Eieren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eieren

    Hoi iedereen!

    Ik loop me al een tijd af te vragen hoe het nU precies zit met eieren. Ooit las ik dat het wel degelijk je "verkeerde" cholesterol verhoogt, maar dat de kans dat er iets met je hart gebeurd miniem is. Ook las ik dat het juist het goede cholesterol omhoog haalt. Verder heb ik ook ouders die mij vertellen dat 3 eieren perdag al veel te veel zijn. Kan iemand mij duidelijkheid geven?
    All time PRs: 195/135/232,5
    Meet PRs: 185/132,5/232,5

  • #2
    Volgens de Nederlandse Voedingsmiddelentabel:

    Richtlijn cholesterolinname: maximaal 140mg per 1000 kcal. (per dag)

    1 ei, gekookt: 320 mg cholesterol.
    (voedingswaardetabel.nl)
    1 ei, eiwit, gekookt: geen cholesterol.

    Note: hier heb ik geen scheiding gemaakt tussen goed en slecht cholesterol.
    Dat kon ik niet vinden.
    Misschien is het ook handig om te zeggen dat je vaak studies ziet over de consumptie van veel eieren en het ontstaan van kanker.
    Ik weet niet of deze onderzoeken betrouwbaar zijn, en of ze slaan op hele eieren of alleen het eigeel of eiwit.

    Maar, ik eet zelf 2 eieren per dag. Ik haal de helft van het eigeel eruit, vind ik ook lekkerder. Ik zie vaak mensen die 4 tot 8 eieren per dag eten, maar ja, ik neem dan liever iets van kwark of kip, weetjewel. ;D
    "People seldom improve when they have no other model but themselves to copy after."

    Comment


    • #3
      Hier een lekker stukje leesvoer:

      A Review of Scientific Research and Recommendations Regarding Eggs

      eieren zijn NIET slecht voor je. verhogen niet de risico's op hartziektes e.d.

      Je kan gewoon een doos eieren per dag eten hoor space, zelfs met het eigeel, no problem.
      Kans bestaat wel voor diabetici dat er een link is tussen hart- en nierziektes en teveel eieren. Voor gezonde mensen niet.
      1e Masters Superbody YBF 2011!
      Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

      Comment


      • #4
        ldl is slecht, hdl is goed
        Te veel LDL verhoogd de kans op hart en vaatziekten.
        te veel HDL zorgt ervoor dat overschot LDL word afgevoerd naar de lever en afgebroken wordt.
        Eieren zorgen voor verhoging HDL en verlaging LDL
        junkfood omgekeerd.
        Als jij ooit een diagnose hebt gehad of zult krijgen met een te hoog LDL ligt dit NIET aan de hoeveelheid eieren(eiwit en eigeel) die je gegeten hebt.

        Duidelijk?

        PS: waar je wel op moet letten is dat eieren ook vetten bevatten.. 30 eieren per dag eten om aan je dagelijkse behoefte eiwitten te komen lijkt me dus geen goed idee
        189 94KG 12%, Goal: 100KG 10% || DL: 3X145 BP: 3X92.5 SQ:3X120
        Obsessie is niets meer dan een woord wat luilakken gebruiken voor mensen met toewijding.

        Comment


        • #5
          Originally posted by marnop View Post
          Hier een lekker stukje leesvoer:

          A Review of Scientific Research and Recommendations Regarding Eggs

          eieren zijn NIET slecht voor je. verhogen niet de risico's op hartziektes e.d.

          Je kan gewoon een doos eieren per dag eten hoor space, zelfs met het eigeel, no problem.
          Kans bestaat wel voor diabetici dat er een link is tussen hart- en nierziektes en teveel eieren. Voor gezonde mensen niet.
          35 references voor zo'n lappie tekst, tering!
          189 94KG 12%, Goal: 100KG 10% || DL: 3X145 BP: 3X92.5 SQ:3X120
          Obsessie is niets meer dan een woord wat luilakken gebruiken voor mensen met toewijding.

          Comment


          • #6
            Is een review he Mauke, dus een opsomming/conclusie van onderzoeksresultaten van meerdere onderzoeken.
            1e Masters Superbody YBF 2011!
            Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

            Comment


            • #7
              Originally posted by Mauke View Post
              ldl is slecht, hdl is goed
              Te veel LDL verhoogd de kans op hart en vaatziekten.
              te veel HDL zorgt ervoor dat overschot LDL word afgevoerd naar de lever en afgebroken wordt.
              Eieren zorgen voor verhoging HDL en verlaging LDL
              junkfood omgekeerd.
              Als jij ooit een diagnose hebt gehad of zult krijgen met een te hoog LDL ligt dit NIET aan de hoeveelheid eieren(eiwit en eigeel) die je gegeten hebt.

              Duidelijk?

