Dit is één van de klassiekers (en tegelijk ook één van mijn favorieten) uit de Italiaanse keuken.
Benodigdheden voor 4 personen:
2 kilo vongole
500g spaghetti
4 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook
2 rode pepers
bosje peterselie
Zet een pan met water op en kook de spaghetti hierin. In de tussentijd bereid je de vongole.
Zet de vongole een 10-15 minuten in koud water en was de schelpen, verwijder eventuele kapotte schelpen. Hak de knoflook en de pepertjes klein. Zorg voor een olijfolie van goede kwaliteit en smaak en fruit hierin de knoflook en de olijfolie aan. Voeg de gewassen vongole toe aan de pan en bak ze op hoog vuur zodat de schelpen opengaan (ze lijken soms allemaal open terwijl er nog een boel gesloten zijn. Let dus goed op en roer regelmatig door).
Het vocht uit de schelpen vermengt zich met de olijfolie en zorgt ervoor dat de knoflook en peper niet verbrand. Omdat de schelpen zeewater bevatten hoef je geen zout toe te voegen.
verdeel de pasta over de borden. doe bovenop een flinke portie schelpen en voeg wat van het schelpenvocht toe. Een beetje gesneden peterselie erover en klaar.
Je eet de schelpen leeg net als bijvoorbeeld mosselen en tussendoor eet je steeds wat pasta. Dit is het lekkerste wat ik in de laatste maand gegeten heb. absolute aanrader.
Benodigdheden voor 4 personen:
2 kilo vongole
500g spaghetti
4 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook
2 rode pepers
bosje peterselie
Zet een pan met water op en kook de spaghetti hierin. In de tussentijd bereid je de vongole.
Zet de vongole een 10-15 minuten in koud water en was de schelpen, verwijder eventuele kapotte schelpen. Hak de knoflook en de pepertjes klein. Zorg voor een olijfolie van goede kwaliteit en smaak en fruit hierin de knoflook en de olijfolie aan. Voeg de gewassen vongole toe aan de pan en bak ze op hoog vuur zodat de schelpen opengaan (ze lijken soms allemaal open terwijl er nog een boel gesloten zijn. Let dus goed op en roer regelmatig door).
Het vocht uit de schelpen vermengt zich met de olijfolie en zorgt ervoor dat de knoflook en peper niet verbrand. Omdat de schelpen zeewater bevatten hoef je geen zout toe te voegen.
verdeel de pasta over de borden. doe bovenop een flinke portie schelpen en voeg wat van het schelpenvocht toe. Een beetje gesneden peterselie erover en klaar.
Je eet de schelpen leeg net als bijvoorbeeld mosselen en tussendoor eet je steeds wat pasta. Dit is het lekkerste wat ik in de laatste maand gegeten heb. absolute aanrader.
Comment