Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
ik denk dat mijn vraag hier het beste thuishoort...
Heb net gedaan met rijst... maar op de doos staat dus volgens mij de ongekookte.
Nuja ik heb het gekookt en aan bovenstaande te zien verandert die waarde dan enorm... Heb wat gegoogled en vond iets als volgt:
"de waarden veranderen wel per 100gr, maar dit komt omdat bvb 50gr ongekookt uitzet tot (pakweg) 100gr... Als je de juiste conversie weet door het koken, zal een zakje ongekookte als je ze kookt je evenveel kcal en eiwitten en dergelijke opleveren."
eigenlijk ga je nooit rijst wegen nadat je hem kookt.
je weegt vooraf, en kookt dit.
de caloriewaarde is ongeveer 350kcal per 100 gram.
wat trouwens heel lekker voor de training is,
is 50 gram rijst, 200 gram pangasus, en een courgette en wat oliefolie.
je bakt vis in oliefolie, courgette ook (+-15 ml oliefolie in totaal).
roeren en je hebt een lekkere maaltijd van 600kcal.
wil je meer koolhydraten, kun je ook 100 gram rijst pakken.
het is echter niet aan te raden om rijst net voor de training te eten,
want het zijn complexe koolhydraten die niet snel worden opgenomen.
dan raad ik je eerder een banaan, of dextrose aan.
More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!
dus die uitleg
"de waarden veranderen wel per 100gr, maar dit komt omdat bvb 50gr ongekookt uitzet tot (pakweg) 100gr... Als je de juiste conversie weet door het koken, zal een zakje ongekookte als je ze kookt je evenveel kcal en eiwitten en dergelijke opleveren."
klopt.
dus als ik nu een 100 gr ongekookt neem... Mag ik gewoon rekening houden met die waarden als het gekookt is... Super... heb net iemand anders zijn schema gezien en ik at precies best veel... 1 zakje 125 gr en kipfilet maar weet niet meer hoeveel die was
Je weegt inderdaad alles voor je het gaat koken/bewerken. Vlees krimpt meestal of zet ietsjes uit als er veel olie aanwezig is en het absorbeerd. Groenten krimpen iets. Rijst/pasta zet uit omdat het vocht opneemt.
Ik ken ook een pasta soort die krimpt als je hem kookt. De structuur ziet er ook anders uit het heet ook kookbestendige pasta dat zou beter moeten zijn.
CBD Gummies Tiger Woods From reducing tension and promoting rest to relieving ache and enhancing sleep, cbd has speedy received a popularity as a natural...
Baroque Chantelle 13 is a stunning representation of elegance, luxury, and timeless fashion. This exquisite ensemble is crafted with premium fabrics,...
Semaglutide injection for weight loss has emerged as a revolutionary treatment for individuals with type 2 diabetes and obesity, offering hope for enhanced...
Semaglutide injection is a glucagon-like peptide-1 receptor agonist (GLP-1 RA) primarily designed for managing type 2 diabetes but also widely recognized...
Cenforce est un médicament principalement utilisé pour traiter la dysfonction érectile chez les hommes. Il contient du sildénafil, l'ingrédient actif...
Vidalista est un médicament principalement utilisé pour traiter la dysfonction érectile chez les hommes. Il contient du tadalafil, l'ingrédient actif...
Comment