              PS: waar je wel op moet letten is dat eieren ook vetten bevatten.. 30 eieren per dag eten om aan je dagelijkse behoefte eiwitten te komen lijkt me dus geen goed idee

              Als je boven de 8 eieren komt per dag gooi de de eigelen weg. Eerder hoeft echt niet. Zonder eigeel kan je dan gewoon 30 eitjes eten per dag. ideale en optimale eiwitten voor BB.
              1e Masters Superbody YBF 2011!
              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

              Comment


              • #8
                God wat een info marnop haha! Bedankt in iig allemaal. Dacht zelf wel dat eieren goed zijn maar kon noooit uitleggen waarom!
                All time PRs: 195/135/232,5
                Meet PRs: 185/132,5/232,5

                Comment


                • #9
                  Mocht je alsnog twijfel hebben, laat gewoon je cholesterol meten. Dat soort kleine dingetjes horen gewoon bij iemand die druk bezig is met zijn lichaam/sport.
                  Meet je hem over een half jaartje nog een keer, dan heb je volledige zekerheid (maar de kans is groot dat je cholesterol dan gedaald is).

                  Comment


                  • #10
                    Een doos van 22 eieren per dag zal me tegen staan. 6-8 eieren per dag in een lekker omeletje is prima te doen. Verhoogd het juiste chloresterol. Alle kwaaltjes die aan eieren/vetten wordt toegeschreven is fout en hoort eigenlijk bij bewerkte suikers in snoep en andere dingen. Maar snoep verkoopt goed en zorgt voor veel inkomsten. dus niet zo vreemd dat de overheid en instanties dat spul geen slechte naam wilt bezorgen.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by marnop View Post
                      Hier een lekker stukje leesvoer:

                      A Review of Scientific Research and Recommendations Regarding Eggs

                      eieren zijn NIET slecht voor je. verhogen niet de risico's op hartziektes e.d.

                      Je kan gewoon een doos eieren per dag eten hoor space, zelfs met het eigeel, no problem.
                      Kans bestaat wel voor diabetici dat er een link is tussen hart- en nierziektes en teveel eieren. Voor gezonde mensen niet.
                      Kerel, jou link geeft geen onderbouwing dat een doos eieren per dag met eigeel geen problemen geeft.

                      Jullie moeten eens proberen om een aantal zaken gescheiden te houden.

                      A. De meeste, misschien zelfs alle, onderzoeken zijn gebaseerd op een eieren-inname die in het niet valt als je naar de hoeveelheden kijkt dat een BB'er dagelijks verorbert. Een inname van 1 ei per dag, 7 per week, is volgens de meeste onderzoeken een vrij hoge inname. Echter eten BB'ers wel 7 eieren per dag, zoniet nog meer.

                      B. Bij eieren is het cholesterol slechts voor een heel erg klein deel verantwoordelijk voor kans op hart en vaatziekten. Dus is er geen reden voor onbezorgdheid.
                      Waar men zich wel druk om dient te maken is de hoeveelheid verzadigd vet dat een grote hoeveelheid eieren bevat. Teveel verzadigd vet is onomstotelijk verbonden met het dichtslibben van bloedvaten.
                      Natuurlijk is het eten van een eitje per dag niet zorgwekkend kijkende naar de hoeveelheid verzadigd vet maar een gemiddelde BB'er eet er gemakkelijk 10 per dag. Tel dan ook nog even het overige verzadigd vet van de rest van de dag erbij en je komt op een hoeveelheid ver boven ADH.

                      Kort samengevat.
                      Aan de meeste ei onderzoeken heb je geen reet omdat slechts met een lage hoeveelheid gewerkt wordt.
                      Cholesterol is niet hetgeen men zich druk hoeft te maken met het eten van eigeel. Verzadigd vet is de boosdoener.

                      Maw, wil je kwaliteits-eiwitten eet je enkel de ei eiwitten met slechts 1 eigeel. Dit voorkomt een hoop ellende op latere leeftijd en heb je toch waar het allemaal om draait met het eten van eieren,,,,,proteinen met een zeer hoog amino-profiel.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Falstyr View Post
                        Verhoogd het juiste chloresterol.
                        FOUT!
                        Verhoogd ook LDL.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Snuff-Sann View Post
                          FOUT!
                          Verhoogd ook LDL.
                          eieren verhogen je HDL meer dan je LDL. de balans wordt dus positief beinvloedt.

                          Kom jij anders even met een goed onderzoek waarin aangetoond wordt dat verzadigde vetten leiden tot dichtgeslibte aders, zelfs bij een hoog HDL.

                          Zolang je HDL hoog genoeg is, zullen je aders gewoon simpelweg niet dicht kunnen slibben, want HDL voorkomt dit. Gaat het actief tegen.

                          Veel bb'ers KT'ers PL'ers hebben een HDL wat even hoog is, of zelfs hoger dan hun LDL (hun totale LDL, niet alleen hun sdLDL). Dit terwijl 4 delen LDL op 1 deel HDL al een algemeen geaccepteerde positieve balans is.

                          het is ons allemaal al lang en breed duidelijk Snuff, dat jij een fobie hebt voor alles wat met verzadigde vetten te maken heeft. Maar je moet het wel onderbouwen. Plus, wat je nu ook weer even negeert, wat in de vorige discussie ook al ter sprake kwam... niet elke verzadigd vetbron is gelijk. De effecten op je lijf kunnen hierbij enorm verschillen.

