iemand ervaring met bestellen bij vitamineweb.nl ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Je hebt enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Maltodextrine is een meervoudige koolhydraat en is op dezelfde manier opgebouwd als zetmeel. (bestaande uit suiker-eenheden) Of het nu een suiker is of niet, het is een complexe koolhydraat die gezond is voor het lichaam.

    Comment


    • #17
      Originally posted by NickP View Post
      Hmm interessant, nooit geweten dat malto dextrine ook suikers zijn.. Heb destijds een 1 kg emmer malto dextrine gekocht bij body en fitshop en die vermelden dat dit complexe koolhydraten zijn. Na mij wat ingelezen te hebben zijn complexe koolhydraten geen suikers en snelle koolhydraten wel suikers.
      Is malto dextrine dan dus wel een snelle suiker en verkoopt body en fitshop producten onder misleidende informatie/foutieve informatie ? Of sla ik de plank nu volledig mis.

      Zoals ik al zei, heb er niet veel verstand van maar ben wel benieuwd of je mij dit uit kan leggen dyno

      Heb het even precies uitgezocht. Op de verpakking van de weightgainer van vitamineweb stond "suiker vrij", maar de koolhydraten zijn afkomstig uit Dextrose, maltodextrin en fructose.

      Dextrose en fructose zijn Monosachariden (een enkelvoudige koolhydraat) en dus een suiker. Door te stellen dat dit product suikervrij is, is dus foutief en misleidend.

      Maltodextrin is een Oligosacharide. Deze bestaan uit 3 tot 9 verbonden suikermoleculen (korte/gemiddeld korte ketens). Technisch gezien is dit dus geen suiker. Maar het is nog steeds een zeer korte keten met een zeer hoge opname snelheid (GI van 100, welke net zo hoog is als dextrose), die zorgt voor een sterke insuline stijging. De koolhydraten uit brood, havermout, rijst, aardappelen en dergelijke zijn polysachariden (lange ketens) en zorgen voor een gelijkmatigere minder sterke bloedsuiker en insuline stijging. Deze zorgen dus voor langdurigere en gelijkmatigere energie.

      Snelle koolhydraten hoeven niet per definitie suikers te zijn (zie maltodextrin). En langzame koolhydraten kunnen wel suikers zijn.

      Ik hoop hiermee je vraagstuk te hebben opgelost.
      Last edited by dynobet; 22-10-2013, 14:07.
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • #18
        Originally posted by Vitamineweb View Post
        Je hebt enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Maltodextrine is een meervoudige koolhydraat en is op dezelfde manier opgebouwd als zetmeel. (bestaande uit suiker-eenheden) Of het nu een suiker is of niet, het is een complexe koolhydraat die gezond is voor het lichaam.
        Door de zeer hoge snelheid waarmee maltodextrine glucose vrijgeeft aan het lichaam, moet het lichaam snel veel insuline produceren om de bloedsuiker te reguleren. Je krijgt dus een flinke insuline piek. Zeker bij de gemiddelde serving size van weightgainers.

        Ik wil niet tot in diepe details treden, maar gezond is dat niet.
        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

