Speltmeel pannenkoek

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Speltmeel pannenkoek

    Waarom speltmeel:

    "Het totale eiwitgehalte is van 10 tot 25% groter dan de algemeen voorkomende variëteiten van commerciële tarwe." (en dat kunnen we goed gebruiken toch )

    80 gram speltmeel (voor 2 pannenkoeken)
    289 Kcal
    10.6 Gr Eiwitten
    55.7 Gr Koolhydraten (Ongeraffineerd)
    2.2 Gr Vet
    8.0 Gr Vezels

    Totaal 2 pannenkoeken (80 gr spelt, 200 ml magere melk en 1 ei)
    457 Kcal
    25.6 Gr eiwitten
    72.7 Gr Koolhydraten
    8.2 Gr Vet


    Zelf strooi ik een beetje kaneel of paprika poeder op de pannenkoek.
    "Never let the fear of striking out, keep you from playing te game"

  • #2
    Klinkt lekker, ik bak ze zelf altijd met boekweit Voor brood ben ik een groot fan van teff, dat is ook zeer eiwitrijk.
    Status: pakt het weer rustig aan op.

    Comment


    • #3
      Boekweit wil ik inderdaad ook eens proberen.

      Ik eet altijd gistvrij brood (ik merk dat mijn buik dan een stuk platter blijft, een minder opgeblazen gevoel). Is teff ook gistvrij?

      Merk het trouwens nu ook al met KH. Nu ik minder KH eet is mijn buik standaart platter. Ik vind het altijd wel interessant om te weten hoe het lichaam reageert op bepaald voedsel.
      "Never let the fear of striking out, keep you from playing te game"

      Comment


      • #4
        spelt en boekweit schijnen ook veel beter te zijn voor mensen dan tarwe,
        omdat het lichaam spelt en boekweit beter kan verteren en er scheinen bepaalde stofjes in tarwe te zitten die je bloedsuikerspiegel negatief beinvloeden.

        sinds ik mijn brinta(tarwe) heb vervangen door havermout en alleen rijst andere granen en speltbrood en speltpasta eet ben ik veel droger geworden.
        een lager bf% en ik hou veel minder vocht vast.
        “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

        Comment


        • #5
          Denk dat je daardoor geen lage bf van krijgt maar alleen minder vocht vasthoud. Nog steeds onder behoefte eten krijg je lager vetpercentage van.

          Comment


          • #6
            Ik ben serieus een echte speltfanaat. In de natuurwinkel kan ik echt wel een uur rondneuzen tussen die onbewerkte producten.

            Maak soms ook zelf pizza met een speltbodem. Zelf tomaatjes, kipblokjes, uitje, paprika, pesto en een beetje (echte buffel)mozarella als finishing.
            "Never let the fear of striking out, keep you from playing te game"

            Comment


            • #7
              Al het brood is zo gistvrij als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook met bakpoeder gaan bakken. Het nadeel van bakpoeder is wel dat het vrij veel natrium bevat.

              Bij mij bleken de klachten zoals een opgeblazen buik te liggen aan een intolerantie voor tarwe, rogge, gerst en spelt. Dit is door een specialist gediagnosticeerd en sindsdien moet ik deze producten dus vermijden. Als je regelmatig last hebt van een opgeblazen buik en andere klachten bij tarwe e.d. is het zeer aan te raden om je te laten testen.
              Status: pakt het weer rustig aan op.

              Comment


              • #8
                Originally posted by talalelh15 View Post
                Denk dat je daardoor geen lage bf van krijgt maar alleen minder vocht vasthoud. Nog steeds onder behoefte eten krijg je lager vetpercentage van.
                ik bulk nu op 3800kcals per dag LOL
                “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                Comment


                • #9
                  Boekweit zit ook boordevol met het aminozuur Arginine

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Supernatural View Post
                    Waarom speltmeel:

                    [COLOR=black]"Het totale eiwitgehalte is van 10 tot 25% groter dan de algemeen voorkomende variëteiten van commerciële tarwe."
                    Alleen zonde dat plantaardige eiwitten een oncompleet aminozuurprofiel hebben, waardoor je combinaties moet maken om ze nuttig te maken. Juist die combinaties zijn vrij lastig, lang niet iedere combinatie werkt.

