Na 100+ afgevallen te zijn. Graag kritisch bekijken voedings schema

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Na 100+ afgevallen te zijn. Graag kritisch bekijken voedings schema

    Beste forum leden,

    ben van 210 kilo met sporten en opletten naar 95 gegaan alleen wil nu graag spieren opbouwen omdat je natuurlijk als je zoveel afvalt veel verliest qua massa
    alleen ben bang dat ik gelijk ook vet aankom en dit wil ik zo min mogelijk
    sport nu 4x per week en doe 1 uur cardio verband hiermee +- 500kcal en daarna
    kracht 45 minute ongeveer 3a4 oefeningen van 20 herhalingen of 10 licht aan de Zwaarte per spier groep mijn voeding schema is

    8:00 ontbijt 80gram havermout met whey lijnzaad en stuk of 10 walnoten er door

    na training 60gram whey Alpro Soya melk light banaan of appel..

    12:00 lunch 3 eiren rijk gevuld met groente en noten plus was melk

    tussen door appeltje

    avond eten 18:00 nasi kipfilet zilvervlies rijst nasi kruiden mix en nasi groente

    20:00 uur stuk fruit

    Half 9 bak kwark 500gram met walnoten en slaap eiwit lijnzaad 1eetlepel

    iemand tips kom nogal snel qua lichaams vet aan en wil dit graag zo minimaal
    houden heb namelijk veel vel overschot naar zoon gewicht zijn afgevallen
    en wil dit graag strakker krijgen helemaal weg verwacht ik niet maar
    een stuk minder zou fijn zijn iemand hier tips.?? Hoor het graag

  • #2
    Allereerst chapeau!

    Wat betreft voeding, werk het uit, niemand komt "snel" vet aan. Het is een kwestie van uitzoeken bij hoeveel kcal je aankomt en dat gecontroleerd doen als je wilt groeien in spiermassa.

    Zorg dus als je het zo strak mogelijk aan wilt pakken dat je een goede opzet hebt van je voeding en de vinger aan de pols houdt. Wat je bovenstaand opnoemt zijn wat producten, daar is niks over te zeggen buiten dat het héél weinig is voor iemand van 95 kg.
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #3
      Topprestatie kerel!
      Je voeding lijkt me inderdaad heel weinig, net wat pesc hierboven zegt.
      Wat ik ook zie is dat je eerst cardio doet en daarna pas krachttraining. Ik zou dit omdraaien, op deze manier heb je veel meer energie voor je krachtoefeningen.

      Comment


      • #4
        bedankt voor jullie antworden en complimenten en een goed idee om eerst kracht te doen en daarna cardio ga vanaf volgende week ook jogge naar de sportschool dus dit lijkt me dan en goede warmup en daarna kan ik inderdaad kracht gaan doen train nu al 1.5 jaar ongeveer en voel me echt top alleen heb me voorgenmomen om me niet meer te wegen word er echt gek van kom qua gewicht echt snel aan terwijl als ik naar mijn voeding kijk hier eigelijk geen spraken van mag zijn dusja hoop dat dit dan vocht is of dergelijke ga hier wel wat mee doen zoals jullie hier boven noemen lijkt me dit better en meschien een idee om een voedings schema te laten opstellen met hierbij vermeld op mijn persoonlijke doelen ..

        Comment


        • #5
          Originally posted by Goldfinger View Post
          bedankt voor jullie antworden en complimenten en een goed idee om eerst kracht te doen en daarna cardio ga vanaf volgende week ook jogge naar de sportschool dus dit lijkt me dan en goede warmup en daarna kan ik inderdaad kracht gaan doen train nu al 1.5 jaar ongeveer en voel me echt top alleen heb me voorgenmomen om me niet meer te wegen word er echt gek van kom qua gewicht echt snel aan terwijl als ik naar mijn voeding kijk hier eigelijk geen spraken van mag zijn dusja hoop dat dit dan vocht is of dergelijke ga hier wel wat mee doen zoals jullie hier boven noemen lijkt me dit better en meschien een idee om een voedings schema te laten opstellen met hierbij vermeld op mijn persoonlijke doelen ..
          Maak een goed plan en meet gewoon of je aankomt en hoeveel. Dan weet je het vanzelf. Zoals ik al zei niemand "komt snel aan". Zo werkt het gewoon niet. Het zou wel kunnen dat je onderhoud wat laag ligt momenteel na een periode afvallen. Ik betwijfel het maar het zou zomaar kunnen.

