benodigdheden:
havermout
noten(meng naar keuze)
honing
vierkantige of rechthoekige tupperwaredeksel of dergelijke
-warm een pan op en bak eerst de havermout op een zacht vuurtje (1 a 2 min)
-hak ondertussen je noten grof met een mes
-voeg de noten bij het havermout een laat nog 1 min zacht bakken(warmen)
-zet je vuur uit en voeg honing toe in de nog warme pan en roer alles om
(je kiest je hoeveelheid honing zelf maar het niet de bedoeling dat je mix drijft in de honing )
- kap alles in het deksel en smeer uit totdat je deksel mooi vlak gevuld is
- eenmaal de honing gehard is haal alles uit het deksel en snij de gewenste grootte repen
mogelijke uitbreiding:
-doe wat bananen in de blender en blend tot smeuige puree
- smeer je repen in met deze puree een laat een nachtje afkoelen in de diepvries
-smelt chokolade au bain marie en dompel de repen er in onder
-bewaar in vriezer of koelkast
mss is het ook wel lekker met dat nestle zoete melk uit een tube dat je er rond doet en ook weer invriest(ga ik es uitproberen)
njammie
havermout
noten(meng naar keuze)
honing
vierkantige of rechthoekige tupperwaredeksel of dergelijke
-warm een pan op en bak eerst de havermout op een zacht vuurtje (1 a 2 min)
-hak ondertussen je noten grof met een mes
-voeg de noten bij het havermout een laat nog 1 min zacht bakken(warmen)
-zet je vuur uit en voeg honing toe in de nog warme pan en roer alles om
(je kiest je hoeveelheid honing zelf maar het niet de bedoeling dat je mix drijft in de honing )
- kap alles in het deksel en smeer uit totdat je deksel mooi vlak gevuld is
- eenmaal de honing gehard is haal alles uit het deksel en snij de gewenste grootte repen
mogelijke uitbreiding:
-doe wat bananen in de blender en blend tot smeuige puree
- smeer je repen in met deze puree een laat een nachtje afkoelen in de diepvries
-smelt chokolade au bain marie en dompel de repen er in onder
-bewaar in vriezer of koelkast
mss is het ook wel lekker met dat nestle zoete melk uit een tube dat je er rond doet en ook weer invriest(ga ik es uitproberen)
njammie
Comment