insuline spuiten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • insuline spuiten

    Ik doe het niet maar misschien voor de informatie voor mensen is het wel makkelijk....hoe insuline te spuiten.

    Het toedienen van insuline
    Insuline wordt toegediend daar middel van een onderhuidse injectie. Bij een juiste injectietechniek zal de insuline in het onderhuidse vetweefsel zo dicht mogelijk bij de spierlaag worden gespoten, waarna opname in het bloed kan plaatsvinden.
    Bij het injecteren met men letten op:
    1. Spuit de insuline niet te diep (dat wil zeggen niet in de spier): spuiten in een spier is pijnlijk en bovendien zal de insuline hierdoor sneller worden opgenomen, waardoor de werkingsduur korter wordt.
    2. Spuit ook niet oppervlakkig: bij een te oppervlakkige injectie blijft de insuline te lang in het onderhuidse vetweefsel aanwezig, zodat ze trager wordt opgenomen. Oppervlakkige injecties kunnen leiden tot verdikkingen.
    3. Spuit niet steeds op dezelfde plaats: injecties die te veel op dezelfde plaats worden gegeven, kunnen de vorming van onderhuids littekenweefsel stimuleren, waardoor de insuline trager en slechter wordt opgenomen.
    4. Houdt de naald zo stil mogelijk ter voorkoming van blauwe plekken.
    Het onderhuidse vetweefsel
    De dikte van het onderhuidse vetweefsel is bij mensen verschillend. Bovendien zijn er ook nog eens verschillen in de verdeling van het vetweefsel over het gehele lichaam. Het vetweefsel zit op sommige plaatsen wat vaster op de onderlaag dan ergens anders. Bij vrouwen zal in het algemeen het vetweefsel op de buik vrij los zitten, terwijl op de bovenbenen wat moeilijker valt op te pakken. Bij mannen is het vetweefsel op het bovenbeen in de regel dunner en losser. Getrainde mensen hebben meestal weinig onderhuids vetweefsel en de huidlaag zit in de regel bij hen strak om de spieren.
    Injectietechniek
    De meest gebruikte injectietechniek, met name bij insulinepennen, is het loodrecht injecteren in een brede huidplooi. Deze injectietechniek verdient de voorkeur als het onderhuidse vetweefsel tamelijk stevig aan de onderliggende spierlaag vastzit. Bij deze injectietechniek wordt een huidplooi tussen duim en vingers opgenomen. De naald wordt loodrecht ingebracht in het midden van de plooi. De insuline wordt ingespoten terwijl men de huidplooi vasthoudt. (zie tekening A)
    Doet men dit laatste niet dan is er een kans dat de naald in de spier terechtkomt, wanneer de onderhuidse vetlaag te dun is (zie tekening B).
    Wanneer men geen vaste hand heeft, zal men de huidplooi los moeten laten en de pen dicht bij de huid moeten vastpakken om de naald stil in de injectieplaats te houden. Bij een loodrechte injectie in vrij los onderhuids vetweefsel waar men alleen maar een smalle huidplooi kan opnemen, behoeft men de huidplooi niet vast te houden. De huidplooi wordt echter vaak om psychologische redenen vastgehouden: men is bang dat de naald te diep komt. De naald moet op het hoogste punt van de plooi ingebracht worden, waarna men de plooi langzaam laat zakken. Als men de plooi blijft vasthouden is de kans op een oppervlakkige injectie erg groot (zie tekening D). Deze techniek kan alleen worden toegepast als de naald korter is dan het onderhuidse vetweefsel dik is. In dit geval kan men ook injecteren zonder een huidplooi op te nemen (zie tekening C). Een voordeel hierbij is dat men met de vrijgekomen hand de onderzijde van de insulinepen kan vasthouden.
    Als het onderhuidse vetweefsel dunner is dan de naald lang is, kan de schuine techniek worden toegepast. De naald wordt hierbij onder een hoek van 45 graden aan de voet van een smalle huidplooi door de huid geprikt. Bij deze techniek dient de opening van de naald zo gedraaid te zijn dat men er als het ware in kijkt, om de scherpe punt het eerst door de huid te laten gaan (zie tekening E). Een probleem bij deze techniek is dat vele mensen niet kunnen zien aan welke kant de opening van de naald zit.

