Wat heb ik nodig?
burger:
500 gr witte vis
1 sjallotje
eiwit van 2 eieren
peper
zout
thaise vissaus
saus:
125gr vetarme creme fraiche
handjevol gehakte dille
1 el mosterd
2 el mayonaise
bun:
1 grote of 4 kleine afbak chiabatta
garnering:
1 rode ui
tomaat
rucola
wat je nog meer lekker vindt
Bereiding
-Bak de chiabatta's ruim van tevoren en laat ze afkoelen.
-Doe de ingredienten voor de saus in een kom en mix deze goed.
-Hak de vis in stukken en gooi deze met de rest van de burger ingrediënten in de keukenmachine en wacht tot er een soort gehakt ontstaat.
Maak van dit mengsel 4 platte burgers
Doe 2 eetlepels olijfolie in een voor verhitte pan en bak de burgers 3-4 minuten per kant. Laat ze daarna 1 minuutje rusten op wat keukenpapier.
-snijd de rode ui in FLINTERdunne ringen en de tomaat in plakjes
Assembling
Snijd de chiabatta's open en beleg de bodems met enkele takjes rucola. Schuif de burgers erop, saus erover en de ui en tomaat erop.
Klaar!
burger:
500 gr witte vis
1 sjallotje
eiwit van 2 eieren
peper
zout
thaise vissaus
saus:
125gr vetarme creme fraiche
handjevol gehakte dille
1 el mosterd
2 el mayonaise
bun:
1 grote of 4 kleine afbak chiabatta
garnering:
1 rode ui
tomaat
rucola
wat je nog meer lekker vindt
Bereiding
-Bak de chiabatta's ruim van tevoren en laat ze afkoelen.
-Doe de ingredienten voor de saus in een kom en mix deze goed.
-Hak de vis in stukken en gooi deze met de rest van de burger ingrediënten in de keukenmachine en wacht tot er een soort gehakt ontstaat.
Maak van dit mengsel 4 platte burgers
Doe 2 eetlepels olijfolie in een voor verhitte pan en bak de burgers 3-4 minuten per kant. Laat ze daarna 1 minuutje rusten op wat keukenpapier.
-snijd de rode ui in FLINTERdunne ringen en de tomaat in plakjes
Assembling
Snijd de chiabatta's open en beleg de bodems met enkele takjes rucola. Schuif de burgers erop, saus erover en de ui en tomaat erop.
Klaar!
Comment