Mihoen of roerbakmie met garnalen !

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mihoen of roerbakmie met garnalen !

    Ingredienten:

    zout
    Mihoen
    preitje
    2 ontvelde tomaten
    3 eetlepels (arachide !! )olie
    1/2 theelepels laos
    250 gram roze garnalen
    ketjap manis
    beetje (fijngehakte) bladselderij

    ------------------------------------------
    Bereiding:

    Maak de mihoen zoals op de verpakking aangegeven.

    Maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringetjes.

    Halveer de tomaten en verwijder de zaden en het vocht. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes, aangezien ze ontpeld zijn he

    Verhit de olie en fruit de preiringetjes onder voortdurend omscheppen (doe dit dan ..ong. 4 minuutjes).

    Voeg wat zout naar je eigen smaak, knoflookpoeder en laos toe.
    (Roer alles goed door.)

    Schep daarna de garnalen en de mihoen erdoor.

    Blijf alles omscheppen tot de mihoen en de garnalen door en door warm zijn. Leg de reepjes tomaat erover en besprenkel het gerecht met ketjap manis.

    Zet het vuur uit en schep hierna nog eenmaal goed om.

    Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. (want het wordt snel koud!)

    Strooi als laatste de bladselderij erover.

    (ps: Serveer de mihoen met atjar tjampoer en de atjar tauge.)
    Last edited by Spiros; 16-03-2006, 13:59.

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X