Advies bij eerste cut (schema toegevoegd)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Advies bij eerste cut (schema toegevoegd)

    Goedenavond forumleden,

    Na het veel lezen van topics op verschillende fora's en een BULK-periode ben ik nu toe aan mijn allereerste cut. Ik heb hiervoor in cut schema gemaakt, graag jullie feedback hierop.

    Ik ben zo'n 177 cm groot en weeg 80 KG (verwacht bij einde bulk 81 te wegen). M'n vetpercentage schat ik tussen de 15% en 20% (heb de huidplooimeting gedaan, maar blijft lastig)

    8:00:
    Brinta 30 gram
    Halfvolle Melk 200ML
    Whey 40 gram

    10:00
    2 boterhammen met 30 gram Pindakaas

    12:00
    2 boterhammen met 30 gram Pindakaas (of Kip, maar vooral Pindakaas voor vet aantal)

    15:00
    45 gram Royal Noten Mix

    17:00
    150 gram Kip
    50 gram Rijst
    50 gram Brocolli

    20:00
    500 gram Kwark
    20 gram Whey

    Macro's:
    Kcal: 2084
    Eiwitten: 168,2 gram
    Carbs: 170,4 gram
    Vet: 76,8 gram

    Ik overweeg voor het binnenkrijgen van eiwitten Tonijn te eten om 10:00. Verder heb ik niet zo snel iets anders om snel aan eiwitten te komen icm weinig koolhydraten, vandaar de whey. Whey neem ik overigens met water.

    Graag advies en tips voor mijn eerste cut

    Alvast enorm bedankt!



  • #2
    Hoeveel kcal nuttig je tijdens je bulkperiode? En hoe snel nam je gewicht toe tijdens die bulk?
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • #3
      Het bulken probeerde ik op 3000-3500 te houden. Trainingsdagen 3500. Toen ging het ongeveer 0.5 kg per week..

      Comment


      • #4
        Vind 2000 wat laag man dat eten vrouwen, zou persoonlijk gaan afbouwen van je bulk 3500kcal naar minimaal 2500kcal en cardio opschroeven

        Comment


        • #5
          Zal dan beginnen inderdaad op 2500. En vanuit daar verder kijken of je meer moet gaan zakken in kcals en/of kcal toevoegen. Als je al meteen relatief zo laag gaat zitten is er straks geen ruimte meer over om te zakken als je vastloopt.

          Wat betreft je voeding:
          - 50gr broccoli is Ă©Ă©n hap. Maak daar iets van 300gr van. Vult ook lekker en zorgt voor vezels.
          - Kip kan je ipv 150gr naar 200gr doen & nog ergens 2 eieren eten. Wat meer vet dan dat je nu eet is namelijk prima. Dan kan je die 20gr whey 's avonds weglaten. 40gr is prima en zo heb je wat meer diversiteit in je eiwit sources.
          - Verdubbel je brinta en melk 's ochtends.
          Hiermee moet je ook al meer richting de 2500 gaan als het goed is. Succes!

          Edit: je bakt je kip niet in olijfolie/boter? Zo ja, vergeet dat niet mee te rekenen.
          En tonijn niet elke dag eten ivm het hoge gehalte aan zware metalen die (in hoge mate) schadelijk voor de gezondheid zijn.
          Last edited by ProudPizza; 20-03-2017, 17:21.
          Food is an important part of a balanced diet.
          ~Fran Lebowitz

          Comment


          • #6
            Originally posted by ProudPizza View Post
            Zal dan beginnen inderdaad op 2500. En vanuit daar verder kijken of je meer moet gaan zakken in kcals en/of kcal toevoegen. Als je al meteen relatief zo laag gaat zitten is er straks geen ruimte meer over om te zakken als je vastloopt.

            Wat betreft je voeding:
            - 50gr broccoli is Ă©Ă©n hap. Maak daar iets van 300gr van. Vult ook lekker en zorgt voor vezels.
            - Kip kan je ipv 150gr naar 200gr doen & nog ergens 2 eieren eten. Wat meer vet dan dat je nu eet is namelijk prima. Dan kan je die 20gr whey 's avonds weglaten. 40gr is prima en zo heb je wat meer diversiteit in je eiwit sources.
            - Verdubbel je brinta en melk 's ochtends.
            Hiermee moet je ook al meer richting de 2500 gaan als het goed is. Succes!

            Edit: je bakt je kip niet in olijfolie/boter? Zo ja, vergeet dat niet mee te rekenen.
            En tonijn niet elke dag eten ivm het hoge gehalte aan zware metalen die (in hoge mate) schadelijk voor de gezondheid zijn.
            Dankjewel voor je antwoord, toch zit ik met een vraag.. als ik de Harris-Benedict en Kath-McArdie methode gebruik kom ik uit op 2045 kcal en 1911 om te cutten. M'n onderhoud zit bij die formule's op zo'n 2200.. is 2500 dan niet veels te hoog?

            Comment


            • #7
              Ga niet teveel af op formules. Als dat zou werken zou elk lichaam hetzelfde zijn en dat is het simpelweg niet. Formules zijn in dit geval altijd benaderingen.

              Als jij gemiddeld 0.5kg aankwam op gemiddeld ~3300 kcals per dag denk ik dat je 500-600 kcals boven onderhoud at. Onderhoud is dan ~2750, maar ook dit weet je niet zeker. Daarom zou ik als uitgangspunt 2500 aanhouden.
              Mocht je dit zelf niet prettig vinden zal ik ~2 weken op jouw geschatte onderhoud zitten (gok dus 2700) gaan zitten en kijken of je op gewicht blijft. Eerste dagen drop je uiteraard gewicht omdat je vocht van je bulk eraf gaat.
              Food is an important part of a balanced diet.
              ~Fran Lebowitz

              Comment


              • #8
                Dit is de reden waarom ik vroeg naar je eetpatroon tijdens de bulk. Ik vind de stap van 3000-3500 naar 2084 kcal te groot. Formules zijn slechts een benadering en niet altijd accuraat. Het is beter om een bekend voedingspatroon als uitgangspunt te nemen. Mijn voorstel: neem je huidige bulkschema en verminder de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten met ongeveer 150 gram (600 kcal). Hou de hoeveelheid eiwitten en vetten ongewijzigd. Hanteer dat enkele weken en meet je gewicht gedurende die periode. Daarna kan je preciser gaan bijsturen, indien nodig.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X