    Een nieuwe kortere naald
    Een andere manier van injecteren bij dun onderhuids vetweefsel is het loodrecht injecteren met kortere naalden. Voor het gebruik op de pen is nu ook een 5 mm naaldje beschikbaar, NovoFine 5 mm. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een 5 mm naaldje de kansen op prikken in een spier nagenoeg uitsluit. Omdat bovendien de wanden van het naaldje dunner zijn, is de opening waardoor de insuline stroomt, groter dan bij de andere naaldjes. Dit betekent dat er minder druk uitgeoefend hoeft te worden bij het injecteren. Doordat het ultrascherpe naaldje gepolijst is, en voorzien van een glad siliconenlaagje, is er nauwelijks sprake van wrijving. Allemaal technische aspecten waardoor de injectie door de meeste mensen als pijnloos wordt ervaren.
    Het injecteren
    Onafhankelijk van de gekozen injectietechniek dient men als volgt te injecteren:
    - insuline gebruiken die op kamertemperatuur is (minder pijn);
    - de naald in zijn geheel inbrengen;
    - de naald zo stil mogelijk houden;
    - de insuline langzaam inspuiten;
    - de naald vervolgens 3 seconden laten zitten;
    - drukknop ingedrukt houden totdat de naald uit de huid is getrokken;
    - de naald er in dezelfde richting uit halen zoals hij in de huid is gestoken. De naaldlengte
    Bij de verschillende injectietechnieken behoort een naaldlengte passend bij de dikte van het onderhuidse vetweefsel. Door met duim en wijsvinger stevig een smalle plooi op te nemen, meet men de dubbele dikte van het onderhuidse vetweefsel (zie tekening F, hierbij is K de naaldlengte bij schuine techniek en L de naaldlengte bij loodrechttechniek). Bij de loodrechttechniek moet de naald dus iets korter zijn dan de helft van de gevonden waarde. Men heeft dan de keuze uit naaldjes met een lengte van 5, 6, 8 of 12 mm.
    Injectieplaatsen
    Insuline kan worden ingespoten op goed bereikbare plaatsen. Er mogen geen grote bloedvaten of spataderen oppervlakkig in de buurt van de injectieplaats lopen en de plaats mag niet al te gevoelig zijn. Men kan ook beter niet prikken in een spuitinfiltraat, een gebied met verdikkingen of een blauwe plek. Littekenweefsel dient vermeden te worden.
    De meest gebruikelijke spuitplaatsen zijn in het bovenbeen, de billen, armen of de buik. In het bovenbeen kan aan de voor- en buitenkant worden gespoten, niet aan de binnenkant vanwege de oppervlakkig lopende bloedvaten en zenuwen. Ook te dicht bij de knie injecteren is niet aan te bevelen vanwege de dunnere vetlaag. Het te gebruiken gebied van de arm is het bovenste deel van de bovenarm aan de buitenkant. Het injecteren in de arm kan slechts met één hand gebeuren en vergt daardoor wat meer oefening.
    De buik kan van het middel tot de rand van een bikinibroekje worden gebruikt. Binnen een cirkel van 4 cm rond de navel kan beter niet worden gespoten vanwege de slechte opname, bovendien is dit pijnlijk.
    Een laatste gebied is het bovenste buitenste kwadrant van de bil (heup).
    De opnamesnelheid van insuline verschilt vanuit al deze gebieden. De insuline wordt vanuit de buik ongeveer 2 keer zo snel opgenomen als vanuit het bovenbeen of de billen. De opnamesnelheid vanuit de armen ligt hier tussenin. Binnen één gebied dient de injectieplaats zoveel mogelijk gevarieerd te worden. Wanneer men een injectie dagelijks 2 centimeter van de vorige toedient en pas na één week weer op de eerste injectieplaats terugkomt, is de kans op problemen kleiner.
    VEEL SUCCES EN HOPELIJK HEBBEN JULLIE ER WAT AAN.
    Attached Files

  • #2
    Nja, oud topic ! Maar ben toch wel geintresseerd in Insuline spuiten. :P

    Wat doet het levert het je 100 % extra kracht ofzo op ?

