meesterlijke vissoep

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • meesterlijke vissoep

    vissoep:

    -1,25 liter visbouillon
    -visblokjes
    -witte wijn (klein scheutje)
    -1/2 blik gepelde tomaten (gepureerd)
    -200 gr bleekselderij ( fijne blokjes)
    -200 gr uien (fijn gesnipperd)
    -200 gr wortel (fijne blokjes)
    -5 tenen knoflook (fijn gehakt)
    -1/2 eetlepel venkelzaad
    -1/2 theelepel saffraan
    -schil van 1/2 sinasappel (fijn gesneden , zonder wit!!)
    -zout
    -peper

    eerst bak je de groenten samen met de knoflook en het venkelzaad even aan in de pan. vervolgens afblussen met een klein scheutje witte wijn , even laten verdampen en dan de gepelde tomaten erop en breng je dit weer tot aan de kook. daarna doe je de visbouillon , de saffraan , en de sinasappelschilletjes erbij en laat je dit als het weer kookt even een min ut of 20 op laag vuur doorpruttellen. als laatste op smaak brengen met zout en peper. om het echt af te maken kan je nog even wat blokjes vis erbij doen en dan zou ik voor tilapia of zeewolf , forel kiezen ,enz. in ieder geval geen vis nemen die uit elkaar flikkert .


    tip: zonder de vis in de soep kan je deze een dag of 3 bewaren dus de vis erbij doen in een apart pannetje als je niet van plan bent deze in één keer op te eten.

    dat moet 'm zijn!

  • #2
    Ik krijg er nou al honger van.....ziet er goed uit
    ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

    Comment


    • #3
      Lekkah hoor!
      Geniet, en drink met maten!

      Comment

      Sidebar top desktop

      Collapse

      Actieve discussies

      Collapse

      Working...
      X