Je kent ze wel, de boccoli soepen, komkommer, courgette, bloemkool etc
Deze soepen die je in veel eetcafé's en brasseriën op de kaart ziet staan zijn super makkelijk te maken en zijn vrij makkelijk in te passen in een voedingschema voor de afwisseling. Het kan allemaal lekkerder en fancier maar nogmaals, voor dummies. De meeste kun je ook koud nuttigen.
What you need?
-Rundvlees bouillon (groentenbouillon kan ook)
-Een of meerdere groentensoorten (minimaal 0.5kg per liter bouillon maar meer is natuurlijk ook prima)
-kookroom (ook in 0% vet verkrijgbaar)
staafmixer
Verwarm de bouillon. Verse is natuurlijk lekkerder maar blokjes kan ook, zie verpakking voor dosering.
Hak de groenten in stukken en gooi erbij. Laat 10 minuutjes rustig koken (bij komkommer hoeft dit niet) Staafmixer erin en alles tot een glad geheel blenden. Eventueel door een zeef gooien. Proeven of er peper of zout nodig is. Voeg daarna de room toe en roer deze rustig erdoor.
Klaar!
Je kan kruiden toevoegen als je er een beetje extra aan wilt geven (komkommer doet t goed met munt of koriander - bloemkool met bieslook - courgette/tomaat/paprika met tijm en rozemarijn
Deze soepen die je in veel eetcafé's en brasseriën op de kaart ziet staan zijn super makkelijk te maken en zijn vrij makkelijk in te passen in een voedingschema voor de afwisseling. Het kan allemaal lekkerder en fancier maar nogmaals, voor dummies. De meeste kun je ook koud nuttigen.
What you need?
-Rundvlees bouillon (groentenbouillon kan ook)
-Een of meerdere groentensoorten (minimaal 0.5kg per liter bouillon maar meer is natuurlijk ook prima)
-kookroom (ook in 0% vet verkrijgbaar)
staafmixer
Verwarm de bouillon. Verse is natuurlijk lekkerder maar blokjes kan ook, zie verpakking voor dosering.
Hak de groenten in stukken en gooi erbij. Laat 10 minuutjes rustig koken (bij komkommer hoeft dit niet) Staafmixer erin en alles tot een glad geheel blenden. Eventueel door een zeef gooien. Proeven of er peper of zout nodig is. Voeg daarna de room toe en roer deze rustig erdoor.
Klaar!
Je kan kruiden toevoegen als je er een beetje extra aan wilt geven (komkommer doet t goed met munt of koriander - bloemkool met bieslook - courgette/tomaat/paprika met tijm en rozemarijn
Comment