Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die snel last hebben van een ijzertekort, omdat ik wat tips nodig heb.
Ik volg nu een half jaar een standaard voedingsschema op onderhoud, met de k/e/v perfect in verhouding. Kwa vlees at ik 150 gr achterham en 200 gr kipfilet per dag.
Drie weken geleden begon ik me plotseling heel erg moe te voelen en ik kreeg een loodzwaar gevoel in m'n benen. Ik had lichtelijk last van m'n keel en ik voelde me een beetje down, als ik opstond viel ik bijna flauw en/of ik zag sterretjes.
Ik ben naar de HA geweest en die vermoedde een ijzertekort. Ik ben toen meteen weer rood vlees en magere lever producten gaan eten.
Inmiddels voel ik me een heel stuk beter en kan ook weer lekker aan de KT. Helaas heb ik in die paar weken wel wat vet aangezet doordat ik meer at en nauwelijks kon fitnessen (wel geprobeerd overigens met lichtere gewichten, maar na 10 minuten stond ik te shaken).
Maar goed, mijn vraag: Is het misschien een goed idee om 1x per week een avondmaal met runder/kippenlever te eten of is het beter om elke dag een klein beetje lever/roodvlees producten in m'n voedingsschema te passen? Ik heb hier totaal geen ervaring mee en de dokter kon me ook geen raad geven wbt ijzertekort en op een mooie vet% blijven.
Ik hoop dat er mensen zijn met ervaring wb ijzer tekort!
Ik volg nu een half jaar een standaard voedingsschema op onderhoud, met de k/e/v perfect in verhouding. Kwa vlees at ik 150 gr achterham en 200 gr kipfilet per dag.
Drie weken geleden begon ik me plotseling heel erg moe te voelen en ik kreeg een loodzwaar gevoel in m'n benen. Ik had lichtelijk last van m'n keel en ik voelde me een beetje down, als ik opstond viel ik bijna flauw en/of ik zag sterretjes.
Ik ben naar de HA geweest en die vermoedde een ijzertekort. Ik ben toen meteen weer rood vlees en magere lever producten gaan eten.
Inmiddels voel ik me een heel stuk beter en kan ook weer lekker aan de KT. Helaas heb ik in die paar weken wel wat vet aangezet doordat ik meer at en nauwelijks kon fitnessen (wel geprobeerd overigens met lichtere gewichten, maar na 10 minuten stond ik te shaken).
Maar goed, mijn vraag: Is het misschien een goed idee om 1x per week een avondmaal met runder/kippenlever te eten of is het beter om elke dag een klein beetje lever/roodvlees producten in m'n voedingsschema te passen? Ik heb hier totaal geen ervaring mee en de dokter kon me ook geen raad geven wbt ijzertekort en op een mooie vet% blijven.
Ik hoop dat er mensen zijn met ervaring wb ijzer tekort!
Comment