Overgestapt naar een slechte eetpatroon!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Overgestapt naar een slechte eetpatroon!

    Hello iedereen!

    Long time ago. Ik heb het druk druk gehad met school, werk, repeteren. En ik moet zeggen dat ik qua sport en voeding niet echt vooruit ben gegaan. In tegendeel zelfs haha! (Ik zal er maar mee lachen). Misschien hebben jullie advies voor mij? En hebben andere hier ook last van gehad?

    Ik ben een tijdje redelijk goed bezig geweest al zeg ik het zelf. Ik sportte 3 keer in de week en at 6 gezonde maaltijden per dag met voldoende eiwitten. (Ok, na het sportte had ik soms honger als een paard en at ik flink wat boterhammen met pindakaas of kalkoenfilet) Maar dat was geen dillema. Mijn bedoeling was namelijk om wat aan te komen aangezien ik flink was afgevallen door mijn kcal inname te verlagen. Krachttraining vond ik een gooede en gezonde optie.

    Nu echter, heb ik nauwelijks gesport in de sportschool doordat ik met 110 dingen tegelijk bezig was. Als ik de tijd had deed ik thuis wat oefeningen maar dat kun je niet vergelijken volgens mij. Ik heb mezelf ook een hele slechte eetpatroon aangenomen. En dit is eigenlijk mijn grootste punt. Ik heb namelijk heel erg last gekregen van (vr)eetbuien! Ik eet dan echt allemaal rommel met snelle kh's. Met als gevolg dat ik de volgende dag drastisch mijn kcal inname verlaag. Niet dat dat eigenlijk nodig is want ik weeg nu 46,4 bij een lengte van 1,67. Ik denk dat ik eigenlijk wel last heb van een kleine eetprobleem maar ik wil hier zo snel mogelijk van af. Ik heb me allang weer een goede en gezonde eetpatroon willen aannemen. Maar ik heb het idee dat mijn verzadigingsgevoel erg door de war is. Hierdoor eet ik veel maar dan dat ik eigelijk nodig heb, en bovendien vind ik het nu lastig om al die "rommel" te laten liggen. Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je in een keer zoveel snelle kh's tot je neemt en de volgende dag drastisch je kcal inname verlaagd?

    Hmm hoop dat iemand zin heeft om dit hele verhaal door te lezen haha! Alvast bedankt voor jullie reacties, adviezen etc.

    Groetjessssss!

  • #2
    Allereerst welkom terug
    Begin met krachttraining, pas dan per dag je kcal omhoog aan tot je op behoefte zit.
    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
    Go heavy or go home!

    Comment


    • #3
      Probleem zit hem in die vreetbuien. Suikers genereren de drang om suikers te eten. Als je een vreetbui hebt, pak een kauwgum. Of als je dat echt niet uithoudt, pak een stapel rijstwafels.

      Als je dat consequent kunt volhouden, met het liefst sport en gezonde voeding ernaast, ben je zo van die vreetbuien en suikerdrang af.
      "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

      sigpic

      "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

      Comment


      • #4
        Wat ik gebruik voor me vreetbuien...komkommers. Steeds als ik wat wil wat niet in me schema staat pak ik komkommers. Heeft aardig geholpen om te wennen aan lagere kcal inname.

        Maar in jouw geval moet je juist aankomen. Ik zou zorgen dat je wat extra eiwitten in de buurt heb. Een bak magere kwark met whey of honing voor smaak en je zit ook vol. En die 300-ish extra kcal zal niet al te zwaar zijn boven op je regulier eet patroon.

        Comment


        • #5
          Wat is je 'rommel'? Vooral suiker?
          Ik heb zelf van die periodes dat ik alleen maar troep eet, en alles eet was los en vast zit. Das altijd zoetigheid. Merk ook echt dat ik daar van moet afkicken.. Eigenlijk doe ik dat gewoon door een paar dagen heel erg veel te eten, maar dan amper suiker. Met erg veel doel ik dan echt op een kg (en soms meer) groentes en een heel brood. Klinkt achterlijk, en het is ook totaal niet de beste manier, ik weet het, maar het wel 'mijn' manier om van suiker af te kicken en weer normaal te eten. Denk dat het bij mij ook grotendeels in mn hoofd zit.
          Dan is het in een paar dagen of hooguit een weekje ook 'klaar' en heb ik weer een normaal ritme. Als ik suiker eet, blijf ik honger hebben (zowel in gezond al ongezond). Ik ben zon doos die zichzelf gek maakt; als ik weet dat ik teveel suiker eet, en in 1x overga op gezond eten, hou ik het niet vol omdat ikk het gevoel heb dat dingen niet mogen. Daarnaast vind ik dat zowel slecht eten, als het gevoel hebben dat je dingen niet mag eten, best wel sloopt qua energie.
          Maar denk dat jij hier weinig aan hebt.
          Last edited by Patricia86; 10-07-2009, 13:24.

          Comment


          • #6
            Dit klink me bekent in de oren,probeer iniedergeval je lichaam voeding te geven.
            Je zit iniedergeval nu erg laag in je bmi,waarschijnlijk probeerd je lichaam-omdat je je op de dagen na die vreedbuien uithongerd-erna de schade weer in te halen..
            *vreedbui->uithongeren->honger->vreedbui...
            Door regematig maar zeker voldoende te eten heb je denk minder trek/behoefte om(slecht)voedsel te snaaien.
            Ik denk ook dat het deels komt door je lage bmi.
            Van kauwgom kauwen kun je soms juist honger krijgen,probeer het uit,soms werkt het idd.
            Komkommer,rijstwafels,kop soep,etc zijn goede voorbeelden.
            Sterkte!