                          als laatste... blijf jij om de een of andere reden uit gaan van 10 eieren per dag. En blijkbaar ook nog een scala van andere verzadigd vetbronnen de rest van de dag.
                          Terwijl hier in de discussies helemaal niet perse sprake van is
                          Last edited by sf01; 05-11-2011, 13:29.
                          Fear is the mind killer

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by sf01 View Post
                            eieren verhogen je HDL meer dan je LDL. de balans wordt dus positief beinvloedt.
                            Over onderbouwing gesproken, onderbouwing graag!

                            Kom jij anders even met een goed onderzoek waarin aangetoond wordt dat verzadigde vetten leiden tot dichtgeslibte aders, zelfs bij een hoog HDL.
                            Onderbouwing graag!

                            Zolang je HDL hoog genoeg is, zullen je aders gewoon simpelweg niet dicht kunnen slibben, want HDL voorkomt dit. Gaat het actief tegen.
                            Onderbouwing graag!

                            Veel bb'ers KT'ers PL'ers hebben een HDL wat even hoog is, of zelfs hoger dan hun LDL (hun totale LDL, niet alleen hun sdLDL). Dit terwijl 4 delen LDL op 1 deel HDL al een algemeen geaccepteerde positieve balans is.
                            Onderbouwing graag!

                            het is ons allemaal al lang en breed duidelijk Snuff, dat jij een fobie hebt voor alles wat met verzadigde vetten te maken heeft. Maar je moet het wel onderbouwen. Plus, wat je nu ook weer even negeert, wat in de vorige discussie ook al ter sprake kwam... niet elke verzadigd vetbron is gelijk. De effecten op je lijf kunnen hierbij enorm verschillen.
                            Onderbouwing graag!

                            als laatste... blijf jij om de een of andere reden uit gaan van 10 eieren per dag. En blijkbaar ook nog een scala van andere verzadigd vetbronnen de rest van de dag.
                            Terwijl hier in de discussies helemaal niet perse sprake van is
                            Gozer, geloof dat ik in een ander topic al genoeg aan heb getoont.
                            Wat dacht je nu, dat ik nog een keertje alles opratel?
                            Last edited by Snuff-Sann; 05-11-2011, 13:35.

                            Comment


                            • #15
                              Er zijn wel degelijk ook mensen onderzocht die meer dan 1 ei per dag aten, echter staat er helaas niet bij hoeveel er specifiek gegeten werd.

                              Voor mezelf hou ik het op max 8 eigelen per dag en raad ik ook aan daar maar niet boven te gaan zitten. Als je er wel boven gaat dan gewoon eventueel regelmatig even laten meten hoe de verschillende cholesterolwaardes zijn.

                              Voor de intensieve sporter is de kans op verkeerd verhoogd cholesterol sowieso kleiner dan voor de gemiddelde mens waar meestal op wordt getest.
                              Wij verbranden nogal veel vetten als bodybuilder zijnde.

                              Hu et al. published the only study to ever specifically examine the relationship between egg consumption and CHD risk [23]. The two cohorts analyzed included 37,851 men aged 40 to 75 and 80,082 women aged 34 to 59 years free of cardiovascular disease diabetes, hypercholesterolemia, or cancer. These groups were followed for 14 and 8 years, respectively. The associations between egg intake and CHD were examine adjusting for age, body mass index, cigarette smoking, parental history of MI, vitamin supplement use, alcohol consumption, history of hypertension, physical activity, total energy intake, bacon consumption, and, in women, menopausal status and post-menopausal hormone use. Compared to those consuming less than one egg per week, those eating at least 7 eggs/week there had no increased risk of CHD (RRmen = 1.08, RRwomen = 0.82). The study was large enough to examine the relationship between egg consumption and heart disease among those with low cholesterol consumption from non-egg sources. This is important because the failure to find an association between egg consumption and CHD risk could be due to the obscuring effects of other sources of dietary cholesterol. That is, if non-egg consumers ate other more high cholesterol foods, and egg consumers ate fewer other high cholesterol foods, it could be that that the failure to see a relationship between egg consumption was due to the fact that total cholesterol intake wasn’t that much different between egg and non-egg eaters. Furthermore, clinical data indicates that the effect of dietary cholesterol on serum cholesterol is greater at lower total cholesterol intakes, so if an effect of eggs were to be seen it would most likely be apparent among those consuming low levels of total cholesterol [24]. Among the participants with low non-egg cholesterol consumption, the relative risk associated with the consumption of more than one egg per day compared to those consuming less than one egg per week was 1.05 in men and 0.97 in women. Though excluded from the primary analysis, the authors also looked at the association between egg consumption and CHD in diabetics. In diabetic men, those consuming 1 or more eggs per day had twice the CHD risk as infrequent egg eaters (RR = 2.05; 95% CI = 1.05–3.87). There was no association for men with less frequent intakes. In diabetic women, the relative risk for frequent egg consumers was 1.49 (95% CI, 0.88–2.52). Those consuming 5–6 eggs per week also had an elevated risk.
                              1e Masters Superbody YBF 2011!
                              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X