Ook maar weer eens een receptje. Vind dat we dat meer moeten doen, soms kun je echt pareltjes van recepten van mensen overnemen (en aanpassen). Post dus allen meer recepten!
Benodigheden:
-1 kip (gewoon een hele vogel kan ook een andere zijn als je wilt)
-knoflook pasta
-takken rozemarijn
-sjalotjes
-verse groene pesto (die houdbare potjes uit de supermarkt zijn smerig, je kan hem altijd wel vers kopen)
-tagliatelle (liefst een dunnere versie)
-gele paprika
-rode paprika
-groene asperge tips
-cantharellen
-broccoli
-rode ui
-peper
-zout
-verse basilicum
-1 citroen
--------------
Prop de vogel vol met de takken rozemarijn en een paar sjalotjes (grof gehakt door vieren oid). Buiten kant met een kwast licht bestrijken met olijfolie en peper en zout. Deze kan voor een uur de oven in op 180 graden. Wanneer de kip klaar is haal je haar uit de oven en laat 15 minuten rusten.
Kook de pasta af en koel hem meteen af onder een koude kraan, laat hem vervolgens uitlekken. Voeg naar smaak de verse pesto toe, en raps wat citroenschil eroverheen en mix dit. Daarna kan het de koeling in. Haal het 15 minuten voor je het op gaat dienen weer uit de koeling (wanneer je de kip uit de oven haalt).
Als de kip uit de oven komt ga je de garnituren bereiden.
Hak de paprika, de rode ui en de broccoli in stukken en roerbak deze samen met de aspergetips en 1-2 theelepel knolookpasta. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de verse gehakt basilicum toe.
In een andere pan ga je tegelijkertijd de cantharellen bakken. Doe een heel klein scheutje olijfolie in een goed voorverwarmde pan. Voeg de cantharellen toe en zout deze voldoende, wanneer de paddestoelen vocht los gaan laten voeg je een klontje roomboter toe. Bak dit nog een minuutje mee en gooi dit in een zeef.
-------
Maak de borden op door de kip te snijden, daarnaast de pasta te leggen in een mooi compact hoopje, hierover laat je de cantherellen vallen. Daarnaast de wokgroentjes et volia. Makkelijk, lekker en veel minder moeite dan je zou denken
Benodigheden:
-1 kip (gewoon een hele vogel kan ook een andere zijn als je wilt)
-knoflook pasta
-takken rozemarijn
-sjalotjes
-verse groene pesto (die houdbare potjes uit de supermarkt zijn smerig, je kan hem altijd wel vers kopen)
-tagliatelle (liefst een dunnere versie)
-gele paprika
-rode paprika
-groene asperge tips
-cantharellen
-broccoli
-rode ui
-peper
-zout
-verse basilicum
-1 citroen
--------------
Prop de vogel vol met de takken rozemarijn en een paar sjalotjes (grof gehakt door vieren oid). Buiten kant met een kwast licht bestrijken met olijfolie en peper en zout. Deze kan voor een uur de oven in op 180 graden. Wanneer de kip klaar is haal je haar uit de oven en laat 15 minuten rusten.
Kook de pasta af en koel hem meteen af onder een koude kraan, laat hem vervolgens uitlekken. Voeg naar smaak de verse pesto toe, en raps wat citroenschil eroverheen en mix dit. Daarna kan het de koeling in. Haal het 15 minuten voor je het op gaat dienen weer uit de koeling (wanneer je de kip uit de oven haalt).
Als de kip uit de oven komt ga je de garnituren bereiden.
Hak de paprika, de rode ui en de broccoli in stukken en roerbak deze samen met de aspergetips en 1-2 theelepel knolookpasta. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de verse gehakt basilicum toe.
In een andere pan ga je tegelijkertijd de cantharellen bakken. Doe een heel klein scheutje olijfolie in een goed voorverwarmde pan. Voeg de cantharellen toe en zout deze voldoende, wanneer de paddestoelen vocht los gaan laten voeg je een klontje roomboter toe. Bak dit nog een minuutje mee en gooi dit in een zeef.
-------
Maak de borden op door de kip te snijden, daarnaast de pasta te leggen in een mooi compact hoopje, hierover laat je de cantherellen vallen. Daarnaast de wokgroentjes et volia. Makkelijk, lekker en veel minder moeite dan je zou denken
Comment