Eetschema kaluro

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eetschema kaluro



    Ja hij komt je vast wel bekend voor, maar dat is omdat hij veel op m'n oude schema lijkt, met wat aanpassingen .

    Avondeten verschilt, maar ik heb er ff wat randoms in gekwakt.
    Vanaf juli gooi ik al 't brood eruit en ga ik het vervangen door rijst ( En dan worden 't natuurlijk noten door de rijst ipv pindakaas), want dan ben ik eindelijk klaar met stage en heb ik.. zomervakantie! Finally.

    En nee ik ga het bruin brood niet vervangen door volkoren brood, volkoren krijg ik niet door m'n keel heen.

    Post workout shake:

    50g dextrose
    30g whey 70
    500ml water

    De maaltijd van 9u is de Post workout maaltijd, ik zou daar eventueel het bruin brood kunnen vervangen door wit? Is dat wijsheid?

    En yeah I know het is een beetje een "standaard" schema, but if it works, hey.

  • #2
    Nee doe dat maar niet. Je hebt je post workout shake dan al gehad waar snelle carbs in zaten. Snelle carbs op een ander moment dan bij het ontbijt of na je workout maken je vet.
    Geniet, en drink met maten!

    Comment


    • #3
      bevat jouw havermout geen eiwitten?

      Comment


      • #4
        Originally posted by makaz0r View Post
        bevat jouw havermout geen eiwitten?
        Jawel, maar die tel ik niet mee omdat het nutteloze eiwitten zijn.
        Ik tel ze wel mee bij de totaal kcal maar niet bij de totaal eiwitten.

        Comment


        • #5
          wat is er mis met volkoren brood, het heeft veel meer weg van wit brood, dan van bruin brood. ( qua smaak dan he)

          Volkoren brood is niet dat donker brood met pitjes erin he, want dat vind ik ook vies. Het is een iets wat licht bruine brood.

          Denk dat je je vergist, omdat je bruin en wit wel lust, maar volkoren dus niet. Of het is echt zo, kan natuurlijk. vind het wel raar.

          Maar mocht je toch dat lekker donker bruine brood willen eten. Let dan wel of er volkorentarwemeel op de verpakking staat als ingrediënt en niet alleen tarwemeel of iets dergelijks. Anders heb je een witte brood met een kleurtje te pakken en daarmee schiet je niks op. kun je netzo goed wit pakken

          Comment


          • #6
            Originally posted by Misterfit View Post
            wat is er mis met volkoren brood, het heeft veel meer weg van wit brood, dan van bruin brood. ( qua smaak dan he)

            Volkoren brood is niet dat donker brood met pitjes erin he, want dat vind ik ook vies. Het is een iets wat licht bruine brood.

            Denk dat je je vergist, omdat je bruin en wit wel lust, maar volkoren dus niet. Of het is echt zo, kan natuurlijk. vind het wel raar.

            Maar mocht je toch dat lekker donker bruine brood willen eten. Let dan wel of er volkorentarwemeel op de verpakking staat als ingrediënt en niet alleen tarwemeel of iets dergelijks. Anders heb je een witte brood met een kleurtje te pakken en daarmee schiet je niks op. kun je netzo goed wit pakken
            Het brood dat ik eet is lichtbruin brood van de jumbo, ik meen te herinneren dat er "bruin brood' op de verpakking staat. en geen volkoren, maar ik zal eens kijken! In ieder geval bedankt voor het advies, en dat het hele donkerbruine brood geen volkoren is wist ik niet nee, altijd gedacht dat het wel zo was.

            Weer een vooroordeeltje de wereld uit de geholpen.. "Dat brood is donker bruin dus 't zal wel volkoren zijn"

            En smaak boeit me niet zo veel, 't ging me meer om de droogheid, hoe lang het kauwen duurt voordat het ook maar enigszins doorslikbaar is, if you get what i mean, maar dat was idd het donkerbruine brood. *gaat vanavond op broodjacht*

            Comment


            • #7
              Hoe bedoel je nutteloos? Sinds wanneer zijn eiwitten van havermout nutteloos? Verklaar je nader...

              Comment


              • #8
                Dat een brood droog is, ligt ook gewoon aan het brood, niet aan de type. Ik heb wel eens in nood brood van de aldi moeten eten, maar dat was echt vies droog.

                En het was dus een misverstand, ik dacht vroeg ook dat volkoren dat hele donkere was met pitjes. Volkoren lijkt alsof het vol koren zit.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Nex- View Post
                  Hoe bedoel je nutteloos? Sinds wanneer zijn eiwitten van havermout nutteloos? Verklaar je nader...
                  Om dezelfde reden dat eiwitten uit brood nutteloos zijn?

                  Originally posted by dav1t0 View Post
                  Eiwitten uit brood en broccoli niet meetellen.
                  Je moet aan minimaal 2g / kg vvm eiwitten komen, en je moet aan dat getal komen zonder eiwitten uit dergelijke bronnen mee te tellen omdat die niet meehelpen aan spierherstel heb ik vernomen?
                  En nu maakt dat bij mijn eetschema niet meer zoveel uit aangezien ik ruim hoog genoeg met mn eiwitten zit, maar ik tel de eiwitten er uit gewoonte niet bij op.

                  Tuurlijk, kcal is kcal maar ik heb ze daarom ook meegeteld met kcal.

                  Originally posted by Misterfit View Post
                  Dat een brood droog is, ligt ook gewoon aan het brood, niet aan de type. Ik heb wel eens in nood brood van de aldi moeten eten, maar dat was echt vies droog.

                  En het was dus een misverstand, ik dacht vroeg ook dat volkoren dat hele donkere was met pitjes. Volkoren lijkt alsof het vol koren zit.
                  Care to share the experience? Is er toevallig een merk brood waar je zeer tevreden over bent? anders ga ik zelf eens experimenteren.
                  Last edited by Kaluro; 11-06-2008, 10:03.

                  Comment


                  • #10
                    Zou alleen de halfvolle melk vervangen door magere melk.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by tilburg013 View Post
                      Zou alleen de halfvolle melk vervangen door magere melk.
                      Enige reden waarom? ik zit in de bulk, en ik pak melk om aan de extra kcal te komen, verder ben ik grotendeels ecto dus veel vet zal ik toch niet aanzetten, en wat ik wel aanzet gaat er net zo makkelijk weer vanaf.

                      Comment


                      • #12
                        vanwege de slechte vetten die in melk zitten

                        magere melk ( goed ) half vole melk ( middel weg ) volle melk ( slecht )

                        ik heb altijd klooster brood, lekkerste brood dat er is.
                        En ik snap nog steeds niet waar dat gelul van eiwitten niet meetelen vandaan komt, zover ik weet heeft je lichaam alle eiwitten nodig.

                        En dat je een aantal grammen aan hoogwaardige eiwitten nodig hebt is normaal, maar ik bedoel de andere eiwitten zijn ook eiwitten.

                        Wat maakt een "slechte" eiwit een "slechte" eiwit? die hebben toch ook nut of niet?

                        Comment


                        • #13
                          Gaat er gewoon om dat plantaardige eiwitten minder geschikt zijn voor de spieropbouw dan dierlijke. Niet meer en niet minder. Vandaar dat Kaluro op mijn aanraden de eiwitten van plantaardige bronnen alleen meerekent als kcal, en niet als eiwitten.
                          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                          sigpic

                          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X