          Dus in plaats van je druk te maken begin gewoon en pak het vanaf het begin goed aan. Dit is vrij cruciaal denk ik want omdat je inderdaad wat angstig lijkt te zijn dus dat moet je meteen de kop indrukken voor het onnodig je gedachten gaat beheersen.

          Wat betreft je training, ideaal is het niet maar als je het echt leuk vindt om joggend te gaan trainen een ramp is het ook niet dus doe je ding. Ik zou wel even kijken voor een degelijk schema. Al met al heb ik het gevoel dat alles een beetje een rommeltje is nu, dus ik zou even wat orde scheppen en een degelijk plan maken als ik jou was.

          Mag ik je trouwens vragen af en toe een punt te gebruiken een zin van een hele alinea leest heel matig
          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

          Comment


          • #6
            Eens met pesc. Maak een net en overzichtelijk plan, dan wordt alles ook wat duidelijker voor jezelf en kan je makkelijker bijsturen en evt. teruglezen wat je goed of niet goed deed.
            Een goed plan op papier/digitaal maakt het ook voor jezelf wat rustiger. Ik zie het probleem niet van joggend naar de sportschool gaan, die kracht heb je heus nog wel.

            btw netjes gedaan -100 kg. Als je wilt (hoeft niet) mag je hier best wat meer over vertellen, hoe je dit hebt aangepakt en heb weten vol te houden.
            Goed gejat is het halve werk!

            Comment


            • #7
              Weinug toe te voegen maar topprestatie

              Comment


              • #8
                Welkom.
                Topprestatie inderdaad.
                DIVIDE ET IMPERA

                Comment


                • #9
                  Als ik je goed begrepen heb, sport je relatief veel (7-8 uur per week) en kom je ondanks dat je niet heel veel eet (2300-2400 kcal) relatief snel aan. Mijn vermoeden is dat je voordat je ging sporten veel minder at en dat je stofwisseling zich hierop heeft aangepast. Dit gebeurt namelijk altijd na een langdurige dieet periode. Dit betekent dat je stofwisseling hoogstwaarschijnlijk verre van optimaal werkt. Want zelfs bij een vet% van 30%, zou men nog steeds verwachten dat je minimaal een 2800 kcal zou verbranden bij de hoeveelheid die je sport en dat je dus niet aan zou komen op 2300-2500 kcal (je zou juist moeten afvallen theoretisch gezien bij goed werken stofwisseling). Naast de spiermassa die je opbouwt, kom je dus waarschijnlijk ook vrij snel aan in vetmassa.

                  Mijn advies is: Bouw je voeding vanuit een startpunt waar je niet aankomt, gelijkmatig met een 200 kcal per week op, zodat je stofwisseling zich terug aan kan passen naar normaal niveau. Een goed uitgewerkte aanpak, In combinatie met goede training zorgt dat je spiermassa opbouwt en vet toename vrijwel volledig voorkomen.

                  Voorbeeld:

                  week 1: 2000 trainingsdagen / 1600 kcal rustdagen (1828 gemiddeld).
                  week 2: 2200 trainingsdagen / 1800 kcal rustdagen (2028 gemiddeld).
                  week 3: 2400 trainingsdagen / 2000 kcal rustdagen (2228 gemiddeld).
                  week 4: 2600 trainingsdagen / 2200 kcal rustdagen (2428 gemiddeld).
                  week 5: 2800 trainingsdagen / 2400 kcal rustdagen (2628 gemiddeld).
                  week 6: 3000 trainingsdagen / 2600 kcal rustdagen (2828 gemiddeld).