    Om het simpel te houden wat zijn de nadelen en voordelen.

    Peace,,
    Wat ben ik een spetter

    Comment


    • #3
      INSULINE IS GEVAARLIJK.
      Te hoge doseringen en vergeten te eten kan tot
      de dood leiden. Een van de gevaarlijkste hormonen als je het mijn vraagt

      Comment


      • #4
        Originally posted by LittleMofo View Post
        INSULINE IS GEVAARLIJK.
        Te hoge doseringen en vergeten te eten kan tot
        de dood leiden. Een van de gevaarlijkste hormonen als je het mijn vraagt
        NIce,,, !! Ik eet als een paard gevaarlijkste hormonen daar hou ik van
        Wat ben ik een spetter

        Comment


        • #5
          INSULINE

          Allereerst! INSULINE is GEVAARLIJK!


          Insuline is zeer gevaarlijk bij verkeerd gebruik, je kunt er van sterven. Dus zorg eerst dat je ervaring hebt met andere middelen en lees je goed in als je alsnog met insuline wilt gaan werken. Het gevaar van insuline is het krijgen van een hypoglycemia (HYPO) de symptomen omvatten desoriëntatie, hoofdpijn, slaperigheid, zwakheid, duizeligheid, snelle hartslag, zweten, trilling, en misselijkheid. Echter dit is het begin van een eventuele hypo, als je hier niet tijdig op reageert kan je in coma raken en zelfs overlijden.

          Chemische structuur

          De insuline is het hormoon dat door de bètacellen van de alvleesklier wordt vrijgegeven. Het is het hormoon dat de niveaus van de bloedglucose regelt.
          Het is een polypeptide dat uit een ketting van 20 en 31 aminozuren, dus een totaal van 51 aminozuren wordt samengesteld

          Meest anabole hormoon?

          Insuline is in theorie het meest anabole hormoon wat er is en het is ook nog eens antikatabool.

          Nutrient-pusher
          Omdat insuline een opslaghormoon is van het lichaam (nutrientpusher), is de anabole werking toe te schrijven door de verbeterde opname van glucose, aminozuren en vetten.
          Denk er aan ook andere hormonen zijn eigenlijk aminozuren, zoals HGH, IGF-1 en zelfs Creatine, deze zullen dus ook beter opgenomen worden!

          Cel-activering
          Verder kan insuline, in combinatie met weerstandsoefening, satelliet spiercellen (min of meer nutteloze cellen die in reserve worden gehouden) activeren die tot spiergrootte en sterkte bijdragen, dus meer actieve spiercellen!

          Anti-katabool
          Als insuline voldoende aanwezig is in het bloed dan voorkomt het de toename van katabole hormonen zoals cortisol en glucagon. Hierdoor blijven de essentiële aminozuren en glucose in de cellen en doen daar hun werk.

          Verschillende soorten Insuline.

          Zeer kort werkend(Humalog)
          Start werking na injectie: 10 minuten
          Hoogste niveau: 1.5 uur
          Einde activiteit: 3 uur
          Laag bloedsuiker gehalte: 2-4 uur

          Kort werkend (Regular/-R)
          Start werking na injectie: 20 minuten
          Hoogste niveau: 3-4 uur
          Einde activiteit: 8 uur
          Laag bloedsuiker gehalte: 3-7 uur

          Gemiddeld (Nor L)
          1.5-2 hours 4-1 5 hours 22-24 hours 6-13 hours
          Start werking na injectie: 1.5-2 uur
          Hoogste niveau: 4-15 uur
          Einde activiteit: 22-24 uur
          Laag bloedsuiker gehalte: 6-13 uur

          Zeer lang (Ultra Lente)
          Start werking na injectie: 4 uur
          Hoogste niveau: 10-24 uur
          Einde activiteit: 12-28 uur
          Laag bloedsuiker gehalte: 12-28 uur

          De keuze zal voor de meeste vallen op Humalog, dit omdat het gevaar van een hypo het snelst verdwenen is. Verder kan je eerder slapen en minder lang op je eten te letten wat betreft vet inname.

