Groenten omelet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Groenten omelet

    Prima ontbijtje voor wie de kwark iedere ochtend ook zat is. Je hebt niet meer nodig dan een zakje voorgesneden italiaanse wokgroenten en drie eieren.

    Klop de eieren los, bak ondertussen een handje wokgroenten aan met een klein beetje olijfolie, voeg hier de eieren aan toe en binnen no time heb je een voedzaam ontbijtje staan. Peper en zout toevoegen naar smaak en eetse!

  • #2
    Heb ik ook eens gedaan. Zit je goed vol van inderdaad.

    Ook lekker ei met peper erin hehehe.
    "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

    Comment


    • #3
      Ik heb meestal een omelet met champignons, uien en paprika.
      Wokgroenten zal ik eens proberen!
      Just trying hard

      Comment


      • #4
        Ottolenhgi's shakshuka:

        Rooster in een grote pan een half el komijnzaadjes op hoog vuur voor ongeveer 2 minuutjes. Voeg 180 ml olijfolie en 2 grote uien (in ringen) toe. Bak zachtjes 5 minuutjes lang. Voeg daar 2 rode paprika’s en 2 gele paprika’s aan toe. De paprika’s moeten in de lengte gesneden zijn. Voeg 4 el bruine suiker, 2 laurierbladeren , 6 takjes thijm (blaadjes eraf en takjes fijngehakt), 2 el peterselie (gehakt), 2 el koriander (gehakt) eraan toe. Kook 10 minuten lang.
        Voeg 6 rijpe tomaten of een blik tomaten (grof gehakt), 0,5 tl saffraan draadjes, 1 snufje cayennepeper en zout en peper toe. Zet het vuur zachter en kook 15 minuten. Voeg water toe totdat de mix dezelfde dikte heeft als pastasaus. Proef de saus en voeg eventueel meer zout en peper toe. Verwijder de laurierbladeren.
        Maak dan 4 gaten in de saus en breek twee eieren in elk gat. Dit kan makkelijk met bijvoorbeeld 4 aparte pannen, dus voor elke persoon 1. Strooi er wat zout overheen en doe een deksel op de pan. Kook zachtjes 12 minuten of totdat de eieren gaar zijn. Het eigeel moet nog steeds” bewegen” maar de rest moet gestold zijn. Strooi er koriander over heen en serveer gelijk. Je kan er eventueel feta, andere kruiden, pepers of citroenen bij eten, wat je zelf lekker vindt.
        De restjes zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast en je kan er elke keer weer een ei aan toevoegen. Maak je dit gerecht voor een grotere groep dan kun je de saus en de eieren in een grote schaal in de oven stomen.

        ...of je maakt het met meer ei en eet alles zelf op!

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X