bakboter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • bakboter

    Hallo , ik gebruik nu de bak & braadboter van Solo. Je weet wel zo'n klomp boter van 1kg waarvan je elke keer een hele hoek van moet afkappen om genoeg boter in je pan te hebben...

    Ik viel overlaatst bijna omver van het aantal calorieen en vet dat daar inzit..

    Dus wat gebruiken jullie in de pan?

  • #2
    10 tot 15 ml vloeibaarbakboter op aanwijzing van dieetist of anders olijf olie

    Comment


    • #3
      Zonnebloem olie bij bakken op hoog vuur
      Olijfolie bij bakken op laag vuur

      En hoor ook mensen die met rijst-olie zouden bakken maar heb daar zelf geen ervaring mee. Boter is troep en hoort niet in een schoon eetschema imo
      The internet, SERIOUS business!

      Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

      Comment


      • #4
        Boter is uitstekend geschikt om in te bakken.
        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

        sigpic

        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

        Comment


        • #5
          Originally posted by Yawgmoth View Post
          Zonnebloem olie bij bakken op hoog vuur
          Olijfolie bij bakken op laag vuur

          En hoor ook mensen die met rijst-olie zouden bakken maar heb daar zelf geen ervaring mee. Boter is troep en hoort niet in een schoon eetschema imo
          En waarom niet? Vele boters zitten vol onverzadigde vetten, dus die zijn toch welkom in een schema?

          Brolboters zitten vol transvetten en die wil je dan weer niet Meestal bak ik ook wel in olijfolie.
          The only way to make your dreams come true is WAKING UP

          Status: @Onderhoud

          Comment


          • #6
            Zolang ik niet met transvetzuren werk ben ik al tevreden.
            Het is zo dat ik bij gemiddelde tot lage temperaturen met olijfolie werk, en als ik hoog vuur gebruik pak ik speciale wokolie of gewoon bakboter (als ik echt vlees ga braden).
            Verzadigde vetten kunnen beter tegen hogere temperaturen dan onverzadigde vetzuren. Als je op hoog vuur bakt dan is boter de gezondste keuze.
            Geniet, en drink met maten!

            Comment


            • #7
              Hmm, dus olijfolie moet je best traag opwarmen? Ik zet meestal mn vuur volle bak, tot het warm is en dan verlaag ik die... ff wachten en vlees er in.
              The only way to make your dreams come true is WAKING UP

              Status: @Onderhoud

              Comment


              • #8
                Onverzadigde vetzuren reageren anders op hoge temperaturen dan verzadigde vetzuren.
                Hier een artikel:

                Overgewicht: Verzadigt / onverzadigt vet

                Het onderstreept ook nog eens extra dat het voedingcentrum full of crap is.
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Yawgmoth View Post
                  Zonnebloem olie bij bakken op hoog vuur
                  Olijfolie bij bakken op laag vuur

                  En hoor ook mensen die met rijst-olie zouden bakken maar heb daar zelf geen ervaring mee. Boter is troep en hoort niet in een schoon eetschema imo
                  Hoe fout kun je denken...
                  De onverzadigde vetzuren zijn idd erg gezond...bij KOUDE bereiding. Als sladressing bijvoorbeeld. Maar zodra je deze vetten gaat verhitten krijg je allerlei chemische verbindingen (voornamelijk oxidaties) die de vorming van diverse soorten kankercellen kunnen bevorderen. Lees het artikel hierboven maar eens.
                  Geniet, en drink met maten!

                  Comment


                  • #10
                    Olijf oli
                    Who's the Chef

                    Comment


                    • #11
                      Bakken in vloeibare boter of roomboter... Olijfolie gaat bij mij in dressings... Voor grillen zonnebloemolie (geloof ik, zou ik ff op de fles moeten spieken)...
                      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                      Comment


                      • #12
                        Zeer mooi artikel DSO. Als je kijkt naar de schadelijke reacties van de vetten bij opwarming is verzadigd vet dus beter, maar voor de gezondheid is enkelvouding onverzadigd vet beter bij opwarming en meervoudig bij koude bereidingen.

                        Daar komt het dus op neer...
                        The only way to make your dreams come true is WAKING UP

                        Status: @Onderhoud

                        Comment


                        • #13
                          ik gebruik die van becel daar zit ook omega 3 en 6 in.
                          voer eendjes,geen oorlog

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Sancho View Post
                            Zeer mooi artikel DSO. Als je kijkt naar de schadelijke reacties van de vetten bij opwarming is verzadigd vet dus beter, maar voor de gezondheid is enkelvouding onverzadigd vet beter bij opwarming en meervoudig bij koude bereidingen.

                            Daar komt het dus op neer...
                            Gebruik gewoon bij verhitting ofwel speciale wokolie (vaak is dat kokosolie) of boter, en bij dressings en koude bereidingen olijfolie. Als je deze tactiek toepast heb je het beste van beide werelden.

                            overigens kun je bij grillen/barbequeen vaak al zonder olie. Zeker als het een electrische grill is. Wil je gewoon op gas grillen, dan kun je ook PAM bakspray gebruiken:

                            PAM Cooking Spray , Acties, Vetvrij bakken, braden en grillen ( past in een vetvrij dieet )
                            Geniet, en drink met maten!

                            Comment


                            • #15
                              Hmm en ik die altijd dacht dat olijfolie the stuff to use was
                              The only way to make your dreams come true is WAKING UP

                              Status: @Onderhoud

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X