spaghetti alla vongole

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • spaghetti alla vongole

    Dit is één van de klassiekers (en tegelijk ook één van mijn favorieten) uit de Italiaanse keuken.

    Benodigdheden voor 4 personen:
    2 kilo vongole
    500g spaghetti
    4 eetlepels olijfolie
    5 teentjes knoflook
    2 rode pepers
    bosje peterselie


    Zet een pan met water op en kook de spaghetti hierin. In de tussentijd bereid je de vongole.
    Zet de vongole een 10-15 minuten in koud water en was de schelpen, verwijder eventuele kapotte schelpen. Hak de knoflook en de pepertjes klein. Zorg voor een olijfolie van goede kwaliteit en smaak en fruit hierin de knoflook en de olijfolie aan. Voeg de gewassen vongole toe aan de pan en bak ze op hoog vuur zodat de schelpen opengaan (ze lijken soms allemaal open terwijl er nog een boel gesloten zijn. Let dus goed op en roer regelmatig door).

    Het vocht uit de schelpen vermengt zich met de olijfolie en zorgt ervoor dat de knoflook en peper niet verbrand. Omdat de schelpen zeewater bevatten hoef je geen zout toe te voegen.

    verdeel de pasta over de borden. doe bovenop een flinke portie schelpen en voeg wat van het schelpenvocht toe. Een beetje gesneden peterselie erover en klaar.

    Je eet de schelpen leeg net als bijvoorbeeld mosselen en tussendoor eet je steeds wat pasta. Dit is het lekkerste wat ik in de laatste maand gegeten heb. absolute aanrader.
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

  • #2
    A must-cook! Ga vanmiddag even wat venusschelpjes ophalen en dit in elkaar draaien. Wat een heerlijke tip!
    "The only thing worse than failing is not trying."

    Comment


    • #3
      Hey grapjas!

      Hele stad afgereden.. Venusschelpjes.. 1kg.. 15 EURO!!!!

      Laagste prijs die ik kon vinden.. I settled for ontschelpte mosselen en pleur er wel wat zeezout bij.
      "The only thing worse than failing is not trying."

      Comment


      • #4
        Originally posted by Cidious View Post
        Hey grapjas!

        Hele stad afgereden.. Venusschelpjes.. 1kg.. 15 EURO!!!!

        Laagste prijs die ik kon vinden.. I settled for ontschelpte mosselen en pleur er wel wat zeezout bij.
        Damn dat is een goede prijs! Recept klinkt goed maar ik probeer hem ook wel met mosselen
        The expert in anything was once a beginner..

        Comment


        • #5
          15 euro per kilo is een goede prijs voor deze heerlijke delicatesse. In Italie betaalde ik 10 euro voor 5 kilo heerlijke mosselen (echt spotgoedkoop). Voor een kilo vongole betaalde ik 12.50.

          Hetzelfde gerecht met mosselen is absoluut niet te vergelijken (mosselen bevatten overigens ook zeewater en je hoeft dus geen extra zout toe te voegen).
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #6
            In venetie zijn deze schelpen voedsel voor de lagere klassen uit de samenleving omdat er een overvloed van is.. hier.. 15 euro per kilo omdat ze een leuke naam hebben

            maar ik weet dat mosselen niet dezelfde voldoening geven maar ik wilde niet met lege handen thuis komen.

            Zijn kokkels overigens hetzelfde als venusschelpjes?
            "The only thing worse than failing is not trying."

            Comment


            • #7
              Nee niet hetzelfde, maar komt qua smaak wel heel dicht in de buurt. En aangezien kokkels een nederlands export product zijn, kan het zijn dat deze iets goedkoper zijn als de vongole (maar blijven zeker duurder als mosselen).
              More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

              Comment


              • #8
                Kijk eens aan Kokkels in schelp, vers. 11 euro 41 cent per kilo. Thuis bij jou afgeleverd. Heb bij deze site al eerder kabeljauw haasjes, tarbot en een gerookte zalmzijde besteld. Kwaliteit is goed tot uitstekend.
                More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                Comment


                • #9
                  Thnx voor de link man, Heb ff 2K besteld. FF het vrouwtje verwennen dit weekend.
                  "The only thing worse than failing is not trying."

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Cidious View Post
                    Thnx voor de link man, Heb ff 2K besteld. FF het vrouwtje verwennen dit weekend.
                    Laat het smaken dan. Heerlijk die schelpjes tussen de pasta uitpikken.
                    Attached Files
                    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                    Comment


                    • #11
                      omnomnomnom! Vandaag met de mosselen geoefend zodat ik straks met die pleurisdure schelpen het niet verkloot. Ik had alleen goede extra virgine olie in huis. Volgens het recept van jamie oliver is dit ook de bedoeling maar extra virgine wil ik niet te heet maken ivm het oxyderen bij hoge temperaturen. Dus de knof en de chili waren niet helemaal vrij gekomen kwa smaak. De volgende keer ff goede bak olijfolie in huis. En ik had 200ml witte wijn gebruikt welke ik volgende keer skip. Dit weekend volg ik puur jouw recept.
                      "The only thing worse than failing is not trying."

                      Comment


                      • #12
                        Gebruik liever wel die hele lekkere olijfolie van goede kwaliteit en smaak. Deze mag je sowieso niet te hoog verhitten omdat de knoflook anders verbrand en dus bitter wordt. Terwijl deze toch 4-5 minuten nodig heeft om optimaal smaak af te geven aan de olie.

                        Gewoon de olie niet heel heet laten worden dus pitje laag zetten (wel heet genoeg dat de knoflook en Chili zachtjes bubbelen). Knoflook en Chili erin. Ik speel dan beetje door pan tijdje op vuur met vlam wat groter en dan zie je opeens dat het mooi bubbelt en dan direct van vuur en uit laten bubbelen, dan weer erop etc etc. Zo wordt de olie nooit te heet, maar belangrijker je knoflook wordt niet bruin/verbrand.

                        na 5 minuten is de smaak goed doorgetrokken. Als de schelpjes erbij komen dan laten deze heel snel vocht los en dit mengt met de olie. Nu kan het sowieso niet meer te heet worden. (Alsnog klein vuurtje houden).

                        hoop dat dit helpt.
                        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                        Comment


                        • #13
                          Aaah thnx Dat helpt zeker! Vorige poging was ook zeer geslaagd. Is een blijver, maar dan inderdaad gewoon met goede olijf olie.
                          "The only thing worse than failing is not trying."

                          Comment


                          • #14
                            Dit is een geweldig recept!

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X