Brein...

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Brein...

    • Harde aanpak downloaden via internet


    UTRECHT - 12/08/03 Stichting Brein gaat het via internet illegaal uitwisselen van muziek, films en software van particulieren in Nederland hard aanpakken. De stichting doet dit namens de entertainmentindustrie. Voorheen richtte Brein zich voornamelijk op professionele piraten die op grote schaal aan het kopiëren waren geslagen. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

    Vooralsnog worden alleen particulieren vervolgd die via software als Kazaa, Gnutella en Grokster materiaal aanbieden aan derden. De stichting volgt met deze keiharde aanpak landen als de Verenigde Staten, Italië en Denemarken. Duizenden consumenten uit die landen kregen onlangs een schikking aangeboden die kon oplopen tot 10.000 dollar. Als deze niet betaald wordt, kan de rechter ingeschakeld worden.

    In Nederland wil de stichting Brein al dit najaar particuliere aanbieders gaan vervolgen.


    Greets...
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

  • #2
    Lol, moet een rechter hun opsporingsmethode wel goedkeuren, was net bij tv vandaag. Brein loopt voorop op de zaken.

    Grtz

    Comment


    • #3
      Dus gaan elke kazaa user in nederland beboeten? Moehoeha, waarom anders niet gewoon een belasting instellen op PC-gebruik, anders kunnen ze hun inkomsten nog gaan uitgeven aan al het papierwerk dat die beboetingen met zich meebrengen
      -Feel free... Or die trying-
      -A women's breasts are a journey, her feet are the destination-

      Comment


      • #4
        'Stichting Brein loopt te hard van stapel'

        Uitgegeven: 14 augustus 2003 12:49
        Laatst gewijzigd: 14 augustus 2003 13:21

        AMSTERDAM - Stichting Brein loopt te hard van stapel, aldus de Consumentenbond. De Bond reageert op eerdere uitspraken van de stichting deze week. Stichting Brein wil het via internet illegaal uitwisselen van muziek, films en software van particulieren in Nederland hard aanpakken.

        "De digitale muziekgebruiker dreigt beboet te gaan worden dankzij de aangekondigde acties van de 'piraterij-politie'. Deze stichting beschuldigt consumenten al jaren van massale diefstal. Zij meent dat voor iedere kopie die nu gemaakt wordt, het orgineel gekocht zou zijn als de mogelijkheid om te kopiëren niet zou bestaan. Ondertussen wordt al wel voor ieder blanco cd'tje 42 eurocent afgedragen aan rechthebbenden via Stichting de Thuiskopie," aldus de Consumentenbond.


        Het gaat voorlopig allemaal wel meevallen denk ik..

        Greets...
        Growing is like sex you can never get enough...

        Pain is temporary...pride is forever...

        Comment


        • #5
          Originally posted by [b
          Citaat[/b] (Riki @ Aug. 12 2003,20:03)]Lol, moet een rechter hun opsporingsmethode wel goedkeuren, was net bij tv vandaag. Brein loopt voorop op de zaken.

          Grtz
          Lol, ik kan in de toekomst kijken, ik zie grore dingen, Riki wint op de Olympia 2005.

          Grtz

          Comment


          • #6
            3FM reageert op Brein met 'download top-10'

            Uitgegeven: 19 augustus 2003 19:53
            Laatst gewijzigd: 19 augustus 2003 19:57

            HILVERSUM - Als reactie op het plan van de stichting Brein om individuele gebruikers van muziekdownloadprogramma's op internet aan te pakken, begint het 3FM-programma Stenders Vroeg met een download-toptien. Dat heeft presentator Rob Stenders dinsdag laten weten.

            Het betreft een overzicht van de tien meest gedownloade nummers op internet. Het programma baseert zich op cijfers van het populaire downloadprogramma KaZaA en een van de drukst bezochte downloadsites, mp3sfinder.com.

            Kennismaken

            Volgens dj Stenders is het downloaden van muziek van internet een perfecte manier om kennis te maken met nieuwe stromingen en ontwikkelingen. "Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen na het downloaden van bepaalde tracks overgaan tot de aanschaf van een compleet album op cd." Net als de Consumentenbond vindt ook Stenders de reactie van Stichting Brein zwaar overtrokken.

            De download-toptien is op internet te vinden op www.3fm.nl. Elke vrijdag wordt de lijst doorgenomen in het programma Stenders Vroeg en worden enkele nummers uit de top-10 gedraaid. Het is de bedoeling dat het initiatief zeker een half jaar duurt.

