Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Vlees in de super zou meer hormonen bevatten als dat van een bio slager..
Is dit niet ongezond?
En al dat gezeur over, neem kip en koolvis..
Dat is toch bullshit? Je hebt ook rood vlees nodig in een dieet toch? Zoals mager rundergehakt, en tartaar..
Ik zag "mosco's vleestopic" en durfde em haast nie aan te klikken
Maar dit is idd wel een handig topic. Had gister bij de AH een 600gr Runderlap gehaald. Maar was me af aant vragen waar dit in godsnaam vanaf kwam. Vond het een beetje vreemd dat hij 180 minuten moest bakken. (waar ik pas achter kwam toen ik thuis kwam)
Wow ! Een mooie runderlap bak je niet ! Riblap, runderlap, sucade, zijn stooflappen, dus ik denk dat je 180 minuten sudderen bedoeld (Hoop ik) anders mag je flink kauwen .. op die schoenzool want dat wordt het.
Een mooie biefstuk, kogel, haas, chateau briand, dient vanuit de koeling direct gebakken te worden. NOOIT een vleeshamer gebruiken, hiermee sla je de structuur van je vlees kapot, juist de structuur houdt de vleessappen in je vlees welke je daar graag wilt laten. Pan flink verhitten en een scheut olie of ander middel in de pan, mag net niet walmen. Vlees er in leggen en door de pan heen schuiven, de reden hiervan is dat door de hitte van de pan en de aanraking van het vlees met het metaal de onderkant direkt dichtschroeid. Daardoor blijven de vlees sappen lekker in het vlees. Biefstuk bak je in 2 x dus eerst de ene kant lekker dichtschroeien, even laten liggen dan omdraaien en idem voor de andere kant. Ook niet in je vlees prikken.
Kruiden: Zout, pas op het vlees als 1 kant is dichtgeschroeid idem voor de volgende. Ook zout trekt vleessap uit het vlees.
Overzicht:
Baklap: Bovenbeen van voor en achterpoot Per 100 g onbereid:
Energie: 108 kcal
Eiwit: 22.6 gram
Vet: 1.9 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 1.6 milligram
Biefstuk: Bil - bovenste van de achterpoot Per 100 g onbereid:
Energie: 109 kcal
Eiwit: 23.8 gram
Vet: 1.5 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2 milligram
Hacheevlees: meestal van onderkant van het rund, buikstreek Per 100 g onbereid:
Energie: 115 kcal
Eiwit: 22.1 gram
Vet: 2.9 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2.2 milligram
Klapstuk: onderkant van het rund, buikstreek Per 100 g onbereid:
Energie: 166 kcal
Eiwit: 20.4 gram
Vet: 9.4 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2.5 milligram
Kogelbiefstuk: Bil - bovenste van de achterpoot Per 100 g onbereid:
Energie: 109 kcal
Eiwit: 23.8 gram
Vet: 1.5 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2 milligram
Lende: achterste gedeelte van de bovenzijde (rug) Per 100 g onbereid:
Energie: 116 kcal
Eiwit: 23.7 gram
Vet: 2.3 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2 milligram
Ossehaas: zijkant achter schuinboven de achterpoot Per 100 g onbereid:
Energie: 116 kcal
Eiwit: 23.7 gram
Vet: 2.3 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2 milligram
Riblap: Boven voorpoot tot halfverwege rug Per 100 g onbereid:
Energie: 171 kcal
Eiwit: 20.8 gram
Vet: 9.7 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2.5 milligram
Tartaar: Achterbil, bovenste gedeelte voorpoot en eind nek tot begin rug Per 100 g onbereid:
Energie: 127 kcal
Eiwit: 21.8 gram
Vet: 4.4 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2 milligram
Tournados: achterste gedeelte van de bovenzijde (rug) Per 100 g onbereid:
Energie: 116 kcal
Eiwit: 23.7 gram
Vet: 2.3 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2 milligram
(Lende = lange lende of Haas. Te verdelen in haasbiefstuk og tournados, en Chateau briand)
Entrecote: Achterste gedeelte van de rug Per 100 g onbereid:
Energie: 146 kcal
Eiwit: 22.2 gram
Vet: 6.4 gram
Koolhydraten: 0 gram
IJzer: 2.5 milligram
Ja klopt, Sudderen.