                  Ook kan in deze weken de hoeveelheid cardio worden afgebouwd. De focus ligt wat mij betreft teveel op cardio en te weinig op kracht training. Dit kan met de weken teruggebracht worden naar een 15 minuten per training.
                  -------------------------------

                  Vanuit dit punt zal je stofwisseling stukken beter werken. Je kunt dan beslissen om je verder te blijven richten op spiermassa (nog 1-2 stappen verder ophogen met kcal tot je heel rustig aankomt in spiermassa en vetmassa niet toeneemt) OF je start een nieuwe dieetfase (je kunt dan veel meer eten dan voorheen en toch afvallen).
                  -------------------

                  Succes.
                  More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                  Comment


                  • #10
                    Damn... 100 kilo kwijt! Ook ik ben erg benieuwd hoe je dat voor elkaar gekregen hebt.

                    Verder: Wees vooral niet bang om soms te kiezen voor volle varianten (probeer light-varianten langzaam af te bouwen) en kijk of je kan variëren met fruit. Kijk ook vooral naar producten die je metabolisme een boost geven. Het gevaar schuilt erin die een tik heeft gekregen en dan is het binnenkrijgen van te weinig calorieën echt slecht. Niet alleen voor je sportprestaties.

                    Wat je eet is lang niet verkeerd. Drie keer lijnzaad op een dag is echter onnodig in mijn ogen. Probeer dat te beperken tot 1 à 2 max op een dag en vervang die ene appel tussendoor met een halve avocado. Deze zou je voor de smaak kunnen opleuken met wat chilipoeder + klein scheutje olijfolie

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Cinemaniak View Post
                      Damn... 100 kilo kwijt. Ook ik ben erg benieuwd hoe je dat voor elkaar gekregen hebt. Verder: Wees vooral niet bang om soms te kiezen voor volle varianten (probeer light-varianten langzaam af te bouwen) en kijk of je kan variëren met fruit. Kijk ook vooral naar producten die je metabolisme een boost geven. Het gevaar schuilt erin die een tik heeft gekregen en dan is het binnenkrijgen van te weinig calorieën echt slecht. Niet alleen voor je sportprestaties.

                      Wat je eet is lang niet verkeerd. Drie keer lijnzaad op een dag is echter onnodig in mijn ogen. Probeer dat te beperken tot 1 à 2 max op een dag en vervang die ene appel tussendoor met een halve avocado. Deze zou je voor de smaak kunnen opleuken met wat chilipoeder + klein scheutje olijfolie
                      Beter maakt ie gewoon een goed plan ipv zijn appel door een halve avocado te vervangen. Het is echt weinig nu. Heel weinig en je wilt jezelf niet jarenlang onnodig geselen door onnodig heel weinig te gaan eten. Productkeuze is echt van secundair belang, zeker in dit geval.

                      ps welke producten geven je metabolisme een boost dan?
                      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by pescatore View Post
                        Beter maakt ie gewoon een goed plan ipv zijn appel door een halve avocado te vervangen. Het is echt weinig nu. Heel weinig en je wilt jezelf niet jarenlang onnodig geselen door onnodig heel weinig te gaan eten. Productkeuze is echt van secundair belang, zeker in dit geval.

                        ps welke producten geven je metabolisme een boost dan?
                        Je hebt groot gelijk dat ie z'n hele plan moet omgooien. Ik ging alleen even in op hetgeen hij nu al kan veranderen. Ik snapte ook niet het idee achter driemaal daags die lijnzaad.

                        Ik ben in het verleden ook weleens flink (15-20 kilo) aangekomen en destijds de fout gemaakt door te extreem af te vallen en mijn stofwisseling kapot te maken. Pepers, (groene) thee, azijn (fris/zuur) én volvette varianten deden mijn metabolisme erg goed
                        Gewoon kappen met de magere melk, kwark en yoghurt. Daarnaast: Spice up every meal.
                        Last edited by Cinemaniak; 26-02-2015, 16:42.

                        Comment


                        • #13
                          Echt top hier heb ik echt wat aan ben blij met jullie advies ga hier zeer zeker wat aan doen

                          Comment


                          • #14
                            Mooie prestatie! Goed doorzettings vermogen zul je hebben! Kun je een foto van eerst en nu plaatsen? (Als je wilt)

                            Comment


                            • #15
                              Knap gedaan kerel! Mag je heel erg trots op zijn!
                              Mangs wa, aait nich

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X