        Comment


        • #19
          haha dyno heeft vitamineweb mooi afgedroogd

          Comment


          • #20
            Maltodextrine

            Ga naar: navigatie, zoeken
            Maltodextrine
            Structuurformule en molecuulmodel
            Structuurformule van maltodextrine
            Algemeen
            Molecuulformule
            (uitleg)
            C6nH(10n+2)O(5n+1)
            Molmassa variabel g/mol
            SMILES O[C@H]3[C@H](OC2O[C@H](CO)[C@@H](OC1O[C@H](CO)[C@@H](O)[C@H](O)[C@H]1O)[C@H](O)[C@H]2O)[C@H](O[C@H](O)[C@@H]3O)CO
            CAS-nummer 9050-36-6
            PubChem 62698
            Fysische eigenschappen
            Aggregatietoestand vast
            Smeltpunt 240 °C
            Goed oplosbaar in water
            Waar mogelijk zijn SI-eenheden gebruikt. Tenzij anders vermeld zijn standaardomstandigheden gebruikt (298,15 K of 25 °C, 1 bar).
            Portaal Scheikunde
            Maltodextrine is een hoogwaardig koolhydraat. Het bestaat uit complexe glucose-polymeren en smaakt matig zoet. Een verzadigde oplossing van maltodextrine in water wordt glucosestroop genoemd.
            Het is op dezelfde manier opgebouwd als zetmeel, maar bevat minder glucosedeeltjes per polymeer, waardoor maltodextrinen sneller door het lichaam opgenomen kunnen worden. Complexe koolhydraten worden langzamer en beter opgenomen in het bloed en leveren daarmee energie op langere termijn en reguleren de bloedsuikerspiegel. Maltodextrine kan gemaakt worden uit willekeurig welk zetmeel, bijvoorbeeld uit aardappelen of maïs. In Europa wordt het vaak uit graan gemaakt, en daarom kan maltodextrine soms gluten bevatten, wat ongunstig is voor mensen die lijden aan coeliakie.
            Maltodextrine wordt als additief gebruikt in maïs-, aardappel- en tarwezetmeel en vooral in koffiemelkpoeders, puddingpoeders, pannenkoekenmix, koffiecreamer en sportdranken, maar ook in sommige snoepjes zoals Tic Tac en in Pringles.
            Ook wordt maltodextrine gebruikt ter bestrijding van spint, witte vlieg, wolluis en bladluizen.
            Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

            Comment


            • #21
              Het is jammer dat de exacte samenstelling van de koolhydraten niet op de verpakking staat. Dextrose en fructose kunnen in kleine hoeveelheden namelijk absoluut geen kwaad. Sporters die gebruik maken of gebruik willen maken van een weight gainer hebben moeite met aankomen d.m.v. normale voeding en willen graag aankomen. Maltodextrine is dan uitermate geschikt om dit te bewerkstelligen. Daarnaast wordt Maltodextrine niet alleen gebruikt om aan te komen, maar ook om sporters te voorzien van energie, een verbeterde uithoudingsvermogen en zorgt de afgeving van insuline voor een betere opname van creatine in de spieren.

              Comment


              • #22
                Maltodextrine is een stof die aan veel van ons dagelijks eten wordt toegevoegd door fabrikanten. De stof Maltodextrine valt onder de categorie levensmiddelenadditieven. Het is een wit poeder dat uit aardappelen en mais wordt gehaald, vooral in de VS.



                De stof wordt vaak in combinatie met andere zoetstoffen gebruikt. Maltodextrine wordt vooral gebruikt als droge hartige of zoete coating voor snacks en chips. Maltodextrine wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Wilt u leren hoe u op een gezonde manier minder suiker kunt consumeren? Kijk hier voor tips.
                Daarnaast wordt maltodextrine veel gebruikt door sporters, als goede aanvulling van koolhydraten. Maar is Maltodextrine niet ongezond voor ons?

                Er is veel discussie, maar Maltodextrine is in ieder geval niet giftig. Voor de meeste mensen is het geen probleem om de stof binnen te krijgen. Wel kan het innemen van de stof problemen geven bij mensen die lijden aan coeliakie. Dit omdat Maltodextrine in Europa uit graag wordt gemaakt, waardoor het gluten kan bevatten
                Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

                Comment


                • #23
                  Originally posted by Vitamineweb View Post
                  Het is jammer dat de exacte samenstelling van de koolhydraten niet op de verpakking staat. Dextrose en fructose kunnen in kleine hoeveelheden namelijk absoluut geen kwaad. Sporters die gebruik maken of gebruik willen maken van een weight gainer hebben moeite met aankomen d.m.v. normale voeding en willen graag aankomen. Maltodextrine is dan uitermate geschikt om dit te bewerkstelligen. Daarnaast wordt Maltodextrine niet alleen gebruikt om aan te komen, maar ook om sporters te voorzien van energie, een verbeterde uithoudingsvermogen en zorgt de afgeving van insuline voor een betere opname van creatine in de spieren.
                  Je moet begrijpen dat niet iedereen wilt aankomen. Je moet specifieker zijn. Ze willen aankomen in spiermassa. Bij een overdaad aan kcal, zal je voornamelijk vet aanzetten. Of dit nou uit maltodextrine, aardbeien, shoarma of iets anders komt. Je zal vet aanzetten.

