Nootjes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nootjes

    ik eet sinds kort pistachenootjes gezout dan wel

    maar zijn dit goede nootjes of is er wat beters?

    edit: wat voorn nootjes eten jullie?



    Who's the Chef

  • #2
    ik krijg altijd het advies ongezouten, dus dat is beter
    Sponsored by:
    Inshapesupplements

    Comment


    • #3
      Zou als het even kan ongezouten nemen inderdaad.

      Greets...
      Growing is like sex you can never get enough...

      Pain is temporary...pride is forever...

      Comment


      • #4
        ik zal is kijken of ze die hebben idd
        ik neem ze dan wel beide ik eet namelijk niet zo veel zout

        en dan nog wat op de zak staat 200gr met een klein e tje
        is het dan 200gr aan nootjes met schil toch?
        Who's the Chef

        Comment


        • #5
          ik dacht dat er cashewnoten stond, die zijn beter!!!!
          ongezouten

          ik gebruik zelf wel redelijk wat zout in mijn eten, volgens mij is het enige slechte aan zout dat je vocht vasthoudt, tenmiste als je normaal zout gebruikt.

          ja is 200 gr met schil.

          edit: ik eet cashewnootjes soms



          Sponsored by:
          Inshapesupplements

          Comment


          • #6
            Nootjes zijn sowieso goed om te eten been, veel goede vetten en vitamine. Zou zeker als je ze elke dag eet ongezoute eten. Teveel zout is niet goed voor je lichaam en bloeddruk..

            Grtz..
            Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

            Comment


            • #7
              zit er tussen nootjes nog verschil dan betere en mindere?


              probeer sinds kort elke 2 -3 dagen toch wel een 2 flinken handen te eten ben ook bezig terug naar bulk fase te gaan en moet van 2600 k cal naar 3800 - 4000 gaan probeer dit heelrustig te doen en hoop zo eind sept er te zijn
              Who's the Chef

              Comment


              • #8
                Haal mijn noten altijd op de markt bij zo'n kraam. Ik neem dan gemengde noten of macedamia mix.

                Welke noten het beste zijn weet ik niet, elke soort heeft wel positieve eigenschappen. Dus gemengde noten lijkt me het beste. Is ook lekkerder omdat je verschillende smaken hebt.
                Shitty food will make you look like shit.

                http://www.pro-active-medicine.nl

                Comment


                • #9
                  Zit niet zoveel verschil tussen noten. De 1 heeft iets meer vetten dan de ander zelfde geld voor eiwitten en kh. Maar de vetten die in noten zitten allemaal toch rond de 55 gr..

                  Grtz.
                  Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

                  Comment


                  • #10
                    ik heb hier even en leuk stukje om te lezen

                    Amandels komen orgineel van centraal Azië en de vrucht zelf is eigenlijk familie van de perzik. De vrucht is oneetbaar en lijkt op groene perzikken. Oorspronkelijk was de amandel erg bitter en niet lekker. Door selectie en door het voortkweken van de minst bittere noten is men vandaag tot een heel lekkere noot gekomen. Amandelnoten zitten vol voedingstoffen. Er zit evenveel calcium in als in een half glas melk en ze bevatten heel veel ruwe vezel. Vijfentwintig gram amandels bevat 15 mg vitamine E (d-a-tocoferol) en dit komt overeen met de aanbevolen dagelijkse inname. Daarnaast bevatten amandels noten vrij veel ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, coper, riboflavine (vitamine B12) en niacine.

                    Brazil noten


                    De grote en lekkere Brazil noten zijn te vinden in de wouden van het Amazone gebied in Brazilië, Peru en Bolivië. De boom waarop de vruchten groeien, is gemakkelijk 50 meter hoog en heeft een stam die zo groot is dat men 4 volwassenen nodig heeft om hem te omarmen. De noten zitten in een harige bolster die gelijkt op een pompelmoes. In iedere vrucht zitten ongeveer 30 noten. Brazil noten zijn rijk aan omega-3 vetzuren, aan calcium en magneisum. Daarenboven zijn zij een uitstekende bron van selenium. Door een portie van 25 g brazil noten te eten kan men de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid selenium overschrijden alhoewel zo'n overschrijding geen schadelijke gevolgen heeft. Selenium speelt waarschijnlijk een rol in kankerpreventie. Daarnaast bevatten de noten ook belangrijke hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, fosofor, zink, kopper, mangaan, thiamine en vitamine E.

