Als jullie niet weten wat te eten als ontbijt, probeer mijne burgemeester eens
Voor 4 personen :
400 gr gerookt spek
16 eieren
2 paprika's
verse champignons
3 ajuinen
3 tomaten
Peterselie
100 gr gerapste kaas
Kluts eerst de eieren onder elkaar
Maak de groenten schoon
-ajuin snijden in reepjes
-paprika snijden in reepjes + champignons
- spek snijden in reepjes
- tomaten spoelen en opzij leggen
- peterselie in een glas snijden
Bakken
Een goeie kluit boter in de pan. Vuur op max! dan spek erbij en roeren tot het zo wat krokant is.
Spek uit de pan en boter in de pan laten!
Vuur op ¾ zetten en ajuin in de pan. Roeren met een houten lepel.
Na zo 3 min paprika en champignons erbij doen. En blijven roeren
Na zo 5 min afdekken met aluminiumfolie. 2 min wachten nog eens roeren en terug afdekken voor zo 2 min.
Vuur nu op ½ zetten en spek erbij doen en roeren.
Ei stilletjes erover gieten en met een vork de pan rond prikken. Peper en provencekruiden erbij.
Tomaten in schijfjes verdelen over de pan en erin duwen.
Geraspte kaas erover: royaal bestrooien!
Peterselie erover
Vuur nu op max zetten afdekken met aluminiumfolie voor 2 min. Kijken of de kaas al slap is en eventueel nog eens 2 min afdekken.
De pan in 4 stukken verdelen met de schepper en het sap eronder laten lopen.
Nu op zicht wachten en als je een stuk kan scheppen is het klaar.
Nu OPETEN
Voor 4 personen :
400 gr gerookt spek
16 eieren
2 paprika's
verse champignons
3 ajuinen
3 tomaten
Peterselie
100 gr gerapste kaas
Kluts eerst de eieren onder elkaar
Maak de groenten schoon
-ajuin snijden in reepjes
-paprika snijden in reepjes + champignons
- spek snijden in reepjes
- tomaten spoelen en opzij leggen
- peterselie in een glas snijden
Bakken
Een goeie kluit boter in de pan. Vuur op max! dan spek erbij en roeren tot het zo wat krokant is.
Spek uit de pan en boter in de pan laten!
Vuur op ¾ zetten en ajuin in de pan. Roeren met een houten lepel.
Na zo 3 min paprika en champignons erbij doen. En blijven roeren
Na zo 5 min afdekken met aluminiumfolie. 2 min wachten nog eens roeren en terug afdekken voor zo 2 min.
Vuur nu op ½ zetten en spek erbij doen en roeren.
Ei stilletjes erover gieten en met een vork de pan rond prikken. Peper en provencekruiden erbij.
Tomaten in schijfjes verdelen over de pan en erin duwen.
Geraspte kaas erover: royaal bestrooien!
Peterselie erover
Vuur nu op max zetten afdekken met aluminiumfolie voor 2 min. Kijken of de kaas al slap is en eventueel nog eens 2 min afdekken.
De pan in 4 stukken verdelen met de schepper en het sap eronder laten lopen.
Nu op zicht wachten en als je een stuk kan scheppen is het klaar.
Nu OPETEN
Comment