Benodigdheden
- Volkoren pasta
- Basilicum plantje
- Olijfolie
- Knoflook
- Blender
Bereiding
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking (voeg een klein beetje olijfolie toe in het kookwater zodat de pasta niet zo aan elkaar plakt). Gooi tijdens het koken van de pasta blaadjes basilicum, twee flink scheuten olijfolie en knoflook naar smaak toe in de blender. Blend het geheel tot er een dun groen papje ontstaat, voeg eventueel wat meer olijfolie toe als het te dik is. Zodra de pasta klaar is met koken giet deze dan af en gooi hem terug in de pan. Voeg het groene mengsel toe en roer dit een minuut lang goed door elkaar.
Je kunt er eventueel nog een gekookt eitje doorheen gooien als je dit lekker vind voor wat extra eiwitten (maakt het geheel wat evenwichtiger kwa voedingswaarden). Ook eet ik zelf geen extra zout, dus gooi er tijdens het koken van de pasta nog flink wat zout in als je niet van flauw eten houd.
Voedingswaarden
(Gebaseerd op Honig volkoren macaroni)
Per 100 gram:
kcal - 168
E - 7
K - 33
V - 12
Smaak komt erg lekker overeen met de smaak van echte pasta pesto, maar dan is dit de 'gezonde' variant. Ik gebruik dit recept vaak in de cut als afwisseling op rijst. Ik maak dan meestal 1 of 2 kilo in één keer klaar en vries het in porties in.
Om de 'echte' pesto smaak wat meer te krijgen kun je de pasta eventueel nog bestrooien met een beetje geraspte parmezaanse kaas, maar dit mijd ik liever als ik cut.
- Volkoren pasta
- Basilicum plantje
- Olijfolie
- Knoflook
- Blender
Bereiding
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking (voeg een klein beetje olijfolie toe in het kookwater zodat de pasta niet zo aan elkaar plakt). Gooi tijdens het koken van de pasta blaadjes basilicum, twee flink scheuten olijfolie en knoflook naar smaak toe in de blender. Blend het geheel tot er een dun groen papje ontstaat, voeg eventueel wat meer olijfolie toe als het te dik is. Zodra de pasta klaar is met koken giet deze dan af en gooi hem terug in de pan. Voeg het groene mengsel toe en roer dit een minuut lang goed door elkaar.
Je kunt er eventueel nog een gekookt eitje doorheen gooien als je dit lekker vind voor wat extra eiwitten (maakt het geheel wat evenwichtiger kwa voedingswaarden). Ook eet ik zelf geen extra zout, dus gooi er tijdens het koken van de pasta nog flink wat zout in als je niet van flauw eten houd.
Voedingswaarden
(Gebaseerd op Honig volkoren macaroni)
Per 100 gram:
kcal - 168
E - 7
K - 33
V - 12
Smaak komt erg lekker overeen met de smaak van echte pasta pesto, maar dan is dit de 'gezonde' variant. Ik gebruik dit recept vaak in de cut als afwisseling op rijst. Ik maak dan meestal 1 of 2 kilo in één keer klaar en vries het in porties in.
Om de 'echte' pesto smaak wat meer te krijgen kun je de pasta eventueel nog bestrooien met een beetje geraspte parmezaanse kaas, maar dit mijd ik liever als ik cut.
Comment