Wie ben ik? (26j, 78kg, 8%)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Wie ben ik? (26j, 78kg, 8%)

  Hallo allemaal,

  Eindelijk heb ik een forum gevonden dat actief is en waar mensen met ervaring zitten.

  Ik train nu ongeveer 2 jaar in totaal, waarvan 6 maanden op een erg intensief niveau, waarbij ik 5 a 6 keer per week naar de gym ga. Trainen/bodybuilding is een grote passie voor mij, omdat ik het heerlijk vind om in de sportschool alle stress te verliezen en stoom af te blazen en met mijzelf bezig te zijn. Het idee dat je werkt aan een hoger doel is prachtig en motiverend.

  Wat ik over mijzelf kwijt wil, is dat ik 26 jaar ben, leraar Duits en dat ik in een sportschool werkzaam ben, waar ik door zou willen groeien tot manager. Trainen gaat voor mij altijd voor alles, behalve de relatie dan!

  Mijn stats zijn: 78 - 80 kg bij 10% body fat. Van nature ben ik ectomorph en het is voor mij erg lastig om echt aan te komen. Hier ben ik door middel van een dieet mee bezig. Ik weet dat voeding het belangrijkste is in deze sport en dat je om massa te krijgen dus veel, heel veel moet eten.

  Mijn goals zijn om met 8-9% body fat rond de 90 kg te wegen, met een mooi afgetraind lichaam, dat in proportie is (dus ook legs!). Dit wil ik in korte tijd behalen, omdat ik de laatste jaren van mijn twenties wil kunnen genieten en mijzelf mooi in de wereld neer te zetten, zodat ik mij goed en trots voel.

  Ik hoop hier veel te leren, omdat ik nog niet alles weet en omdat je nooit uitgeleerd bent.

  Als iemand vragen heeft, dan hoor ik dat vanzelf.

  Let's do this!

  20151220_135419.jpg

 • #2
  Hoi man succes,
  12kg VVM erbij kweken op korte tijd (ik veronderstel natural) zal niet makkelijk zijn, maar je kan maar zien waar het heen gaat

  Comment


  • #3
   Hoi.

   Inderdaad, het wordt niet makkelijk, maar ik hoop het wel te redden. Met een goed voedingsplan en de juiste training en ook goede rust zou het mogelijk moeten zijn.

   Comment


   • #4
    Welkom.

    In je huidige situatie heeft het weinig zin om "op een intensief niveau" te gaan trainen en 6 keer per week in de sportschool te gaan hangen. Zorg eerst voor een goede basis, mensen overschatten de waarde van "hard trainen" in fitness sterk. Je doet gewoon wat nodig is voor een zo groot mogelijke prikkel. Dat bereik je al met (ivm andere sporten) een relatief kleine inspanning die je in allerliei soorten mallen en patronen kunt gieten. Don't get me wrong, als je eenmaal in de gym bent gewoon beuken als een malle, maar zeer intensief niveau en fitness/bodybuilding op je huidige niveau, dan doe je iets fout.

    Ectomorphs bestaan niet, alleen mensen die wat meer moeten eten om aan te komen. Giddy up. Train simpel, eet genoeg. Mensen overcompliceren deze sport altijd zo enorm.

    Hoe dan ook, je lijkt me een gemotiveerd iemand, succes met je doelen!
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #5
     Welkom.
     Ook al verkijk jij je op je doel, succes.
     90 kg met 7% vetpercentage is voor weinig mensen weggelegd, naturel.
     Hoe lang ben je?
     DIVIDE ET IMPERA

     Comment


     • #6
      Bedankt voor de reacties
      De sport is zo simpel zoals jij het wilt, vind ik.

      Je kunt inderdaad gewoon 2-3x per week gaan trainen, wat meer eten en dan lukt het ook.
      Maar ik ben echt iemand van de details, waar alles precies goed afgestemd moet zijn, om een zo puur mogelijk resultaat te bereiken.

      Het doel is inderdaad hoog gegrepen, maar daardoor ben ik juist gemotiveerder. Ik ben 1,86m groot en woog toen ik begon 68kg, nu 78kg . Van nature heb ik weinig vet en val ik erg snel af. Mede hierdoor ben ik altijd bang voor ketose.

      Ik wil het doel halen, of in ieder geval zo dicht mogelijk in de buurt komen.

      Comment


      • #7
       Bang voor een ketose omdat je snel afvalt? Huh?

       Welkom.

       Comment


       • #8
        Welkom!

        Pesc bedoelt dus dat die details irrelevant zijn of de boel zelfs tegenwerken.
        Tevens is ketose onmogelijk wanneer je voldoende carbs eet (de grens ligt rond de 50 gr per dag geloof en dat haalt iedereen wel)
        Ik doe een gok

        Comment


        • #9
         Daarnaast heeft ketose totaal niks te maken met massa of verlies daarvan whatsoever. Daarnaast duurt het wel een paar dagen voor je in ketose raakt. Ik heij der een stukje over gemaakt: http://www.bodyworkshop.nl/index.php...carb-en-ketose

         Ik heb het gevoel dat je katabool bedoelt, maar ook dat is totaal niet aan de orde als het gaat om het inleveren van massa mits je dagelijks voldoende eet.

         Details boeien idd geen reet en is exact wat er bij veel mensen misgaat. Gewoon je basics op orde hebben dan ben je al vrij genuanceerd bezig op zichzelf.

         Of je resultaten dan "puur" zijn weet ik niet. Ik weet niet wat dat betekend namelijk.
         Last edited by pescatore; 13-03-2016, 14:41.
         Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

         Comment


         • #10
          Hoi Niels, welkom hier
          BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X