'Nederlander varieert weinig in keuken'

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 'Nederlander varieert weinig in keuken'

    'Nederlander varieert weinig in keuken'

    Nederlandse gezinnen variëren maar weinig in de keuken. Gedurende de week verschijnt overwegend een Hollandse pot op tafel met aardappelen, groenten en een stuk vlees.


    Foto: Thinkstock

    Dat blijkt woensdag uit onderzoek van groentefabrikant HAK naar de eetgewoonten van Nederlanders.

    Aan inspiratie en variatie ontbreekt het bij veel koks. Zo hebben de meeste mensen zo'n een tot drie recepten die continu rouleren. Zestig procent van de gezinnen eet minstens drie keer per week traditioneel Hollandse pot.

    De aardappelen met groente en vlees verschijnen meestal van maandag tot donderdag op het bord. Maandag is daarbij de meest populaire dag.

    Vanaf vrijdag laten Nederlanders de teugels vieren, aldus de groentefabrikant. Veel mensen hebben dan geen zin meer om te koken en kiezen voor iets makkelijks. Op zaterdag, de p-dag volgens Hak, eet een groot deel van de Nederlanders pizza, patat en pannenkoeken.

    bron: 'Nederlander varieert weinig in keuken' | nu.nl/gezondheid | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
    I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
    - Dave Tate

  • #2
    Tjah miss heel nederland aan.de iifym
    "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

    Comment


    • #3
      Ach en toch eten we wereldwijd gezien nog vrij gezond.
      Skeggǫld, Skálmǫld, Skildir ro Klofnir.

      Comment


      • #4
        geld dit ook voor de nieuwe nederlanders

        Comment


        • #5
          Pannenkoeken op zaterdag srs? Ik ken er geen.

          Comment


          • #6
            Gelukkig woon ik samen met een nieuwe nederlander, variatie genoeg

            Sowieso vraag ik me af hoe de resultaten van dit onderzoek in verhouding staan met andere landen, in Azie meer rijstgeorienteerd, Italie meer pasta.. etc om maar wat voorbeelden te noemen.
            Volgens mij, maar dat is puur mijn eigen ervaring, varieren Nederlanders vrij veel tussen de verschillende keukens.

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            Working...
            X