Uiteraard het ultieme "ik zit buiten en ik heb honger maar het is te warm om te eten" gerecht.
Ingrediënten:
3 teentjes knoflook
1 komkommer
2 dl Griekse yoghurt
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
zout en peper
1/2 theelepel suiker
3 takjes dille
Materialen:
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
Bereiden:
Knoflook pellen en fijn snipperen. Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en fijn raspen. Komkommer in theedoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken. Yoghurt en crème fraîche door elkaar roeren. Knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Tzatziki koud serveren.
En natuurlijk een berg stokbrood
Ingrediënten:
3 teentjes knoflook
1 komkommer
2 dl Griekse yoghurt
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
zout en peper
1/2 theelepel suiker
3 takjes dille
Materialen:
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
Bereiden:
Knoflook pellen en fijn snipperen. Komkommer schillen, zaadjes verwijderen en fijn raspen. Komkommer in theedoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken. Yoghurt en crème fraîche door elkaar roeren. Knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Tzatziki koud serveren.
En natuurlijk een berg stokbrood
Comment