          Intramusculair tegen subcutaan injecteren

          De actieve tijd van insuline kan nog verder verkort worden door het intramusculair te injecteren.
          Hierdoor hoeft er minder lang rekening gehouden te worden met het mijden van vetten en kans op een hypo is kleiner(korter)

          Ongeveer:
          Humalog - IM 2-3 uur
          Sub-c 3-4 uur
          Humulin -R - IM 3-4 uur
          Sub-cq 4-5 uur

          Wanneer neem ik insuline?

          De meest logische tijd om insuline te nemen is Post-workout (PWO), dan is de vraag naar voedingstoffen het grootst en zal het herstel na het trainen versnellen.
          Dit zou voor de meeste mensen neerkomen op 4-5 PWO injecties per week.

          Optioneel voor ervaren gebruikers! Ook na een nacht slapen verkeerd je lichaam in katabole fase, daarom kun je eventueel direct bij opstaan insuline nemen.
          Ik zou dit dan wel beperken tot 4-8 i.u. i.p.v. de gebruikelijke 8-10 i.u. PWO.
          Dit omdat voor de injectie al tijden (’s avonds voor het laatst) geen koolhydraten zijn genomen en dus een HYPO sneller kan ontstaan.

          Dossering

          Een goede indicatie voor de dosering is per 10 KG VVM 1 i.u. insuline.
          Bij de eerste keer gebruikvan insuline bouw het langzaam op vanaf 4 i.u.!

          Bijvoorbeeld:

          Dag 1+2: 4 i.u.
          Dag 3+4: 6 i.u.
          Dag 5+6: 8 i.u.
          Dag 7+8: 8-10 i.u.

          ZEER BELANGRIJK! VOEDING NA INJECTIE!


          Injectie op 0:00 (bijvoorbeeld 10 i.u)

          0:05 Shake met:
          80-100 gram dextrose (8-10 gram per i.u.)
          10 gram glutamine
          10 gram creatine

          0:15 Shake met: (kan ook samen met de andere shake hierboven)
          80 gram Whey Isolaat

          1:00-1:15 Normale maaltijd met:
          40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
          40-50 gram eiwitten (kip etc) misschien hier nog bij voorkeur whey isolaat shake
          GEEN VET

          2:30 Normale maaltijd met:
          40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
          40-50 gram eiwitten (kip, kwark etc)
          GEEN VET / Zo min mogelijk vet

          Belangrijkste is vetten te mijden eerste 2-3 uur bij intramusculaire injecties en 3-4 uur bij subcutaan injecties.
          Als extra voorkoming van vet opname wordt het soms aanbevolen ook de laatste 1-2 uur VOOR de insuline injectie geen vetten meer te nemen.

          Houdt ten alle tijden glucose tabs (dextro-puur) of andere middel met veel suikers (cola) bij de hand tijdens de actieve periode van insuline.
          Een hypo kan snel komen en je moet snel kunnen reageren.


          Hoe lang te nemen(weken)

          Insuline moet in kuren worden genomen van maximaal 4 weken. Na deze tijd wordt je minder gevoelig voor insuline en zal de werking/effectiviteit dalen.
          Ook kun je bij langere non stop perioden van gebruik van insuline diabetes worden. Neem daarom na 4 weken insuline gebruik minimaal 4 weken GEEN insuline.

          TIPS EN TRUCS

          Informeer je partner, vriend, kennis, sportmaat dat je bezig bent met insuline. Deze kunnen signalen opvangen van een opkomende hypo en kunnen bijspringen indien nodig. Dit is zeker nodig bij de eerste keer insuline gebruik.

          Heb altijd alle voeding voor na de injectie bij je! Dit zeker als je op de sportschool of in de auto wilt injecteren als je iets verder van huis sport. Bijvoorbeeld mocht je onderweg naar huis pech krijgen, dat je dan geen problemen krijgt met je insuline voeding.

          Sport niet in tijden dat insuline actief is, hierdoor dalen de glucoseniveau’s verder en komt een hypo eerder om de hoek kijken.

