Ingredienten:
-1 courgette
-4 tros- of vleestomaten
-450 gram voorgekookte krielaardappeltjes
-2 eetlepels olijfolie
-zout
-peper
-2 eetlepels fijngehakte peterselie
-100 gram versgeraspte Pecorino of oude Goudse kaas (zelf weten, niet goed maar wel lekker :P)
-1 knoflookteentje
-1 of 2 takjes rozemarijn
-50 gram bruinbroodkruim
-------------------------------------------------------------
Bereiding:
- Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes.
- Meng in een ovenschotel de courgette en krieltjes met 1 eetlepel olie door elkaar; voeg naar smaak zout en peper toe.
- Meng de peterselie met de helft van de kaas en pers het gepelde knoflookteentje erboven uit.
- Strooi dit mengsel over de courgette en aardappel. Leg de plakjes tomaat, dakpansgewijs, over de groenten, leg de rozemarijn ertussen en bestrooi het geheel met zout en peper.
- Meng het broodkruim met de rest van de kaas en strooi dit mengsel over de tomaat.
- Druppel de rest van de olie erover. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Zet de schotel in het midden van de oven en bak het gerecht in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
-1 courgette
-4 tros- of vleestomaten
-450 gram voorgekookte krielaardappeltjes
-2 eetlepels olijfolie
-zout
-peper
-2 eetlepels fijngehakte peterselie
-100 gram versgeraspte Pecorino of oude Goudse kaas (zelf weten, niet goed maar wel lekker :P)
-1 knoflookteentje
-1 of 2 takjes rozemarijn
-50 gram bruinbroodkruim
-------------------------------------------------------------
Bereiding:
- Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes.
- Meng in een ovenschotel de courgette en krieltjes met 1 eetlepel olie door elkaar; voeg naar smaak zout en peper toe.
- Meng de peterselie met de helft van de kaas en pers het gepelde knoflookteentje erboven uit.
- Strooi dit mengsel over de courgette en aardappel. Leg de plakjes tomaat, dakpansgewijs, over de groenten, leg de rozemarijn ertussen en bestrooi het geheel met zout en peper.
- Meng het broodkruim met de rest van de kaas en strooi dit mengsel over de tomaat.
- Druppel de rest van de olie erover. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Zet de schotel in het midden van de oven en bak het gerecht in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.