                  Ook uithoudingsvermogen kan je specifieker neerzetten. Uithoudingsvermogen heeft vaak te maken met je v02 maken en niet perse je glycogeencapaciteit. En jij bedoelt dus dat je glycogeen wilt aanvullen door middel van dit product, echter zijn daar weer betere producten voor.

                  Comment


                  • #24
                    Voor het aankomen in spiermassa is een combinatie van eiwitten, creatine en aminozuren meer geschikt. Dit heeft in ieder geval mijn voorkeur. Maar voor degenen die graatmager zijn of moeite hebben met aankomen biedt een weight gainer een uitkomst. Wij hebben bijvoorbeeld veel goede reviews over de weight gainer Serious Mass. Het is uiteraard aan de sporter zelf welke keuze hij maakt en wat hij nodig denkt te hebben.

                    Ik ben overigens wel benieuwd naar jullie ervaringen met bepaalde producten.

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by Vitamineweb View Post
                      Voor het aankomen in spiermassa is een combinatie van eiwitten, creatine en aminozuren meer geschikt. Dit heeft in ieder geval mijn voorkeur. Maar voor degenen die graatmager zijn of moeite hebben met aankomen biedt een weight gainer een uitkomst. Wij hebben bijvoorbeeld veel goede reviews over de weight gainer Serious Mass. Het is uiteraard aan de sporter zelf welke keuze hij maakt en wat hij nodig denkt te hebben.

                      Ik ben overigens wel benieuwd naar jullie ervaringen met bepaalde producten.
                      Heeft jou voorkeur ja, maar kan je het ook onderbouwen? Reviews zeggen niet altijd zoveel.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by Vitamineweb View Post
                        Het is jammer dat de exacte samenstelling van de koolhydraten niet op de verpakking staat. Dextrose en fructose kunnen in kleine hoeveelheden namelijk absoluut geen kwaad. Sporters die gebruik maken of gebruik willen maken van een weight gainer hebben moeite met aankomen d.m.v. normale voeding en willen graag aankomen. Maltodextrine is dan uitermate geschikt om dit te bewerkstelligen. Daarnaast wordt Maltodextrine niet alleen gebruikt om aan te komen, maar ook om sporters te voorzien van energie, een verbeterde uithoudingsvermogen en zorgt de afgeving van insuline voor een betere opname van creatine in de spieren.
                        De exacte samenstelling staat er inderdaad niet op. In Nederland is het wel verplicht om de ingrediënten op volgorde van veel naar weinig te benoemen.

                        Men weet dus in ieder geval dat het grootste deel van de koolhydraten uit deze gainer afkomstig is uit dextrose (suiker). Op de tweede plaats maltodextrin en op de derde plaats fructose. Men weet dus wel dat een groot deel afkomstig is uit suiker (terwijl dit product omschreven staat als suikervrij).
                        ----------------

                        Verder wordt er geschreven dat dextrose en fructose in kleine hoeveelheden geen kwaad kan. Klopt, maar zoals we konden zien komt een zeer groot deel uit dextrose. We hebben het dus niet over kleine hoeveelheden. Laat staan als mensen zich ook nog echt gaan houden aan de serving size van 220g. Dan zijn het enorme hoeveelheden.
                        ---------------------

                        Daarnaast wordt Maltodextrine niet alleen gebruikt om aan te komen, maar ook om sporters te voorzien van energie, een verbeterde uithoudingsvermogen
                        Je bedoelt, doordat de glucose uit de maltodextrine (en dextrose/fructose) de glycogeen voorraden aanvullen, kan het lichaam langer een hogere intensiteit aan (duurtraining). De duurprestatie's zullen dus verbeteren doordat het lichaam langer voorzien is van koolhydraten (en pas later omschakelt naar vetverbranding, welke minder energie per tijdseenheid kan leveren).

                        Klopt. Kanttekening: Daarvoor is overigens elke vorm van koolhydraten geschikt voor. Zoals pasta, rijst, aardappelen, havermout, brinta, etc etc. De genoemde producten hebben echter niet het nadeel van een enorme bloed glucose en insuline piek (maar een gematigdere geleidelijke), wat men met dextrose en maltodextrine wel heeft.
                        ----------------------
                        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X