            Comment


            • #7
              @ generalx. Ja Dat dacht ik dus ook al. Ik moet echt ff gaan afkicken van al die suikers. Ik voel me net junky die niet zonder chocola kan haha. Rijstewafels vindt ik zo droog dus daar moet ik ff iets anders op verzinnen. Maar ik denk dat het hem idd in het volhouden zit. Ik moet echt weer die discepline naar boven halen die ik had.

              @falstyr. Eerst at ik winterpeen als ik zown drang had. Maar die begon ik op een gegeven moment egt teveel te eten dus ik wilde een normaal eetpatroon zonder alleen maar winterpeen te knauwen. Dus vandaar dat ik dat heb geschrapt en nu ga ik dus los op brood i.p.v. een normaal voedingsschema zonder winterpeen... En van de dokter mocht ik niet meer teveel zuivel nemen want dat was op 1 of ander manier niet goed voor mij maag. Nu je het zegt, daar is het gedonder volgens mij ook mee begonnen want eerst at ik veel meer eiwitten als afgelopen tijd.

              @ Patricia. Ja met rommel bedoel ik boterhammen met allemaal slecht beleg (en dan niet zuinig gesmeerd haha). Chocoladepasta, stroop, pindakaas, 48 + kaas, mayonaise, curry, american fritessaus. En dan niet 1 of 2 boterhammen, nee, echt een halve mik + knackebröd. Is wel volkoren allebei maar het kan gewoon niet goed zijn voor mijn lichaam om in 1 keer zown kcal shock te krijgen! Ik eet soms op 1 dag 4000 kcal :|
              Wat 4000? Ja 4000:$ haha.

              Comment


              • #8
                4000kcal is niet zo veel hoor :P
                En jij kan het makkelijk hebben zolang je de dag er na maar niet compenseert en weer te weinig eet.

                Probeer een schema te hebben zodat je minimale hoeveelheid eiwitten/koolhydraten/vetten hebt. Wat extra hier en daar maakt niet uit voor je.

                Comment


                • #9
                  Oh ja, Kauwgom. Je wilt niej weten hoeveel kauwgom ik kauw! hehe bijna de hele dag door. Wss komt het ook wel door mijn lage BMI. Maar ja, aankomen als je een tijdje een kleine eetprobleem hebt gehad is best lastig. Vooral omdat ik van weinig eten naar heel veel eten ga en dat vindt ik dan veelste drastisch. Normaal eten schijnt tooch wel heel moeilijk te zijn voor mij hahaha. Maar dat ligt dus denk ik doordat mijn verzadigingsgevoel door de war is. Maar bedankt!

                  Comment


                  • #10
                    @ falstyr. Goh nu voel ik me toch wel opgelucht:P Maakt het wat makkelijker om morgen maar niet te compenseren dan haha

                    Comment


                    • #11
                      Net zoals met afslanken. Heb je gezondigd ga dan niet de dag er na compenseren. Eet gewoon volgens plan en accepteer je 1-2 dagen verlies. Maar in jouw geval is wat meer eten niet bepaald verlies dus zie geen negatief effect. Zorg wel dat je het minimale qua voedingsstoffen binnenkrijgt. De rest is extra.

                      Comment


                      • #12
                        Ja, ik zat zelf te denken om morgen vooral eiwitten te gaan eten omdat ik vandaag zoveel kh's genomen heb. Ik zit te denken om morgen dit te eten:

                        ontbijt: 500 optimel kwark + theelepel lijnzaad, 1 sneetje brood met kalkoenfilet.
                        tussendoor: Appel
                        Lunch: 450 gram kwark, 1 sneetje brood met pindakaas
                        tussendoor: 4 gekookte eiwitten, 2 luchtige vita lu crackers + 2 sneetjes tomaat
                        Avondeten: Omelet van 5 eiwitten gebakken in Becel omega 3. Met daarin 100 gram reepjes kipfilet, tomaat, champignons, sperziebonen, (knoflook, en kruidenbouillon voor de smaak)
                        uurtje voor het slapen: 200 gram kwark naturel.


                        Kcal eiwitten koolh. vet
                        1183 145.36 100,64 21.25
                        ??????????????????????????????????????

                        Daarna wil ik een nieuwe eetschema gaan maken op onderhoud en in de zomervakantie weer flink trainen dus dan weer een nieuwe eetschema. Kmoet er nu echt weer tegenaan hoor haha!
                        Last edited by Latina; 10-07-2009, 19:05.

                        Comment


                        • #13
                          Is erg weinig kcal. En met die ei eiwitten...eet de hele eieren. De vetten kan je wel gebruiken en de beste ei eiwitten zitten in het eigeel. En je kcal gaan dan meteen een stukje omhoog. Een omelet van 4 eieren w00t

                          Comment


                          • #14
                            Ahuh,,, maar je moet niet vergeten dat ik vandaag wel heel veel heb gegeten hoor!:P
                            Voedingscentrum zegt dat een balansdagje niet uit den boze is! En het is een omeletje van 5 eiwitten(A)

                            Comment


                            • #15
                              jij hebt geen balans dagjes nodig met je onder gewicht

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X