                    Cashew noten


                    Anacardium occidentale of de cashew boom is een giftige klimop plant die goed gedijdt in een tropisch klimaat. De noten ontwikkelen zich als een aanhangsel aan het einde van de eetbare gele of rode vrucht, die we de cashew appel noemen. Cashew noten bevatten uitzonderlijk veel koolhydraten (30 g per 100 g noten) en ook een behoorlijke hoeveelheid eiwitten. Ze worden gekweekt in Brazilië, China, Indië, Indonesië, Guinea, Kenia, Mozambique, Nigeria, Tanzania, Thailand en Vietnam.

                    Hazelnoten


                    Hazelnoten zijn vooral Europese noten maar men vindt ze tot in zuidwest Azië. Ze komen enrom veel in het wild voor en er zijn slechts relatief weinig commerciële aanplantingen. Ze bevatten ongeveer 200 mg calcium per 100 g. Ze worden best luchtdicht verpakt omdat ze vrij gemakkelijk geuren opnemen uit de omgeving en dit zowel in gepelde als in ongepelde toestand. Indien ze luchtdicht verpakt zijn en bewaard worden bij -20°C blijven ze twee jaar goed. De voornaamste voedingstoffen van hazelnoten zijn calcium, ijzer, magnesium, fosfor, koper, mangaan, thiamine, vitamine B6, folium zuur en vitamine E. Ze worden vooral gekweekt in Frankrijk, Griekenland, Italië, Rusland, Spanje, Turkije en de Verenigde Staten.

                    Macadamia noten


                    Macadamia noten danken hun naam aan een Schots chemicus, John McAdam, die de boom voor het eerst voor commerciële doeleinden kweekte en dit in 1858. Daarvoor werd de boom gebruikt als sierboom. Macadamia noten zijn de vettigste van allemaal : 25 g noten bevatten ongeveer 21 g vet waarvan 17 g monoonverzadigd vet en een halve gram polyonverzadigd vet. In tegenstelling tot de meeste andere noten kan men macadamia noten vrij lang bij kamertemperatuur bewaren zonder dat ze ranzig worden. Ze moeten dan wel eerst gedroogd worden. Ze worden vooral gekweekt in Australië, Brazilië, Costa Rica, Guatemala, Israel, Malawi, Zuid-Afrika, Thailand en in de Verenigde Staten.

                    Pindanoten


                    Pindanoten zijn in de enge zin van het woord geen noten maar peulvruchten die onder de grond groeien (zoals aardappelen dus) en in een bolster zitten. Hun origine ligt in de dorre streken van Brazilië waar zij reeds meer dan 5000 geleden gekweekt werden voor hun nutritionele eigenschappen. In 1500 voor Christus werden zij door de Inca's gebruikt als offergave voor de goden en werden zij samen met de doden begraven als voedsel tijdens het spiritueel leven. De Spaanse veroveraars brachten ze mee naar Europa en zorgden voor de verspreiding ervan zowel in Azië als in Afrika. Pindanoten zijn rijk aan magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, thiamine, niacine, folium zuur en vitamine E. Vijfentwintig gram bevat ongeveer 14 g vet waarvan 7 g mono-onverzadigd. Ze worden vooral gekweekt in Argentinië, Brazlië, Senegal, Soedan en de Verenigde Staten.