          Ga NIET SLAPEN tijdens de actieve periode van insuline, de reden hiervoor is dat je niet weet of je in een hypo raakt wel of niet. Coma kan tot gevolg zijn!

          Gebruik geen alcohol, het vermindert glucoseniveau’s

          Neem geen recreatieve drugs tegelijk met insuline aangezien zij symptomen van een HYPO maskeren

          Gebruik geen insuline als u met een koude, een griep, of een koorts ziek bent. Deze ziekten kunnen uw insulinevereisten veranderen.

          Insuline gevoeligheid

          Uit de praktijk blijkt dat mensen die de eerste keer met insuline werken 5-10 KG aan kunnen komen betreft VVM.
          Echter bij de volgende keren zal dit steeds minder worden, vet opname wordt vaak hoger en de VVM toename neemt af.

          De reden hiervoor is dat net als andere a.s. insuline te maken heeft met receptor gevoeligheid of verzadiging ervan.
          Insuline receptor sites in de spieren kunnen wel in aantal afnemen of minder gevoelig worden, helaas hebben de receptoren in vetcellen dit probleem zelfden.
          Dit verklaart de verschuiving naar meer vetopname.

          Wat kunnen we hier tegen doen?

          Zoals je weet is insuline het lichaams belangrijkste opslag hormoon,
          meer gevoeligheid in de spieren zorgt dus voor meer proteïne opname in de spieren.
          Hierdoor is er meer eiwitsynthese, een positieve Nitrogeen balans en spier hypertrofie.

          Er zijn een aantal middelen die uitstekend werken die op dokters recept verkrijgbaar zijn, maar die laat ik even buiten beschouwing:
          (de belangrijkste 3)
          AVANDIA:
          http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5162
          GLUCOPHAGE :
          http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5147
          Glipizide
          http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5152

          AAS
          Alle AAS zorgen voor meer insuline gevoeligheid, maar voor de meeste mensen die insuline los of in combinatie met HGH of IGF-1 willen pakken zonder onderdrukking is dit geen optie. Maar voor de gebruikers onder ons, zal insuline tijdens kuren dus beter werken

          Wat blijft er over:

          Voeding
          Uit onderzoek is gebleken dat sommigen gewoonten met eten effect hebben op de gevoeligheid voor insuline.
          Verzadigde vetten zoals gefrituurde vetten zorgen bijvoorbeeld voor MINDER gevoeligheid.
          Vezelrijk voedsel en onverzadigde vetten (omega bij voorkeur) zorgen voor MEER insuline gevoeligheid.

          Kaneel!
          1/8 theelepel bij iedere maaltijd kan in theorie zorgen voor 300% meer gevoeligheid!

          Supplementen (allemaal makkelijk te vinden bij supplementen winkels)
          De belangrijkste op een rijtje:

          L-Arginine:
          Bij inname van 2-4 gram L-arginine met een post-workout shake wordt de glycogeen synthese met 30-40% verhoogt.
          Verder zorgt l-arginine ook voor N.O. (nitric oxide ) aanmaak

          L-Glutamine:
          Zorgt ook voor glycogeen synthese, waardoor de insuline gevoeligheid toeneemt.
          20 Gram per dag is voldoende

          Taurine:
          Zorgt ervoor dat cholesterol vloeibaar blijft in het lichaam. Cholesterol werkt negatief op insuline gevoeligheid. Met taurine kan dit dus voorkomen worden .
          2-4 gram per dag is voldoende.

          Behalve voor insuline gebruikers werkt dit natuurlijk ook voor de effectiviteit van je natuurlijk insuline aanmaak!

          Dus betere werking van je normale post-workout voeding! (groei!)

          Comment


          • #6
            INSULINE

            Allereerst! INSULINE is GEVAARLIJK!

            Insuline is zeer gevaarlijk bij verkeerd gebruik, je kunt er van sterven. Dus zorg eerst dat je ervaring hebt met andere middelen en lees je goed in als je alsnog met insuline wilt gaan werken. Het gevaar van insuline is het krijgen van een hypoglycemia (HYPO) de symptomen omvatten desoriëntatie, hoofdpijn, slaperigheid, zwakheid, duizeligheid, snelle hartslag, zweten, trilling, en misselijkheid. Echter dit is het begin van een eventuele hypo, als je hier niet tijdig op reageert kan je in coma raken en zelfs overlijden.

