Hey mensen, de winter komt eraan en dan lusten we vast wel een kop stevige erwtensoep (of ook wel snert genoemt). Boordevol eiwitten! Zowel dierlijke als plantaardige!
2 pakken spliterwten
1 pak groene erwten (deze moet je weken vantevoren)
2 hamschijven
1 grote winterwortel
1 halve knolselderij
2 stelen prei
1 grote aardappel
1 grote ui
Trek een grote soeppan bouillion van de 2 hamschijven en voeg er naar smaak 2 of 3 runderbouillionblokken aan toe. Haal de hamschijven nadat de bouillion getrokken is uit de pan en haal al het vet er van af. Het vlees in reepjes uit mekaar trekken en terug in de bouillion doen.
Gooi daarna de geweekte erwten aan de bouillion toe en daarna de spliterwten. Laat zo even een klein half uurtje staan terwijl je de rest van de groenten wast en in kleine stukjes snijdt. Maak van de prei ringetjes.
Voeg als alles klaar is de laatste ingredienten toe en laat de soep op laag vuur garen. Dit is het beste als je hem zonder te roeren 4 uur laat trekken.
Daarna roer je hem goed door en controleer je of de soep goed gebonden is. Zoniet, dan laat je hem nog een uur of 2/3 op laag vuur staan.
Als je nog porties over hebt kun je deze invriezen. Als je het daarna nog een keer opwarmt zal de soep nog beter binden en zelfs nog lekkerder smaken! Dit is overigens een magere variant van dit bekende recept. Als je de vette hap lekkerder vind moet je varkenspoot gebruiken ipv hamschijven en kun je verse worst of kookworst toevoegen. Of natuurlijk een blik van Unox open maken.
Bon Apetit!
2 pakken spliterwten
1 pak groene erwten (deze moet je weken vantevoren)
2 hamschijven
1 grote winterwortel
1 halve knolselderij
2 stelen prei
1 grote aardappel
1 grote ui
Trek een grote soeppan bouillion van de 2 hamschijven en voeg er naar smaak 2 of 3 runderbouillionblokken aan toe. Haal de hamschijven nadat de bouillion getrokken is uit de pan en haal al het vet er van af. Het vlees in reepjes uit mekaar trekken en terug in de bouillion doen.
Gooi daarna de geweekte erwten aan de bouillion toe en daarna de spliterwten. Laat zo even een klein half uurtje staan terwijl je de rest van de groenten wast en in kleine stukjes snijdt. Maak van de prei ringetjes.
Voeg als alles klaar is de laatste ingredienten toe en laat de soep op laag vuur garen. Dit is het beste als je hem zonder te roeren 4 uur laat trekken.
Daarna roer je hem goed door en controleer je of de soep goed gebonden is. Zoniet, dan laat je hem nog een uur of 2/3 op laag vuur staan.
Als je nog porties over hebt kun je deze invriezen. Als je het daarna nog een keer opwarmt zal de soep nog beter binden en zelfs nog lekkerder smaken! Dit is overigens een magere variant van dit bekende recept. Als je de vette hap lekkerder vind moet je varkenspoot gebruiken ipv hamschijven en kun je verse worst of kookworst toevoegen. Of natuurlijk een blik van Unox open maken.
Bon Apetit!
Comment