            Grootverbruikers

            De stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) gaat dit najaar aanbieders van muziek- en filmbestanden op internet aanpakken. De auteursrechtenorganisatie wil zich richten op mensen die als 'grootverbruiker' mogen worden bestempeld. Brein richt zich op aanbieders, niet op de mensen die bestanden downloaden. Veel mensen die muziek of films naar hun computer halen, bieden ze ook automatisch aan. Om dat te voorkomen, moeten ze zelf iets veranderen in de instellingen van het programma.

            Tienduizenden euro's

            De stichting kan op internet het zogenoemde IP-nummer van een computergebruiker achterhalen. Met dat nummer wil Brein bij de internetprovider zijn of haar identiteitsgegevens achterhalen, zo nodig met hulp van de rechter. Iemand die op die manier wordt getraceerd, krijgt een schikkingsvoorstel dat kan oplopen tot tienduizenden euro's.

            Greets...
            Growing is like sex you can never get enough...

            Pain is temporary...pride is forever...

            Comment


            • #7
              • Nederlandse downloaders hoeven niet bang te zijn


              UTRECHT - 10/09/03 Nederlandse internetgebruikers die muziek downloaden hoeven niet bang te zijn voor een rechtszaak, zoals in de Verenigde Staten. Stichting Brein die in Nederland opkomt voor de belangen van de platenindustrie treedt vooral op tegen de grootschalige aanbieders van muziek via ftp-sites op internet, de uploaders.

              De stichting doet dat in overleg met de internetproviders. "Als wij ze waarschuwen krijgen we vaak de digitale middelvinger", zegt coördinator Bas Vissers, "maar, na een waarchuwing van hun provider houden ze er meestal wel mee op".

              Mensen die muziek halen van peer2peer sites als Kazaa en Morpheus, hoeven zich volgens stichting Brein geen zorgen te maken zo lang ze alleen downloaden en niets aanbieden.


              Greets...
              Growing is like sex you can never get enough...

              Pain is temporary...pride is forever...

              Comment


              • #8
                Klinkt heel geruststellend hoor maar zit wel een probleempje aan vast natuurlijk...
                Als niemand daar iets aanbiedt valt er ook niks meer te downloaden!

                Comment


                • #9
                  dat is ook de hele achterliggende gedachte

                  Ik merk bij kazaa al dat alles veel langzamer gaat dan jaar geleden. Ben benieuwd wat de volgende p2p programma word die het van kazaa weer gaat overnemen.
                  I live to end the game

                  Comment


                  • #10
                    Blijft hoe dan ook het probleem bestaan dat als niemand iets aanbiedt alles ophoudt..

                    Greets...
                    Growing is like sex you can never get enough...

                    Pain is temporary...pride is forever...

                    Comment


                    • #11
                      Dat met die IP nummers achterhalen kunnen ze wel vergeten. Ik weet niet of jullie veel van computers en internet snappen maar er zijn proxy´s die ervoor zorgen dat ze de IP nummers niet kunnen achterhalen. Ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel
                      God doesn't create men the same, juice makes up for his mistakes.

                      Comment


                      • #12
                        Ikke snap..

                        Greets...
                        Growing is like sex you can never get enough...

                        Pain is temporary...pride is forever...

                        Comment


                        • #13
                          Laatste update;

                          Hoge Raad: Kazaa mag muziek aanbieden op internet

                          Uitgegeven: 19 december 2003 11:24
                          Laatst gewijzigd: 19 december 2003 11:34

                          DEN HAAG - Kazaa maakt geen inbreuk op auteursrechten. De internetdienst is enkel aanbieder van het muziekuitwisselingsprogramma en kan niet op inbreuk worden aangesproken. Dat schrijft de Hoge Raad in Den Haag vrijdag in een arrest.

                          Buma/Stemra heeft het geschil met Kazaa tot op het hoogste niveau uitgevochten. De auteursrechtenorganisatie vond dat de internetdienst inbreuk maakte op auteursrechten.

                          Niklas Zennström en Janus Friis, de oprichters van Kazaa, noemen de uitspraak een “historische overwinning voor het internet en voor consumenten”.

                          De Hoge Raad heeft geen uitspraak gedaan over de vraag of het gebruikers van het programma is toegestaan met behulp van Kazaa muziek uit te wisselen. Naar verwachting zal de Nederlandse muziekindustrie nu, net als in de Verenigde Staten, procedures starten om de rechtmatigheid daarvan te laten beoordelen. In de Verenigde Staten zijn inmiddels honderden consumenten voor de rechter gedaagd.

                          De oprichters van Kazaa hebben het programma onder de dreiging van rechtszaken verkocht aan het Australische bedrijf Sharman Networks. Zennström en Friis gaan nu verder met waar zij het meeste plezier uit putten: het ontwikkelen van nieuwe technologieën.


                          Greets...
                          Growing is like sex you can never get enough...

                          Pain is temporary...pride is forever...

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X