            Chemische structuur

            De insuline is het hormoon dat door de bètacellen van de alvleesklier wordt vrijgegeven. Het is het hormoon dat de niveaus van de bloedglucose regelt.
            Het is een polypeptide dat uit een ketting van 20 en 31 aminozuren, dus een totaal van 51 aminozuren wordt samengesteld

            Meest anabole hormoon?

            Insuline is in theorie het meest anabole hormoon wat er is en het is ook nog eens antikatabool.

            Nutrient-pusher
            Omdat insuline een opslaghormoon is van het lichaam (nutrientpusher), is de anabole werking toe te schrijven door de verbeterde opname van glucose, aminozuren en vetten.
            Denk er aan ook andere hormonen zijn eigenlijk aminozuren, zoals HGH, IGF-1 en zelfs Creatine, deze zullen dus ook beter opgenomen worden!

            Cel-activering
            Verder kan insuline, in combinatie met weerstandsoefening, satelliet spiercellen (min of meer nutteloze cellen die in reserve worden gehouden) activeren die tot spiergrootte en sterkte bijdragen, dus meer actieve spiercellen!

            Anti-katabool
            Als insuline voldoende aanwezig is in het bloed dan voorkomt het de toename van katabole hormonen zoals cortisol en glucagon. Hierdoor blijven de essentiële aminozuren en glucose in de cellen en doen daar hun werk.

            Verschillende soorten Insuline.

            Zeer kort werkend(Humalog)
            Start werking na injectie: 10 minuten
            Hoogste niveau: 1.5 uur
            Einde activiteit: 3 uur
            Laag bloedsuiker gehalte: 2-4 uur

            Kort werkend (Regular/-R)
            Start werking na injectie: 20 minuten
            Hoogste niveau: 3-4 uur
            Einde activiteit: 8 uur
            Laag bloedsuiker gehalte: 3-7 uur

            Gemiddeld (Nor L)
            1.5-2 hours 4-1 5 hours 22-24 hours 6-13 hours
            Start werking na injectie: 1.5-2 uur
            Hoogste niveau: 4-15 uur
            Einde activiteit: 22-24 uur
            Laag bloedsuiker gehalte: 6-13 uur

            Zeer lang (Ultra Lente)
            Start werking na injectie: 4 uur
            Hoogste niveau: 10-24 uur
            Einde activiteit: 12-28 uur
            Laag bloedsuiker gehalte: 12-28 uur

            De keuze zal voor de meeste vallen op Humalog, dit omdat het gevaar van een hypo het snelst verdwenen is. Verder kan je eerder slapen en minder lang op je eten te letten wat betreft vet inname.

            Intramusculair tegen subcutaan injecteren

            De actieve tijd van insuline kan nog verder verkort worden door het intramusculair te injecteren.
            Hierdoor hoeft er minder lang rekening gehouden te worden met het mijden van vetten en kans op een hypo is kleiner(korter)

            Ongeveer:
            Humalog - IM 2-3 uur
            Sub-c 3-4 uur
            Humulin -R - IM 3-4 uur
            Sub-cq 4-5 uur

            Wanneer neem ik insuline?

            De meest logische tijd om insuline te nemen is Post-workout (PWO), dan is de vraag naar voedingstoffen het grootst en zal het herstel na het trainen versnellen.
            Dit zou voor de meeste mensen neerkomen op 4-5 PWO injecties per week.

            Optioneel voor ervaren gebruikers! Ook na een nacht slapen verkeerd je lichaam in katabole fase, daarom kun je eventueel direct bij opstaan insuline nemen.
            Ik zou dit dan wel beperken tot 4-8 i.u. i.p.v. de gebruikelijke 8-10 i.u. PWO.
            Dit omdat voor de injectie al tijden (’s avonds voor het laatst) geen koolhydraten zijn genomen en dus een HYPO sneller kan ontstaan.

            Dossering

            Een goede indicatie voor de dosering is per 10 KG VVM 1 i.u. insuline.
            Bij de eerste keer gebruikvan insuline bouw het langzaam op vanaf 4 i.u.!

