk zeggen dat je liever na je training een goede kh eiwite rijke maaltijd moet nemen.
    Never send a boy to do a mans job!

    Comment


    • #3
      Bedankt voor je reactie beat-boxer,

      Werd je er ook droger van ?

      Comment


      • #4
        niet echt. maar gainde er wel goed op. het is wel te doen. maar als je een rijke kh maaltijd neemt dan is het niet echt nodig vind ik.
        Never send a boy to do a mans job!

        Comment


        • #5
          Ik heb het ook een tijdje gedaan.. iets van 2 maanden ofzo..

          Maizena is zeker niet slecht na een training , maar nu gebruik ik toch weer een product(megagrow) en dat werkt weer met Dextrose.. en dat werkt ook zeer goed..

          Zoals Beatboxer al zei... gewone voeding zal het echte verschil maken..

          Maizena of dextrose na een training zal geen grote resultaten opleveren..maar het is zeker een aanvulling..

          Comment


          • #6
            Maizena wordt mede zo positief beoordeeld, door de smaak. Net als die chocolademelk-hype, een tijdje terug.

            Comment


            • #7
              Maar is dat gewonen maizena uit de supermarkt dat gele pakje wat me moeder altijd bij de witlof gooide die maizena?

              Comment


              • #8
                Originally posted by johninho123 View Post
                Maar is dat gewonen maizena uit de supermarkt dat gele pakje wat me moeder altijd bij de witlof gooide die maizena?
                Ik ken het alleen als de gele drap in puddingbroodjes

                Comment


                • #9
                  Originally posted by johninho123 View Post
                  Maar is dat gewonen maizena uit de supermarkt dat gele pakje wat me moeder altijd bij de witlof gooide die maizena?
                  Klopt.. die van Koopmans.. (rood pakje)

                  Je proef er bijna niets van door een whey shake.. het maakt het wel wat dikker uiteraard..

                  Als mensen er goed op gaan dan moeten ze gewoon lekker maizena blijven gebruiken..
                  Misschien ga ik ook weer eens aan de Maizena..

                  Nu hou ik het bij Megagrow en dus met Dextrose..

                  Comment


                  • #10
                    Waarom geen Vitargo?
                    Enkel prijsverschil?

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Patricia86 View Post
                      Waarom geen Vitargo?
                      Enkel prijsverschil?
                      Dat is toch ook gewoon superduur (zeker als je het met maizena vergelijkt)
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Patricia86 View Post
                        Ik ken het alleen als de gele drap in puddingbroodjes
                        Dat is custardpoeder(gezoet) waar jij het over hebt, maar de maizena die hier bedoeld word is een smaakloze dikke drap, smerig, maar te doen met whey......dus geen hype vanwege de smaak maar vanwege de meerwaarde tov suiker (dextrose).
                        .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                        There is no failure except in no longer trying

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by okidoki71 View Post
                          Dat is custardpoeder(gezoet) waar jij het over hebt, maar de maizena die hier bedoeld word is een smaakloze dikke drap, smerig, maar te doen met whey......dus geen hype vanwege de smaak maar vanwege de meerwaarde tov suiker (dextrose).

                          Yep,
                          en er zijn nog steeds heel erg veel mensen die, als ze van de dextro afstappen gelijk een groot verschil merken in vocht/vetopslag.
                          Als je niet al te veel eet zal je vrij weinig verschil merken, maar boven de 4000cal merk je wel een behoorlijk verschil en vooral als je aardige hoeveelheden dextrose pakt of pakte.

                          Het schijnt, van wat ik uit diverse berichten heb begrepen dat dextro en maize elkaar niet veel ontlopen voor wat betreft het aanvullen van glycogeen.
                          Maizena geeft alleen geen enorme pieken verder en wordt direct opgeslagen als glycogeen en heeft de leuke eigenschap dat het vocht meeneemt de spieren in.
                          Dextro geeft een enorme piek en daarna een erg diepe crash door de enorme insuline piek. In die crash wordt de opname van je whey of andere voedingstoffen denk ik weer nadelig beinvloed. De whey komt namelijk pas als de suikerdip is ingetreden. Dus geen positief effect van insuline of bloedsuiker op dat moment.


                          Je kan maizena een uur voor de training pakken en direct na de training, door je whey shake gemixed.

                          Wat trouwens ook in opmars is is Palatinose, is een fantastische carb om mee te laden of met whey te nemen. Afgifte of opname loopt nagenoeg parallel aan die van whey.
                          Meer info over palatinose: http://muscleboard.nl/thread-palatin...41740#pid41740
                          1e Masters Superbody YBF 2011!
                          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                          Comment


                          • #14
                            Probeer het zelf eens een tijdje.

                            Vroeger gerbuikte ik dextrose na de training, vond ik niet zo goed want geeft nog een redelijke verzadiging en na de training eet ik ook een vaste maaltijd thuis mee, dit was ook het geval met maizena.

                            Dan heb ik een tijdje maizena voor de training door mijn pre workout shake gedaan, de carbs zijn trager dan dextrose dus zijn in theorie beschikbaar in het lichaam tijdens en na de training, samen met de eiwitten van mijn pre workout schake. + Ik heb veel honger na mijn training en kan dan ook nog een stevige maaltijd (carbs + protein) nuttigen.

                            Laatste tijd doe ik het zoals Snuff het zei in het Maizena hype topic: Dextrose door het water dat ik meeneem tijdens de training, ik drink het geleidelijk op dus heb in theorie ook continu aanvoer van carbs.

                            Dus het is maar hoe je het zelf wilt.

                            Originally posted by nibor76nl View Post
                            Zoals Beatboxer al zei... gewone voeding zal het echte verschil maken..

                            Maizena of dextrose na een training zal geen grote resultaten opleveren..maar het is zeker een aanvulling..
                            Every athlete, coach and trainer should have his own philosophy of training based on where he’s going. - Dave Tate

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Wasofski View Post
                              Probeer het zelf eens een tijdje.


                              Laatste tijd doe ik het zoals Snuff het zei in het Maizena hype topic: Dextrose door het water dat ik meeneem tijdens de training, ik drink het geleidelijk op dus heb in theorie ook continu aanvoer van carbs.

                              Dus het is maar hoe je het zelf wilt.

                              Die optie van je werkt imo optimaal, tijdens de training dextrose/glucose drankje nemen.
                              idd continu aanvoer van glucose en werkt antikatabool tijdens de training, ofwel het werkt cortisol wat tegen. En werkt beter omdat je geen extra losse pieken hebt, maar een continu/vlakke verhoging van bloedsuiker en insuline.

                              Zou ook uit een onderzoek blijken dat je veel beter zou groeien wanneer je tijdens de training aanvoer van de juiste carbs hebt t.o.v. geen carbs tijdesn de training.
                              1e Masters Superbody YBF 2011!
                              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X