Vegetarische ovenschotel met courgette en tomaat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vegetarische ovenschotel met courgette en tomaat

    Ingredienten:

    -1 courgette
    -4 tros- of vleestomaten
    -450 gram voorgekookte krielaardappeltjes
    -2 eetlepels olijfolie
    -zout
    -peper
    -2 eetlepels fijngehakte peterselie
    -100 gram versgeraspte Pecorino of oude Goudse kaas (zelf weten, niet goed maar wel lekker :P)
    -1 knoflookteentje
    -1 of 2 takjes rozemarijn
    -50 gram bruinbroodkruim


    -------------------------------------------------------------
    Bereiding:

    - Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ongeveer 2 cm.

    - Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes.

    - Meng in een ovenschotel de courgette en krieltjes met 1 eetlepel olie door elkaar; voeg naar smaak zout en peper toe.

    - Meng de peterselie met de helft van de kaas en pers het gepelde knoflookteentje erboven uit.

    - Strooi dit mengsel over de courgette en aardappel. Leg de plakjes tomaat, dakpansgewijs, over de groenten, leg de rozemarijn ertussen en bestrooi het geheel met zout en peper.

    - Meng het broodkruim met de rest van de kaas en strooi dit mengsel over de tomaat.

    - Druppel de rest van de olie erover. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

    - Zet de schotel in het midden van de oven en bak het gerecht in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.




Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X