                    Pecan noten


                    De pecan boom is een inheemse boom uit Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Deze noten werden oorspronkelijk gebruikt om bloem mee te maken en van die bloem werd een soort brood gebakken. Bij kamertemperatuur worden ze snel ranzig en kunnen ze slechts 2 à 3 maanden bewaard worden. Bij een temperatuur lager dan -7°C echter blijven ze jaren goed. Ze bevatten essentiële vetzuren, magnesium, fosfor, zink, koper, mangaan, thiamine en vitamine E. Vijfentwintig gram bevat ongeveer 19 g vet (waarvan 12 g mono onverzadigd) en 29 mg phytosterolen. Ze worden vooral gekweekt in Australië, Israel, Mexico, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

                    Pijnnoten


                    Er zijn ongeveer 80 verschillende soorten pijnbomen maar slechts enkele variëteiten hebben zaadjes die groot genoeg zijn om als pijnnoot gecatalogeerd te staan. Op de koop toe zijn de meeste "harsig" en smaken ze naar terpentijn. De pijnnoten die gecommercialiseerd worden zijn afkomstig van de Pinus pinea, een boom die men vooral aantreft op de noordelijke kusten van de Middelandse Zee. Men vindt ze dus voornamelijk in Portugal, Spanje, Turkije en Libanon. Pijnnoten bevatten veel vitamine B1 (thiamine), ijzer, magnesium, fosfor, zink, koper en mangaan. De ideale manier om ze te bewaren is in de vriezer nadat ze lichtjes geroosterd zijn.

                    Pistache noten


                    De pistache boom is een inheemse boom van Turkije en de streek rond de Kaspische Zee. Hij wordt reeds meer dan 4000 jaar voor zijn noten gekweekt. Pistache noten zijn een goede bron voor calicum, magnesium en vooral vitamine A. Ze bevatten ook uitzonderlijk veel ascorbine zuur of vitamine C, dit in tegenstelling tot andere noten die meestal helemaal geen vitamine C bevatten. Ze worden vooral gekweekt in Griekenland, Turkije, Iran, Italië en Syrië.

                    Walnoten


                    Walnoten, de koningin onder alle noten. Voor de Romeinen waren ze de noten der goden. Nu worden ze door voedseldeskundigen geprezen voor hun gehalte aan a-linoleen zuur. De vetfase bevat 4 - 10 % van dit zuur. Walnoten zijn de best bestudeerde noten. Uit deze studies blijkt dat bij mensen die een paar porties walnoten per week eten, de cholestorol in het bloed gemiddeld 12 % lager is en dat het risico op hart- en vaatziekten met 30 tot 50 % afneemt. Walnoten worden vooral gekweekt in Argentinië, Chili, China, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Indië, Iran, Italië, Moldavië, Noord Korea, Turkije, Oekraïne en in de Verenigde Staten.
                    Sponsored by:
                    Inshapesupplements

                    Comment


                    • #11
                      hoeveel nootjes eten jullie dan per dag of per week??


                      @ corrie

                      leuk stukje
                      Who's the Chef

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by [b
                        Citaat[/b] (been @ Aug. 11 2005,10:12)]ik zal is kijken of ze die hebben idd
                        ik neem ze dan wel beide ik eet namelijk niet zo veel zout

                        en dan nog wat op de zak staat 200gr met een klein e tje
                        is het dan 200gr aan nootjes met schil toch?
                        Correctie de E achter een hoeveelheid geeft aan dat het ongeveer dat gewicht heeft ( E= Estimated )
                        En gaat om het totaal gewicht van de inhoud van de zak,doos,pot etc,etc.
                        Bij produkten in vloeistoffen moet het uitlekgewicht erbij vermeld worden.
                        Bij vaste stoffen niet!
                        Jay Cutler's One step closer nu te koop bij mij info per PM

                        Comment


                        • #13


                          oke wist ik niet thx rey
                          Who's the Chef

                          Comment


                          • #14
                            in cashewnoten zitten dus vetten, eiwitten en kh

                            betere noot kan je dan niet hebben volgens mij.
                            Sponsored by:
                            Inshapesupplements

                            Comment


                            • #15
                              Schilletje van cashewnoot ga je dood aan
                              It is scientificaly proven that the surface of the wings of a bumblebee is too small to fly, but the bumblebee doesnt know this and she flies

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X