            Bijvoorbeeld:

            Dag 1+2: 4 i.u.
            Dag 3+4: 6 i.u.
            Dag 5+6: 8 i.u.
            Dag 7+8: 8-10 i.u.

            ZEER BELANGRIJK! VOEDING NA INJECTIE!

            Injectie op 0:00 (bijvoorbeeld 10 i.u)

            0:05 Shake met:
            80-100 gram dextrose (8-10 gram per i.u.)
            10 gram glutamine
            10 gram creatine

            0:15 Shake met: (kan ook samen met de andere shake hierboven)
            80 gram Whey Isolaat

            1:00-1:15 Normale maaltijd met:
            40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
            40-50 gram eiwitten (kip etc) misschien hier nog bij voorkeur whey isolaat shake
            GEEN VET

            2:30 Normale maaltijd met:
            40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
            40-50 gram eiwitten (kip, kwark etc)
            GEEN VET / Zo min mogelijk vet

            Belangrijkste is vetten te mijden eerste 2-3 uur bij intramusculaire injecties en 3-4 uur bij subcutaan injecties.
            Als extra voorkoming van vet opname wordt het soms aanbevolen ook de laatste 1-2 uur VOOR de insuline injectie geen vetten meer te nemen.

            Houdt ten alle tijden glucose tabs (dextro-puur) of andere middel met veel suikers (cola) bij de hand tijdens de actieve periode van insuline.
            Een hypo kan snel komen en je moet snel kunnen reageren.

            Hoe lang te nemen(weken)

            Insuline moet in kuren worden genomen van maximaal 4 weken. Na deze tijd wordt je minder gevoelig voor insuline en zal de werking/effectiviteit dalen.
            Ook kun je bij langere non stop perioden van gebruik van insuline diabetes worden. Neem daarom na 4 weken insuline gebruik minimaal 4 weken GEEN insuline.

            TIPS EN TRUCS

            Informeer je partner, vriend, kennis, sportmaat dat je bezig bent met insuline. Deze kunnen signalen opvangen van een opkomende hypo en kunnen bijspringen indien nodig. Dit is zeker nodig bij de eerste keer insuline gebruik.

            Heb altijd alle voeding voor na de injectie bij je! Dit zeker als je op de sportschool of in de auto wilt injecteren als je iets verder van huis sport. Bijvoorbeeld mocht je onderweg naar huis pech krijgen, dat je dan geen problemen krijgt met je insuline voeding.

            Sport niet in tijden dat insuline actief is, hierdoor dalen de glucoseniveau’s verder en komt een hypo eerder om de hoek kijken.

            Ga NIET SLAPEN tijdens de actieve periode van insuline, de reden hiervoor is dat je niet weet of je in een hypo raakt wel of niet. Coma kan tot gevolg zijn!

            Gebruik geen alcohol, het vermindert glucoseniveau’s

            Neem geen recreatieve drugs tegelijk met insuline aangezien zij symptomen van een HYPO maskeren

            Gebruik geen insuline als u met een koude, een griep, of een koorts ziek bent. Deze ziekten kunnen uw insulinevereisten veranderen.

            Insuline gevoeligheid

            Uit de praktijk blijkt dat mensen die de eerste keer met insuline werken 5-10 KG aan kunnen komen betreft VVM.
            Echter bij de volgende keren zal dit steeds minder worden, vet opname wordt vaak hoger en de VVM toename neemt af.

            De reden hiervoor is dat net als andere a.s. insuline te maken heeft met receptor gevoeligheid of verzadiging ervan.
            Insuline receptor sites in de spieren kunnen wel in aantal afnemen of minder gevoelig worden, helaas hebben de receptoren in vetcellen dit probleem zelfden.
            Dit verklaart de verschuiving naar meer vetopname.

            Wat kunnen we hier tegen doen?

            Zoals je weet is insuline het lichaams belangrijkste opslag hormoon,
            meer gevoeligheid in de spieren zorgt dus voor meer proteïne opname in de spieren.
            Hierdoor is er meer eiwitsynthese, een positieve Nitrogeen balans en spier hypertrofie.

