aubergine melanzane

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • aubergine melanzane

    aubergine melanzane:

    -2 aubergines in plakken
    -3 tenen knoflook gehakt
    -bladpeterselie gehakt
    -balsamico azijn(liefst even inkoken op het vuur en weer koud laten worden)
    -zout
    -peper
    -rucula sla

    je snijdt eerst de aubergines in plakken van een centimeter dik , vevolgens bestrooi je deze goed met zout en laat je ze een 20 min tot een half uurtje staan. daarna ga je het meeste vocht eruit duwen door ze tussen je twee handpalmen samen te persen , probeer de plakken hierbij niet stuk te maken. vervolgens bak je de plakken in ruim olijfolie knapperig en leg je ze uit op een schaal( niet op elkaar leggen). dan strooi je de fijn gehakte knoflook , en de iets minder fijn gehakte bladpeterselie over de plakken, en als laatste sprenkel je de balsamico azijn eroverheen. afmaken met licht zout en zwarte peper uit de molen. serveren met wat rucula sla

    variaties: ook altijd leker om te combineren met goede tomaten , of goede verse tonijn , pijnboompitjes doen het hierbij ook goed , en nog veel meer maar we moeten het nou eenmaal wel gezond houden hé!!

    eet smakelijk

  • #2
    Leuk dat je elke keer nieuwe recepten laat zien....maar aubergine is smerig
    ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

    Comment


    • #3
      Lekker klaargemaakte aubergine kun je mij 's nachts voor wakker maken... Dit recept ga ik zeker een keer proberen!
      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

      Comment


      • #4
        Ik ben dol op aubergine hmmm

        Comment


        • #5
          Originally posted by Ashley View Post
          Leuk dat je elke keer nieuwe recepten laat zien....maar aubergine is smerig
          nou wat vind je dan wel lekker meid? dan zal ik ook even aan jou denken bij m,n volgende recept!

          Comment


          • #6
            Originally posted by mastervinz View Post
            nou wat vind je dan wel lekker meid? dan zal ik ook even aan jou denken bij m,n volgende recept!
            Meid......moet ik me eerst ff om laten bouwen
            ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

            Comment


            • #7
              Originally posted by Ashley View Post
              Meid......moet ik me eerst ff om laten bouwen
              Oh, das dus nog niet gedaan ? Leuk recept, maar ik kan de smaak van n aubergine echt niet waarderen, hoe die ook is klaargemaakt bleh.... Maar toch

              Comment


              • #8
                Lijkt me een lekker gerecht...maar waar zijn de eiwitten??
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • #9
                  Het is een groentegerecht....
                  ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Ashley View Post
                    Het is een groentegerecht....
                    eigenlijk is het een salade , het is het lekkerst om koud te eten , of beter gezegd , op kamertemperatuur. daarom zijn de mogelijkheden te combineren vrij groot.

                    maar goed , om ook nog even aan de eiwitten te denken:

                    je snijdt een tomaat in tween en vervolgens hol je ze uit , deze vul je met een fijngehakt eitje , paar druppels goeie olijfolie , en erbovenop leg je een ansjovisje, beetje gehakte peterselie erop en klaar is kees!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mastervinz View Post
                      eigenlijk is het een salade , het is het lekkerst om koud te eten , of beter gezegd , op kamertemperatuur. daarom zijn de mogelijkheden te combineren vrij groot.

                      maar goed , om ook nog even aan de eiwitten te denken:

                      je snijdt een tomaat in tween en vervolgens hol je ze uit , deze vul je met een fijngehakt eitje , paar druppels goeie olijfolie , en erbovenop leg je een ansjovisje, beetje gehakte peterselie erop en klaar is kees!
                      oh ja , sorry dat ik dacht dat je een meisje was!!

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                        Lijkt me een lekker gerecht...maar waar zijn de eiwitten??
                        Zie het als bijgerecht mark... Naast je blikje tonijn of zo
                        "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                        Comment


                        • #13
                          We hebben hier een kok in ons midden
                          Anjovis is ook zo lekker in een koude pasta salade.

                          Maakt niet uit hoor...zal wel door mijn naam komen.
                          Is trouwens ook niet voor het eerst dat ik dat hoor

                          Voor straf moet je een lekkere visschotel verzinnen
                          ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Pinada View Post
                            Zie het als bijgerecht mark... Naast je blikje tonijn of zo
                            hier een foto'tje
                            Attached Files

                            Comment


                            • #15
                              Ben geen fan van aubergine, maar dat ziet er ontzettend mooi uit.
                              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                              sigpic

                              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X