Ik heb het idee dat je toch het (rauwe) gewicht moet tellen dat in de verpakking zit. De voedingswaarden staan immers per 100 van het verpakte product. Of ze er nu water in hebben gespoten of niet.
Bij ingevroren producten is het nog erger, want dan spuiten ze er nog een laagje water aan de buitenkant overheen. Net als bij een doosje met 2 zalmmootjes of een doosje met koolvis blokken, of zak pangafilet etc. Als je het ontdooit ligt er al een plas water op je bord, en dan moet je het nog gaan bereiden.
Gevoelsmatig tel ik altijd 90-95% van het gewicht het rauwe product als ik macro's zou bijhouden in een voedingsschema.
Bij ingevroren producten is het nog erger, want dan spuiten ze er nog een laagje water aan de buitenkant overheen. Net als bij een doosje met 2 zalmmootjes of een doosje met koolvis blokken, of zak pangafilet etc. Als je het ontdooit ligt er al een plas water op je bord, en dan moet je het nog gaan bereiden.
Gevoelsmatig tel ik altijd 90-95% van het gewicht het rauwe product als ik macro's zou bijhouden in een voedingsschema.
Comment