Voor de kipliefhebbers onder ons, Indonesische kip lekkere combo met rijst
Benodigheden:
8 grote of 12 kleine drumsticks
2 tl uitgeperste knoflook
1 tl zout
1/2 tl gemalen zwarte peper
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen venkelzaad
1/2 tl gemalen kaneel
3 el olie
2 middelgrote uiten in dunne reepjes
3/4 kop kokosmelk
1 kop water
1 el citroensap, moutazijn of tamrindevocht
Hoe te maken:
-Was kip onder koude kraan. Dep hem daarna droog met keukenpapier.
-Meng knoflook, zout, peper, komijn, koriander, venkelzaad, kaneel en 2 eetlepels olie
-Wrijf de kip grondig met het mengsel in en laat hem 1 uur afgedekt in de koelkast marineren
- Verhit nu de rest van het olie in een grote pan, voeg hierbij de uien toe en fruit ze zacht en goudgeel
-Voeg nu de kip toe en braad hem op matig vuur mooi bruin
-Voeg kokosmelk, water, citroensap bij elkaar in een beker en giet het vocht vervolgens over de kip
-Daarna deksel erop en laat je de kip voor ongv 40 min sudderen totdat de saus ingedikt is
suc6
Benodigheden:
8 grote of 12 kleine drumsticks
2 tl uitgeperste knoflook
1 tl zout
1/2 tl gemalen zwarte peper
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen venkelzaad
1/2 tl gemalen kaneel
3 el olie
2 middelgrote uiten in dunne reepjes
3/4 kop kokosmelk
1 kop water
1 el citroensap, moutazijn of tamrindevocht
Hoe te maken:
-Was kip onder koude kraan. Dep hem daarna droog met keukenpapier.
-Meng knoflook, zout, peper, komijn, koriander, venkelzaad, kaneel en 2 eetlepels olie
-Wrijf de kip grondig met het mengsel in en laat hem 1 uur afgedekt in de koelkast marineren
- Verhit nu de rest van het olie in een grote pan, voeg hierbij de uien toe en fruit ze zacht en goudgeel
-Voeg nu de kip toe en braad hem op matig vuur mooi bruin
-Voeg kokosmelk, water, citroensap bij elkaar in een beker en giet het vocht vervolgens over de kip
-Daarna deksel erop en laat je de kip voor ongv 40 min sudderen totdat de saus ingedikt is
suc6
Comment