'Pindakaas net zo slecht als tabak'
Chocoladerepen en pindakaas zijn levensgevaarlijk voor de volksgezondheid, stelt de Amerikaanse hoogleraar geneeskunde Helen Vlassara. De vrouw trekt al jaren ten strijde tegen AGE's (advanced glycation end products), omdat deze volgens haar net zo schadelijk zijn als tabak.
De chemische verbindingen van suiker en eiwitten ontstaan bij het bereiden van voedsel. "AGE's bedreigen de volksgezondheid en het wordt hoog tijd dat het publiek wordt gewaarschuwd", zegt ze in een interview met De Volkskrant. De krant sprak Vlassara vanwege de Nederlandse vertaling van het boek van de hoogleraar dat vandaag uitkomt.
Helen is zo zeker van haar zaak, dat ze bij haar boek ook een anti-AGE-****dieet aanlevert. Een van de aanbevolen menu's wordt vanmiddag tijdens het symposium geserveerd.
Hoewel Vlassara hardnekkig volhoudt dat we bijvoorbeeld pindakaas, een gekookt eitje, gebakken kip, frietjes en chocola beter links kunnen laten staan, is Casper Schalkwijk, hoogleraar experimentele interne geneeskunde in Maastricht, daar minder zeker van. "Of de AGE's die we opeten, zoals Vlassara beweert, het dna beschadigen, vastkleven in bloedvaten en immuuncellen activeren en zo diabetes, hartinfarcten, nierproblemen, dementie, staar en rimpels veroorzaken, daar is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor."
Bron: 'Pindakaas net zo slecht als tabak' | Spitsnieuws
Iemand meer informatie over AGE? Heb er zelf nog niet echt van gehoord en lijkt mij meer alsof ze gewoon dr boek goed wilt verkopen.
Chocoladerepen en pindakaas zijn levensgevaarlijk voor de volksgezondheid, stelt de Amerikaanse hoogleraar geneeskunde Helen Vlassara. De vrouw trekt al jaren ten strijde tegen AGE's (advanced glycation end products), omdat deze volgens haar net zo schadelijk zijn als tabak.
De chemische verbindingen van suiker en eiwitten ontstaan bij het bereiden van voedsel. "AGE's bedreigen de volksgezondheid en het wordt hoog tijd dat het publiek wordt gewaarschuwd", zegt ze in een interview met De Volkskrant. De krant sprak Vlassara vanwege de Nederlandse vertaling van het boek van de hoogleraar dat vandaag uitkomt.
Helen is zo zeker van haar zaak, dat ze bij haar boek ook een anti-AGE-****dieet aanlevert. Een van de aanbevolen menu's wordt vanmiddag tijdens het symposium geserveerd.
Hoewel Vlassara hardnekkig volhoudt dat we bijvoorbeeld pindakaas, een gekookt eitje, gebakken kip, frietjes en chocola beter links kunnen laten staan, is Casper Schalkwijk, hoogleraar experimentele interne geneeskunde in Maastricht, daar minder zeker van. "Of de AGE's die we opeten, zoals Vlassara beweert, het dna beschadigen, vastkleven in bloedvaten en immuuncellen activeren en zo diabetes, hartinfarcten, nierproblemen, dementie, staar en rimpels veroorzaken, daar is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor."
Bron: 'Pindakaas net zo slecht als tabak' | Spitsnieuws
Iemand meer informatie over AGE? Heb er zelf nog niet echt van gehoord en lijkt mij meer alsof ze gewoon dr boek goed wilt verkopen.
Comment