Ben zelf niet zo'n keukenprinces dus ik kan vrijwel bijna alleen eieren bakken.
Waarom moet dat vlees eigelijk zolang sudderen?
Gaar is gaar toch?
Ik hem em na 2 uur uit de pan gehaald.
Kon echt niet langer wachten, verging van de honger.
En hij smaakte heerlijk, was super mals, terwijl er 180 minuten op de verpakking stond.
The Sky Ain't The Limit
"Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."
fuck dat. Je gaat toch niet 3 uur wachten tot je eten klaar is? Het moet binnen 20minuten gesneden, in de pan gelegen hebben en al in de maag zitten anders begin ik er niet aan.
En met biefstuk kan dat ook gewoon. Uit de vriezer halen en laten liggen tot het ontdooit is. Dan de pan goed opwarmen. Vlees er in tyfen. 3-5 minuten aan elke kant en hij is klaar en sappig. Je hoeft het vlees niet dood te slaan, want dat is het al. Wil je het kruiden leg dan folie neer met de biefstuk er op. Strooi de kruiden over het vlees en masseer het er in. Wikkel het heel strak in de folie en laat het een tijdje liggen. En braad/bak het dan.
fuck dat. Je gaat toch niet 3 uur wachten tot je eten klaar is? Het moet binnen 20minuten gesneden, in de pan gelegen hebben en al in de maag zitten anders begin ik er niet aan.
Ik normaal ook niet, dacht het wel effetjes aan te branden aan allebei de kanten maar die vlieger ging helaas niet op.
Je hoeft het vlees niet dood te slaan, want dat is het al.
The Sky Ain't The Limit
"Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."
Me pa is ook ongeduldig net zoals mij. We hebben wel wat beters te doen dan tijd in de keuken te verspillen. Dus hij snijd de biefstuk in het midden half door. Is het vlees nog sneller klaar
Runderrib lap is de mooiste stooflap, smoren kan ook trouwens. Waarom zo lang? Door de structuur van het vlees, het wordt niet voor niets "oma's draadjes vlees genoemd" Stoof, smoor of sudder je het te kort is het taai. Het moet bijna uit elkaar vallen.
Wil je snel dan neem je inderdaad een biefstuk, tournados, entrecote, kogeltje of gewoon een lekker snel steakje. Zoals Falstyr al zegt enkele minuten om en om. Alleen snap ik het invriezen en kruiden niet zoals hij omschrijft. Ik doe het nooit vooraf, masseren of in folie, hup zo in de pan zo vers als het maar kan.Tenzij je groot inkoopt dan kan ik het me voorstellen. Een goed stuk vlees hoeft niet eens gekruid te worden.
Maar om een lang verhaal kort te maken, het is dus afhankelijk van het vlees hoe lang de bereidingstijd is.
Me pa is ook ongeduldig net zoals mij. We hebben wel wat beters te doen dan tijd in de keuken te verspillen. Dus hij snijd de biefstuk in het midden half door. Is het vlees nog sneller klaar
hahaha zodat het in totaal maar ongeveer 0.5 seconde hoef te bakke?
The Sky Ain't The Limit
"Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."
Wordt er nog steeds water in kipfilet gespoten?
Zijn de koeien die halal geslacht worden werkelijk vrij van die misselijkmakende hormonen en andere rotzooi dat ze gevoederd krijgen?
Let's brainstorm a discussion around pediatric nursing dissertation topics. The ever-evolving landscape of child healthcare presents numerous opportunities...
Cenforce is a popular medication used to treat erectile dysfunction (ED) in men. As a widely recognized brand, it contains Sildenafil Citrate, the same...
Comment