            Er zijn een aantal middelen die uitstekend werken die op dokters recept verkrijgbaar zijn, maar die laat ik even buiten beschouwing:
            (de belangrijkste 3)
            AVANDIA:
            http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5162
            GLUCOPHAGE :
            http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5147
            Glipizide
            http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5152

            AAS
            Alle AAS zorgen voor meer insuline gevoeligheid, maar voor de meeste mensen die insuline los of in combinatie met HGH of IGF-1 willen pakken zonder onderdrukking is dit geen optie. Maar voor de gebruikers onder ons, zal insuline tijdens kuren dus beter werken

            Wat blijft er over:

            Voeding
            Uit onderzoek is gebleken dat sommigen gewoonten met eten effect hebben op de gevoeligheid voor insuline.
            Verzadigde vetten zoals gefrituurde vetten zorgen bijvoorbeeld voor MINDER gevoeligheid.
            Vezelrijk voedsel en onverzadigde vetten (omega bij voorkeur) zorgen voor MEER insuline gevoeligheid.

            Kaneel!
            1/8 theelepel bij iedere maaltijd kan in theorie zorgen voor 300% meer gevoeligheid!

            Supplementen (allemaal makkelijk te vinden bij supplementen winkels)
            De belangrijkste op een rijtje:

            L-Arginine:
            Bij inname van 2-4 gram L-arginine met een post-workout shake wordt de glycogeen synthese met 30-40% verhoogt.
            Verder zorgt l-arginine ook voor N.O. (nitric oxide ) aanmaak

            L-Glutamine:
            Zorgt ook voor glycogeen synthese, waardoor de insuline gevoeligheid toeneemt.
            20 Gram per dag is voldoende

            Taurine:
            Zorgt ervoor dat cholesterol vloeibaar blijft in het lichaam. Cholesterol werkt negatief op insuline gevoeligheid. Met taurine kan dit dus voorkomen worden .
            2-4 gram per dag is voldoende.

            Behalve voor insuline gebruikers werkt dit natuurlijk ook voor de effectiviteit van je natuurlijk insuline aanmaak!

            Dus betere werking van je normale post-workout voeding! (groei!)

            Comment


            • #7
              Niet fucken met insuline kerel.
              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

              sigpic

              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

              Comment


              • #8
                Goeie info alleen jammer dat het gejat is van het andere forum hehe

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Infinity View Post
                  Goeie info alleen jammer dat het gejat is van het andere forum hehe
                  idd. waar . Maar dat gebeurt nu eenmaal vaak
                  een gladde aal blijft altijd glad.

                  Comment


                  • #10
                    Heftig spul als ik het zo lees. Als je met zoveel dingen rekening moet houden en zo'n hypo al vrij snel om de hoek komt kijken lijkt het me verstandiger het te laten, maar goed dat is mijn mening.
                    Owner of the Iron Playground.

                    Comment


                    • #11
                      je kan ook zonder insuline groot worden. extreem groot zelfs. dus wrom zou je het risico nemen als je het niet voor wedstrijden etc. doet.
                      een dag niet geleefd..... dan ben je dood

                      Comment


                      • #12
                        Denk dat de risicos een beetje overrated zijn mits men zich aan de gebruikersvoorwaarden houd

                        Comment


                        • #13
                          Tja maar de risicos blijven wel.
                          Ik zou iig niet aan beginnen, mits je wedstijden en zo wilt gaan draaien.
                          No Pain No Gain

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by hec_ View Post
                            Tja maar de risicos blijven wel.
                            Ik zou iig niet aan beginnen, mits je wedstijden en zo wilt gaan draaien.
                            Waarom wel de risico 's nemen als ja aan wedsrijden doet? Vindt dat een beetje vreemd.
                            Net als wat Infinity zegt: beetje overrated
                            Insuline bevast 52 aminozuren en helt bij het herstellen en versterkt de werking van as. En net als as je moet weten wat je doet.
                            een gladde aal blijft altijd glad.

                            Comment


                            • #15
                              @ Hec
                              Mits is "onder voorwaarde dat". Jij bedoelt "tenzij".
                              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                              sigpic

                              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X