Cutten of bulken?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cutten of bulken?

    Hallo iedereen,

    Ik heb deze post al eerder gedaan bij het topic van afvallen maar dacht dat het hier beter gevraagd kan worden. Ik blijf maar knoeien met mijn vetpercentage en heb daardoor de neiging om op te geven omdat ik geen progressie zie.

    Heb via iemand ene huidplooimeter kunnen regelen en ik heb (geprobeerd) het zelf te meten. Nu vond ik het heel lastig om bij sommige plekken zelf een huidplooi meting te houden maar dat terzijde. Na die waardes allemaal te hebben ingevoerd en mijn vetpercentage te hebben uitgerekend kwam ik op 12% uit wat dus echt niet kan naar mijn mening. Heb dus samen met andere metingen vergeleken en heb voor mezelf uiteindelijk het vetpercentage genomen van 18%

    Met deze 18 % heb ik via het excel sheet mijn behoefte uitgerekend en kwam ik uit op +- 2800kcal om te cutten. Vond dit zelf best veel. Ben dus begonnen met 2700 kcal per dag. Mijn voedingsschema hieronder.


    https://www.dropbox.com/s/3zwpvrnn3b...20%281%29.xlsx

    Dit is dus een voorbeeld van een maandag van mij. Heb al eerder gehoord dat mijn voedingsschema er op deze manier wel prima uitziet. Het probleem is alleen dat ik dit nu al 4 weken volhoudt en ik snap dat ik geen tientallen kilo's kan afvallen in die tijd maar het is wel demotiverend dat ik geen verschil zie in de spiegel. Heb t vanmorgen zelf gecheckt en ik ben aangekomen en ik lijk ook meer vet te hebben gekregen.

    Dus dus is mijn vraag. Met de onderstaande foto's en dit bijgevoegd schema. Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe? Ik begon heel gemotiveerd maar op deze manier zonder vooruitgang te zien word het steeds zwaarder om dit vol te houden...

    20131023_073230-1.jpg20131023_073717.jpg20131023_073747.jpg20131023_073818.jpg20131023_073848.jpg


    Mijn trainingsschema:,
    - Maandag: borst en triceps
    - Dinsdag: rug en biceps
    - Woensdag: rust
    - Donderdag: benen
    - Vrijdag: schouders + buikspieren
    - Zaterdag: rust


    Alvast bedankt voor jullie hulp.

    Mvg,
    Tomba555
    Last edited by Tomba555; 24-10-2013, 20:55.

  • #2
    Btw, dynamix schatte mijn BF in op 13%

    Kan iemand hier mee instemmen of moet ik toch meer richting die 18%?

    Comment


    • #3
      Originally posted by Tomba555 View Post
      Btw, dynamix schatte mijn BF in op 13%

      Kan iemand hier mee instemmen of moet ik toch meer richting die 18%?
      als je bulkt betekent niet dat je dik word je komt miss wel lichtjes aan vet maar 18% is veel te hoog ingeschat en ik schat je bv onder de 15% dus kan best 13% zijn maar je massa onder je buik is nog niet groot en sterk genoeg dat het een beetje zichtbaar is meer kan ik niet zeggen

      over het bulken ik zou het wel doen als ik jou was je hebt nog niet genoeg massa en bulken zou je veel helpen met massa winnen en wees niet bang dat je vp omhoog schiet van dat valt reuze mee mis dat je 1/2% omhoog gaat in vp miss helemaal niet:P

      Comment


      • #4
        (C)lean bulken. Je staat never op 18% maat. Veel lager. Gewoon proberen zo schoon mogelijk massa aan te zetten imo.

        Comment


        • #5
          wow thanks voor de reacties, dit had ik niet verwacht. Ik denk dat ik bulken ook beter vol houdt dan cutten. Klein vraagje dan nog, op hoeveel kcal moet ik ongeveer gaan zitten. Zat zelf te denken om het op te gaan bouwen naar 3200kcal. En dan met de verhoudingen 30/50/20?

          Mvg,

          Tomba555

          Comment


          • #6
            Kcal reken je uit zoals dynobet dat uitlegt (ik dacht in een van de voedings sticky's, sorry kan geen links plaatsen). Daar staat ook in hoe en wat met ekv verdeling volgens mij, maar probeer eerst gewoon 2gram eiwit per kg BW, en 1gram vet, de rest van de kcals opvullen met koolhydraten. Vp is altijd moeilijk maar ik denk ook 13/14%. Heel net VP om op te beginnen ook gewoon.
            succes!

            Comment


            • #7
              Ik zou bulken man beetje massa kweken maar dat is mij mening
              Daar boven op de berg

              Comment


              • #8
                Ja met die al de voorafgaande kennis over een voedingsschema maken enzo ben ik al bekend, had alleen ff een VP nodig waar ik mee aan de slag kan.

                Vriendelijk bedankt en jullie horen nog van me!

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X