aubergine melanzane:
-2 aubergines in plakken
-3 tenen knoflook gehakt
-bladpeterselie gehakt
-balsamico azijn(liefst even inkoken op het vuur en weer koud laten worden)
-zout
-peper
-rucula sla
je snijdt eerst de aubergines in plakken van een centimeter dik , vevolgens bestrooi je deze goed met zout en laat je ze een 20 min tot een half uurtje staan. daarna ga je het meeste vocht eruit duwen door ze tussen je twee handpalmen samen te persen , probeer de plakken hierbij niet stuk te maken. vervolgens bak je de plakken in ruim olijfolie knapperig en leg je ze uit op een schaal( niet op elkaar leggen). dan strooi je de fijn gehakte knoflook , en de iets minder fijn gehakte bladpeterselie over de plakken, en als laatste sprenkel je de balsamico azijn eroverheen. afmaken met licht zout en zwarte peper uit de molen. serveren met wat rucula sla
variaties: ook altijd leker om te combineren met goede tomaten , of goede verse tonijn , pijnboompitjes doen het hierbij ook goed , en nog veel meer maar we moeten het nou eenmaal wel gezond houden hé!!
eet smakelijk
-2 aubergines in plakken
-3 tenen knoflook gehakt
-bladpeterselie gehakt
-balsamico azijn(liefst even inkoken op het vuur en weer koud laten worden)
-zout
-peper
-rucula sla
je snijdt eerst de aubergines in plakken van een centimeter dik , vevolgens bestrooi je deze goed met zout en laat je ze een 20 min tot een half uurtje staan. daarna ga je het meeste vocht eruit duwen door ze tussen je twee handpalmen samen te persen , probeer de plakken hierbij niet stuk te maken. vervolgens bak je de plakken in ruim olijfolie knapperig en leg je ze uit op een schaal( niet op elkaar leggen). dan strooi je de fijn gehakte knoflook , en de iets minder fijn gehakte bladpeterselie over de plakken, en als laatste sprenkel je de balsamico azijn eroverheen. afmaken met licht zout en zwarte peper uit de molen. serveren met wat rucula sla
variaties: ook altijd leker om te combineren met goede tomaten , of goede verse tonijn , pijnboompitjes doen het hierbij ook goed , en nog veel meer maar we moeten het nou eenmaal wel gezond houden hé!!
eet smakelijk
Comment