                    Comment


                    • #11
                      Nuttig voor spiergroei misschien, maar wel nuttig voor andere taken in het lichaam zoals een sterk immuunsysteem.
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment


                      • #12
                        gaaast spelt eet je niet voor je eiwitten, heb je niks aan (gluten). Het is gewoon het degelijkste soort graan dat er bijna te vinden is tegenwoordig; het is compleet NIET bewerkt dat is het enige voordeel, dus als je het niet lekker vind maar het toch wilt eten omdat je een biologisch verantwoorde knul bent moet je dat dus gewoon doen, voorderest is gewoon volkorenbrood zonder dextrose/fructose-stroop ook gewoon prima en stukken goedkoper. Spelt smaakt ook anders, ik vind het lekkerder ja, maar heel veel mensen die geen smaakpappillen hebben ontwikkeld omdat ze alleen maar frikadellen, bier en friet eten vinden spelt iets voor vieze hippie-veganisten. Zit wat in trouwens.....
                        Ik eet het wel overigens

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by maxime View Post
                          gaaast spelt eet je niet voor je eiwitten, heb je niks aan (gluten). Het is gewoon het degelijkste soort graan dat er bijna te vinden is tegenwoordig; het is compleet NIET bewerkt dat is het enige voordeel, dus als je het niet lekker vind maar het toch wilt eten omdat je een biologisch verantwoorde knul bent moet je dat dus gewoon doen, voorderest is gewoon volkorenbrood zonder dextrose/fructose-stroop ook gewoon prima en stukken goedkoper. Spelt smaakt ook anders, ik vind het lekkerder ja, maar heel veel mensen die geen smaakpappillen hebben ontwikkeld omdat ze alleen maar frikadellen, bier en friet eten vinden spelt iets voor vieze hippie-veganisten. Zit wat in trouwens.....
                          Ik eet het wel overigens
                          je moet eens quinoa proberen.
                          dat is echt super lekker en bevat veel eiwitten met een hoog biologische eiwitwaarde, (net zo hoog als kip!!) en het is ook glutenvrij.
                          “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                          Comment


                          • #14
                            gaaaast gozzzeerrr, quinoa is lekker ja en heeel goed voor je, veel mineralen, vitaminen, vezels en een gluten. Maar een hoge biologische waarde voor de eiwitten geloof ik niet. Geen enkele graan kan een aminozuurprofiel leveren dat gelijk is aan was de mens nodig heeft. Het dichtste wat er plantaardig gezien bij in de buurt komt is noten...

                            Edit:
                            gevonden wetenschappelijk onderbouwd:

                            "Het eiwitpercentage van 15 in quinoa is iets hoger dan dat van andere belangrijke granen en de aminozuursamenstelling is beter uitgebalanceerd (Ranthora et al , 1993; Oshodi, 1999).
                            Ten tweede is quinoa eiwit vergeleken met melkeiwit (caseïne). Zoals eerder gezegd, heeft quinoa een zeer uitgebalanceerde aminozuursamenstelling. Het heeft een bijna perfecte balans van alle acht essentiële aminozuren. (Internet 2). Door mengen van quinoabloem met andere soorten bloem, kan dan ook de aminozuursamenstelling van het eindproduct positief beïnvloed worden (Koziol, 1992).
                            Quinoa eiwit bevat relatief veel lysine, in tegenstelling tot andere granen, die dit aminozuur helemaal niet bezitten, en veel zwavelhoudende aminozuren. Vergeleken met de FAO standaard, zijn methionine en tryptofaan de limiterende essentiële aminozuren. Dit betekent dat deze twee aminozuren relatief het kleinste percentage van de behoefte vervullen. (Ruales, 1992) "



                            Dus wat je zegt is ongeveer wel waar, het is een supergraan! Maar ondanks dat het misschien wel 8 aminozuren bevat, geloof ik niet dat de biologische waarde evenhoog is als dat van kip (wat circa 76% is, uit het blote hoofd)
                            Last edited by maxime; 18-06-2011, 15:19.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by maxime View Post
                              gaaaast gozzzeerrr,

                              Kun je niet gewoon een gesprekje aangaan, moet dat weer zó omdat hij iets van je weerlegt?
                              "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X