Voedingsschema

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Voedingsschema

  Hey Iedereen,

  ik weet dat keto dieet of jezelf uithongeren en krachttraining eigenlijk niet samen gaan, maar omdat ik momenteel toch echt wel veel te dik ben, zou ik de eerste 10kg relatief heel snel willen kwijtraken. 0.5kg per week demotiveert me lichtjes omdat ik met keto toch makkelijk rond de 2kg per week zat in het begin, en in latere fase 1kg.

  Ik zou dus graag de grenzen aftasten.

  Natuurlijk verwacht ik ook niet dat ik mijn bench van 60kg 5x5 (schatting van wat ik denk dat ik kan drukken) naar de 100kg krijg binnen een half jaar als ik niet voldoende eet, net zoals ik niet verwacht dat ik mijn squat of OHP enorm ga doen stijgen.


  Ik ben tevreden met lichte kracht vooruitgang (hopelijk ook een beetje massa) en toch rond de kg vet per week te verbranden. Is dit mogelijk?

  Als jullie allemaal zeggen die is een heel slecht idee zal ik het niet doen, maar ik had het volgende in gedachten:

  ik verleg mijn training naar 's morgens en eet dan iets met meer koolhydraten, gemakkelijkheidshalve zou ik zeggen een 30gr koolhydraten. De rest van de dag eet ik zo goed als koolhydraatloos. Dit om toch wat meer energie tijdens de training te hebben. Off days eet ik zo goed als koolhydraatloos en fiets ik op nuchtere maag lichtjes los elke ochtend.

  Breek ik door die hoolhydraten 's morgens onmiddelijk de keto, of valt dat mee omdat ik het merendeel ervan een uur erna onmiddelijk aanspreek voor de training?


  Extra info:
  ik ben nu 2 maanden met SL bezig en heb daarvoor gewoon aangemoddert met lichte gewichtjes. Ik ben op KT dus nog een pure beginner waardoor gains makkelijker zouden moeten zijn.
  Ik heb een bf van zeker 25, denk zelfs richting 30, vandaar dat ik zo snel mogelijk richting onder de 20wil. van daar af aan mag het wat rustiger.
  Ben 1m73 en weeg 102kg.

  ik heb nog geen echte waardes van wat ik max kan op de compounds maar mijn schatting zou zoiets zijn:

  squat: 5x5 90a100kg
  bench: 5x5 60 a 65kg
  OHP: 5x5 45a50kg
  Deadlift: 5x5 120kg
  Rows 5x5 75a80kg

  Dit zijn benaderingen gebaseerd op hoe ik me voel bij mijn huidig gewicht en reps en mijn max 1RM die ik voor sommige oefeningen redelijk nauwkeurig weet.

  Meer vragen/opmerkingen... shoot


  Edit:
  Ondertussen heb ik optie 2 ook in elkaar gestoken.
  Ik kom echter niet aan voldoende eiwitten. Iemand een idee wat ik makkelijk kan opeten op het werk? Een pakje beleg binnenspelen is niet erg handig. Ik zou eventueel een proteineshake kunnen nemen nog?

  8uur zou mijn workout zijn, ik zou eventueel vlak na de training een shake kunnen nemen, en dan om 10 uur de maaltijd die er al staat. Is dat een oplossing?

  Vorige keer dat ik gecut heb zonder keto heb ik gecut op 1800kcal. Ging ook als een trein toen. Wil nu eens proberen met 2100 a 2300, afhankelijk of het een trainingsdag is of niet.

  het is dit schema (mits eventueel wat aanpassingen na feedback) of proberen keto en SL te combineren.

  Wat denken jullie?
  Attached Files

 • #2
  Uit jouw verhaal maak ik op dat gewichtsverlies voor jou op dit moment een hogere prioriteit heeft dan krachtwinst. Als je al een voedingspatroon hebt wat je goed helpt om dit doel te bereiken dan zou ik je aanraden om hier mee door te gaan. En te accepteren wat de invloed is op je krachttraining. Ik weet niet of je het al eens geprobeerd hebt, maar krachttraining kan prima als je lichaam in "vetverbranding modus" is. Je hebt niet per-se koolhydraten nodig om een krachttraining te doen.
  Last edited by niet_hier; 22-08-2017, 02:53.
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment

  Actieve discussies

  Collapse

  Working...
  X